Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

30.07.2022

23:17
Президент Володимир Зеленський закликав мешканців підконтрольних територій Донбасу евакуюватися. Він запевнив, що Україна надасть усю необхідну допомогу, – від логістики до виплат.

21:56
У місті Борзя Забайкальського краю Росії невідомі спаплюжили могили окупантів, які брали участь у війні проти України.

20:41
Причетні до масового вбивства українських військових в Оленівці понесуть покарання – в Україні вже є підрозділи, які "займаються тим, чим займався Моссад в Ізраїлі". Про це в ефірі каналу російського опозиціонера Марка Фейгіна сказав радник глави МВС Антон Геращенко.

20:38
Депутат британського парламенту від Лейбористської партії Кріс Браянт закликав владу країни вислати посольство Росії після його заяви про те, що полонені бійці полку "Азов" заслуговують на "принизливу смерть".

20:00
"Ми розцінюємо удар по Оленівці як акт публічної страти. Росія здійснила його через безкарність. Вони звикли, що ніхто не притягне їх до відповідальності навіть за відкрите порушення законів, звичаїв та правил ведення війни", – йдеться у офіційній заяві полку “Азов”. Наразі полк вже має попередню інформацію щодо імен виконавців та організаторів страти українських військовополонених.

19:31
Україна починає обов'язкову евакуацію з підконтрольних районів Донецької області через тривалі бойові дії і відсутність можливості забезпечити опалення житлових будинків у зимовий період.

18:58
Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ.
На Донецькому напрямку противник намагається створити умови для проведення наступу на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.
На Слов'янському напрямку ворог намагався вести штурмові дії біля Бражківки, успіху не мав, відійшов.
На Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії у напрямках Пилипчатине–Покровське та Доломітне–Травневе, успіху не мав, відійшов.
Штурмовими діями за трьома напрямками противник намагався встановити контроль над населеним пунктом Семигір'я, має частковий успіх, закріплюється на околиці населеного пункту.

18:40
Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими зажадав від Росії надати списки загиблих та поранених внаслідок російського теракту в Оленівці. Там кажуть, що ще вчора, 29 липня, попросили інформацію, проте досі російська сторона не відповіла.

17:59
Польське радіо: Польща підготувала ще вісім САУ Krab для передачі Україні, зараз завершуються формальності перед постачанням.

17:37
Омбудсмен Лубінець: Україна знає всю інформацію про російського військового, який кастрував українського полоненого. Київ добиватиметься його юридичного засудження.

16:30
Омбудсмен Лубінець хоче відвідати тимчасово окуповану Оленівку, де російські окупанти вбили українських військовополонених.
Він також має намір відвідати поранених полонених, кличе до Оленівки міжнародних експертів та пані омбудсмена РФ Москалькову.

16:14
Надзвичайне фото з Twitter Міністерства закордонних справ – фотограф Євген Малолєтка на полі, що палає. Автор – Мстислав Чернов.
"Такі світлини нагадують не лише про спалений урожай, який мав нагодувати світ, а й про жахливі умови, в яких працюють журналісти та фотографи, щоб розповісти світові правду про звірства Росії", - вважає МЗС.

15:09
ЗСУ за ніч завдали кілька ударів по складах та транспортних вузлах окупантів у Херсонській області, повідомляє об'єднане командування "Південь".

15:07
МЗС назвало російських дипломатів "співучасниками злочинів" у відповідь на заклик посольства РФ вбивати полонених.
У відомстві Кулеби також закликали визнати Росію спонсором тероризму.

14:42
"Масове вбивство в Оленівці українських військовополонених нагадує найпохмуріші сторінки історії", - написала у Twitter прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас. Вона наголошує, що "не може бути безкарності за воєнні злочини, як не може бути повернення до нормальних відносин із військовими злочинцями".

13:22
Росія продовжує стягувати війська до кордону біля Харківської області, пише Радіо Свобода.
За словами експертів, їх можуть транзитом через Ізюм перекинути на Слов'янський напрямок.

13:11
Число постраждалих від вчорашнього ракетного удару окупантів по Миколаєву зросло до семи - у лікарні померли ще двоє постраждалих.

12:41
Боррель: Скоро Путіну доведеться обирати між зброєю та олією для народу.

12:05
Колишній директор ЦРУ Девід Петреус сказав в інтерв'ю Bild, що ЗСУ "зможуть відвоювати більшу частину, якщо не всю територію, яку захопили російські війська в останні місяці, якщо НАТО і західні країни продовжать надавати ресурси в нинішньому темпі" (DW).

11:58
На Донбасі десантники збили із ПЗРК "Ігла" штурмовик Су-25 російських окупантів.

11:36
В Енергодарі пролунали вибухи, знищено військову техніку росіян.

11:36
Посольство Росії в Британії заявило, що полонені бійці "Азову" "заслуговують на повішення".

11:34
Блінкен чинить опір закликам визнати Росію державою-спонсором тероризму – NYT.

09:54
У Херсоні росіяни встановили два понтонні мости та запустили пором.

09:53
ЗСУ завдали втрат росіянам під Донецьком – за добу знищено майже 200 окупантів.

09:06
Росія хоче анексувати тимчасово окуповані території України пізніше цього року, провівши псевдореферендум.

08:37
У Пентагоні не назвали дату доставлення в Україну ППО NASAMS, але заявили про "просування".

08:02
Росія обстріляла Нікополь та навколишні села з "Градів", випустивши до 80 снарядів.

07:40
Російські окупанти штурмують позиції ЗСУ у районі Донецька та Бахмута.

07:09
Пентагон про наступ ЗСУ на Херсонщині: Українці просуваються, але це не гігантські успіхи.

07:07
Авіація ЗСУ сім разів ударила по росіянах на півдні — знищено понад сотню окупантів.

05:16
Росія вночі двічі обстріляла Харків. Один раз "прилетіло" у будівлю навчального закладу, а куди був другий удар, поки що з'ясовують.

05:06
Червоний Хрест відреагував на теракт в Оленівці: просить пустити до постраждалих.

03:24
Наступ російських військ в Україні майже зупинився, і, щоб відвернути увагу від цього, Росія почала вмикати пропаганду, заявили у Пентагоні. Цим пояснюються останні агресивні випади Лаврова і Медведєва.

02:51
Оперативне командування "Південь" заявило, що росіяни зараз не можуть використовувати не лише автомобільний міст у Херсоні, але й розташований східніше залізничний міст.

02:01
Резніков поговорив з главою Пентагону і заявив про "хороші новини".

01:45
Блінкен зв'язався з Кулебою після своєї розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

01:15
S&P погіршило кредитний рейтинг України до CC. Він означає, що емітент схильний до високого ризику неплатежів; дефолт ще не відбувся, проте агентство вважає його практично неминучим.

00:48
Український суд видав ордер на арешт сирійського судна Laodicea, яке 27 липня прибуло до Лівану з вантажем зерна, вкраденого в Україні.

00:22
Резніков порівняв масове вбивство українських полонених в Оленівці з розстрілами польських громадян у Катині в 1940 році.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live