Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.07.2022

23:55
Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні "вражена" відео, в яких показані побиття, тортури та вбивства українських військовополонених.

09:48
Українські "Руслани" та інші літаки ДП "Антонов" отримали власні імена на честь Ірпеня, Харкова, Маріуполя та інших міст-героїв.

09:36
Найбільша нафтогазова компанія Іспанії Repsol оцінила непрямий вплив кризи, спричиненої війною в Україні в 845 млн євро.

09:35
Блінкен хоче надіслати "жорсткий сигнал" Лаврову через плани РФ анексувати частину України.

09:20
На території в/ч армії Росії у Брянській області - гучні "грюкоти" зранку".

08:48
Глава Нацполіції проти легалізації вогнепальної зброї до її повного обліку у громадян.

08:46
ПВК Вагнера зараз використовують проти України як звичайну піхоту, але її сил не вистачить для серйозного впливу на курс війни, вважають у британській розвідці.

08:33
Трасс обіцяє в ролі прем'єра йти стопами Джонсона і бути найбільшим другом України.
 У разі обрання вона хоче одразу ж зателефонувати Зеленському та завдати стратегічної поразки Путіну.

08:21
Не дуже добрим для Слов'янська виявився ранок, пише його мер. Місто знову обстріляли, пошкоджено багатоповерхівки в центрі, будинки в приватному секторі мкр-на Північний. Одну людину поранено, місто частково знеструмлено.

08:20
У Нікопольському районі під удар ворожих "градів" знову потрапив Нікополь: понад 40 снарядів вдарили по житловому кварталу. Пошкоджено 6 приватних будинків, господарські споруди, ЛЕП, місто частково без світла. Попередньо, без втрат.

07:59
Армія Росії намагається створити умови для наступу під Харковом, але успіх військ Путіна є вкрай малоймовірним, кажуть аналітики ISW.

07:15
Розслідування Reuters: РФ надіслала до України агентів у 2021 році, щоб забезпечити беззбройне захоплення Чорнобиля.
Також в агентстві пишуть, що за допомогою сплячих агентів в апараті безпеки України Кремль хотів змусити Зеленського тікати чи капітулювати за кілька днів після широкомасштабного вторгнення.

06:55
Орбан словами Кремля: "Таку війну Україні не виграти, стратегія Заходу не дасть успіху".

06:20
З Росії вранці вдарили по вишу у центрі Харкова, зруйнували також двоповерховий будинок.

05:45
Нацполіція відкрила 320 кримінальних справ за фактами шахрайства та зловживання з гуманітарною допомогою або збиранням коштів для військових та переселенців. 43 особам оголошено підозри, кілька проваджень вже направлено до суду.

04:33
У районі гирла Бистрого річки Дунай мале гідрографічне судно внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримало пробоїну в носовій частині нижче за ватерлінію, повідомили в ОК "Південь".
Екіпаж провів заходи щодо боротьби за живучість судна.
"Проводяться ремонтні роботи, людських втрат немає", – зазначили в ОК "Південь".

02:57
У Херсоні російські військові вкрали теплохід, користуються ним біля Антонівського мосту.

02:32
Авіація ЗСУ завдала сім ударів по російських військових, з них по опорних пунктах – чотири, по зосередженню ворожої сили та техніки – три, повідомляє ОК "Південь".
Російська ротна тактична група спробувала висунутися для проведення контратаки в напрямку Білогірки, але ЗСУ припинили цю спробу, завдавши двох вогневих ударів по ворогах.
У результаті роботи ракетно-артилерійських підрозділів за добу на Південному напрямку знищено: 36 російських окупантів, три танки, три гаубиці "Мста-Б", станцію радіолокації "Зоопарк-1", чотири одиниці броньованої та сім – автомобільної техніки.
У Генічеському, Херсонському, Каховському та Бериславському районах знищено чотири склади боєприпасів окупантів.

01:50
Німеччина просила та отримала схвалення Держдепу США на купівлю американської зброї: винищувачів F-35, побудованих корпорацією Lockheed Martin, новітніх крилатих ракет повітряного базування збільшеної дальності та подвійних "розумних" бомб з лазерним GPS-наведенням – на суму $8,4 млрд.

01:09

На війні загинув Гліб Бабіч – військовий, волонтер, автор пісень "Подай зброю" та "Мольфар".
https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live