Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

09.07.2022

20:20
Зведення Генштабу ЗСУ.
На Харківському напрямку продовжуються спроби ворога наблизитися до міста. Штурмовими діями противник намагався просунутися у напрямку Кочубеївка-Дементіївка. Українські воїни відсунули окупантів на раніше зайняті позиції.
На напрямку Мале Веселе–Петрівка Сили оборони України виявили та знешкодили розвідувальну групу противника.
Усі спроби штурму противника за напрямками Довгеньке-Краснопілля, Пасіка-Долина наші захисники успішно відбили. Ворог відійшов.
Безуспішною також виявилася спроба противника просунутися в районі Мар'їнки.
Також загарбники зробили безуспішну спробу штурмових дій у напрямку Золотарівка-Верхньокам'янське. Точним вогнем наші воїни змусили окупантів бігти в районі Золотарівки.
Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне становище на напрямках Ясинувата-Авдіївка. Безуспішно, із втратами відійшов.

18:23
Spiegel: Німеччина розв`язала проблему з постачанням Україні самохідних зенітних установок Gepard, боєприпаси для них зроблять у Норвегії.
Перші "Гепарди" можуть прийти вже цього місяця. Усього очікується постачання 30 установок.

18:14
Внаслідок ранкового обстрілу окупантів по Миколаєву зруйновано два приватні будинки, а також є пошкодження на територіях двох підприємств, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

17:58
Інститут світової економіки (IfW) у Кілі проаналізував, хто і скільки поставив зброї Україні. Дослідники також з'ясували, що країни-партнери стали менше обіцяти Україні військової допомоги з початку червня.

17:57
Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання $368 млн гуманітарної допомоги Україні.

17:40
Блінкен: Росія не показує готовності до серйозної дипломатії, а Лавров, якого бойкотували західні колеги на зустрічі G20, отримав чіткий сигнал.

17:15
Україна пропонує НАТО створити хаб у Східній Європі за моделлю хаба в Неаполі.

15:35
У Білорусі помічено переміщення колони з 10 одиниць російських КамАЗів у напрямку до Бобруйська Гомельської області, яка межує з Україною, повідомляє Telegram-канал Беларускі гаюн.

15:32
Уоллес не балотуватиметься у лідери консерваторів, хоча був фаворитом на заміну Джонсона.

14:21
Шмигаль: Україна отримає $1,7 млрд гранту на безповоротній основі від USAID за підтримки МАР та МБРР.

14:07
Вранці 9 липня окупанти обстріляли Миколаїв шістьма ракетами із зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони С-300, повідомив Віталій Кім. Обійшлося без жертв.

13:36
СБУ затримала жителя Краматорська, який передавав окупантам інформацію про  розташування військовослужбовців ЗСУ. Окупанти використали цю інформацію для масованих ракетних ударів по Краматорську.

13:34
На Кіровоградщині заарештували активи трьох російських компаній на майже 6 млрд грн, повідомляє Нацполіція.

12:33
Міністр оборони Британії Уоллес приїхав до українських військових, які почали навчатись у Сполученому Королівстві. З ним також був данський колега Мортен Бьодсков.

11:47
У Кулеби відреагували на заклики до "перевірки Єрмака": Це цинізм, наративи пропаганди РФ та підрив зусиль щодо військової допомоги Україні.

11:24
Херсон. У окупантів горять та вибухають склади боєприпасів, працює ППО ворога.

10:58
Російські окупанти в Маріуполі розмістили два склади боєприпасів прямо посеред житлової забудови та намагаються знову запустити роботу порту для військових вантажів, пише радник мера міста Петро Андрющенко.

10:41
У Харкові близько 10:05 пролунав сильний вибух. Росія завдала ракетного удару по житловому району, вважає влада.

10:25
Британська розвідка зазначає у щоденному зведенні, що Росія формує нові піхотні частини для продовження війни, але змушена забезпечувати їх знятими зі зберігання застарілими БТР.

10:05
Російські та білоруські льотчики посилюють тренування на аеродромах у Білорусі (OSINT-група Беларускі Гаюн)

09:49
У Миколаєві росіяни знищили ракетою житловий будинок, повідомляє місцеве ЗМІ.

09:39
Блінкен поговорив із китайським колегою про Україну. Є обережний оптимізм, пише Barron's.

09:07
Окупанти обстріляли (імовірно з "градів") Інгулецький район Кривого Рогу. Ударів зазнали житлові квартали, загибла жінка.

07:37
Окупанти атакували Вуглегірську ТЕС, але були відкинуті. (Генштаб)

05:33
Росія зранку в суботу обстріляла Миколаїв. Повітряну тривогу в місті оголосили о 5:09, а через 20 хвилин мер міста Сєнкевич написав: "У місті лунають вибухи", і попросив не покидати укриття.

05:20
Байден подякував розвідці США за розкриття планів Путіна щодо України. Каже: ЦРУ пробило "гігантську діру" в плейбуці Путіна.

03:51
Американський Інститут вивчення війни (ISW) упевнений, що російські війська на Донбасі зараз відновлюються після битви за Луганську область. Але щоб Україна не перехопила ініціативу, окремі частини продовжують проводити обмежені наступальні дії.

02:59
Російські війська у п'ятницю намагалися здійснити прорив на півночі Херсонської області.

02:12
Канада майже домовилась з Німеччиною про повернення турбіни Siemens для Північного потоку, яка стала формальним приводом для Росії, щоб обмежити постачання газу цим газопроводом.

01:45
Пентагон про хід війни: Росія не перемагає, її наступ сильно відстав від графіка, а HIMARS можуть сповільнити його ще більше.

00:51
Традиційне вечірнє (точніше вже нічне) звернення Зеленський записав з тамбура поїзда, повертаючись до Києва після поїздки на передову в Дніпропетровській області.

00:25
Кількість жертв ракетного обстрілу Сергіївки, який стався 1 липня, зросла до 22 осіб. У лікарні померла 53-річна жінка, яка тоді отримала поранення.

00:21
США виявили щонайменше 18 фільтраційних таборів, через які проходять українці, які виїжджають на територію Росії. Є ознаки, що до їх створення почали готуватися ще до початку повномасштабного вторгнення.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live