Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

25.07.2022

23:51
Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що ракетний удар Росії по Одеському морському торговому порту "засмутив" Туреччину, і закликав сторони "захищати свої підписи та діяти відповідно до своїх обов'язків".

23:32
Подоляка запитали про реакцію України, якщо РФ влаштує псевдореферендуми. Запевняє, що ЗСУ дадуть відповідь – проведуть "передреферендну роботу".
"Вони взяли якогось алкоголіка, умовно кажучи, із Сизрані, привели до нас і сказали, що він очолює, умовно, департамент у Херсонській обладміністрації… У нашої армії до таких людей підхід дуже простий: ця людина має назад поїхати до Сизрані у специфічному вигляді. У тому, в якому в Росії, я так зрозумів, дуже люблять, – у чорному пакеті", – сказав Подоляк.

22:59
На фронт доставлено перші шість зенітно-ракетних комплексів Stormer HVM, які надала Україні Велика Британія.

22:07
Ізраїль закликав своїх громадян не їхати в Умань і негайно залишити Україну через бойові дії та загрозу ракетних ударів по всій країні.

21:48
Президент Володимир Зеленський призначив Григорія Галагана, якого сьогодні звільнив з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ, на посаду першого заступника керівника Центру спеціальних операцій "А" СБУ.

21:29
Міністр оборони Британії Бен Воллес звернувся до країн, які хочуть бути осторонь війни. Застеріг: "Якщо сидіти на паркані з Путіним, він з'їсть паркан, а потім - і вас".

21:27
Казахстан, побоюючись стати наступним об'єктом російської агресії, розширює співпрацю зі США, Китаєм та Туреччиною, а також суттєво збільшує свій оборонний бюджет, пише The Wall Street Journal.

20:41
Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь сказав, що країна відкрита для переговорів щодо передачі Україні свого флоту із 11 винищувачів МіГ-29. Словаччина перестане їх експлуатувати з кінця серпня та розраховує, що з початку вересня польські та чеські літаки закриють небо країни.

19:59
Підрозділ протиповітряної оборони Січеславської бригади ЗСУ збив черговий російський Су-25 (Грач).

19:46
Близько 19:00 росіяни обстріляли "градами" Чернігівщину. Глава ОВА Чаус каже, що "нараховано" 12 вибухів/приходів.

19:30
Президент Гватемали під час брифінгу із Зеленським: "Ми з Гватемали привезли меседж, що ми – за мир, і маємо об'єднати зусилля, щоб закінчити цю війну для того, щоб захистити людські життя... Ми не будемо пасивно спостерігати. Ми повинні об'єднатися з усіма, щоб покласти край цій війні та досягти того, щоб драма, яку сьогодні переживає Україна, не повторилася".

19:27
Сьогодні, 25 липня, на трасі між Мелітополем та Бердянськом російський військовий КамАЗ переїхав автомобіль із родиною. Загинули двоє дорослих та двоє дітей.

19:23
Президент Володимир Зеленський звільнив Григорія Галагана з посади командувача Силами спеціальних операцій Збройних Сил України.

19:06
Генштаб повідомляє, що командири РФ кидають окупантів в атаки проти ЗСУ без прикриття бронетехнікою – бережуть її та хочуть помститися їм за псування озброєння. Також у зведенні Генштабу повідомляється, що ЗСУ відбили штурми росіян на Донбасі та на Харківському напрямку, проте окупанти мають частковий успіх у районі Вуглегірської ТЕС.

18:44
У Мінінфраструктури розповіли, як перевірятимуть безпечність "зернових коридорів".

18:41
Українські десантно-штурмові війська збили російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор".

18:38
Глава МЗС РФ Лавров вирушив у турне Африкою. Подоляк назвав це квінтесенцією російського садизму, нагадавши про зерно, обстріл порту та мечетей росіянами.

17:55
Газпром повідомив, що з 27 липня зменшить постачання до Німеччини газопроводом Північний потік ще на половину – до 33 млн кубометрів на добу. Це всього 20% від загальної потужності газопроводу.

17:15
Росіяни погрожують зруйнувати Мелітополь у разі відступу.

16:44
У Харкові почнуть встановлювати бетонні зупинки-бомбосховища.

16:28
Президент Гватемали першим серед лідерів країн Латинської Америки приїхав до України після початку повномасштабної війни.

16:25
Угода про зерновий коридор з Туреччиною та ООН, який передбачає розблокування українських портів, має запрацювати цього тижня, повідомили у Мінінфраструктури.

16:02
Резніков: Україна зараз веде переговори з однією з європейських країн про постачання німецьких бойових танків Leopard. Перші танки будуть використовуватись для навчання військових на полігонах у країнах Балтії.

16:01
Новим керівником Комітету з питань розвідки при президентові України замість Руслана Демченка стане Кирило Буданов - начальник ГУР Міноборони.

15:59
На Волині збили два безпілотники, що залетіли з боку Білорусі. Через падіння уламків загинула людина, є поранені.

14:47
Україна через російське вторгнення остаточно втратила право на проведення Євробачення. Конкурс у 2023 році прийматиме Велика Британія.

14:36
Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович і колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко отримали підозри за державну зраду на користь Росії - через підписання харківських угод у 2010 році.

14:14
Нацбанк вирішив використовувати пам’ятні монети спеціальних випусків серії "Збройні Сили України" номіналом 10 гривень під час готівкових розрахунків як обігові монети, йдеться у повідомленні регулятора.

14:12
Державний Ощадбанк за перше півріччя зафіксував збиток у 4,03 млрд грн, за цей же період минулого року декларував прибуток 512,6 млн грн. Про це інформує Finbalance.

14:09
СБУ затримала жителя Києва, який, за даними слідства, передавав розвіддані про українських військових та тероборону спецслужбам РФ. 

14:08
Німеччина поставила перші три зенітні самохідні артилерійські установки Gepard в Україну, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

14:04
Звільнений з РНБО Руслан Демченко також більше не керує комітетом з розвідки при президентові України. В близькому оточенні Демченка LIGA.net розповіли, що він тяжко захворів і надалі не зможе продовжувати роботу.

13:59
Рєзніков запевнив, що проблем з мобілізацією в Україні немає. Повістки видають в основному "для наведення ладу" у центрах комплектування.

13:58
Україна знищила за допомогою HIMARS 50 російських складів з боєприпасами.

13:13
Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з Ради національної безпеки та оборони. Він був першим заступником секретаря РНБО з червня 2020 року, а у 2010 році лобіював харківські угоди.

12:53
ЗСУ знищили командно-наглядовий пункт спецпризначенців Росгвардії в Херсонській області в результаті вчорашніх авіаційних ударів, повідомила Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

12:03
"Хотіли прорватися, вдалося лише порватися". Під Ізюмом зірвали танкову атаку Росії.

11:50
Робота HIMARS під Ізюмом скоротила обстріли росіян удесятеро — комбат 93 бригади

11:49
У мережі з'явилося відео висадки десанту з гелікоптера в обложеному Маріуполі на заводі "Азовсталь".

11:27
Росія ракетами ППО розбомбила будівлі у Чугуєві, вдарила з РСЗВ під Краматорськом.

10:45
Польща передала Україні танки PT-91 Twardy, що вже прибули до країни.

10:45
Путін веде війну проти єдності Європи, ми не можемо розділятися — Штайнмаєр

10:37
СБУ знає всіх колаборантів і зрадників із МВС у Херсонській області: поіменний список.

09:55
WSJ пише - перспективи, що військові злочинці ЗС РФ відповідатимуть за скоєне, "здаються слабкими".

08:59
Привид Києва хоче воювати на винищувачі F-16, тому що "потрібна не тільки якість, а й кількість".

08:46
Російське командування стикається з дилемою: посилення наступу на Донбасі чи зміцнення оборони у Херсоні.

08:43
Ситуація небезпечніша, ніж за часів холодної війни, але Путіна стримають від ядерної зброї – Кіссінджер.

08:16
Українці переможуть Російську імперію, колонізовані народи звільняться, спрогнозувала Алла Дудаєва.

07:54
Кіссінджер заявив, що західні країни не можуть прийняти відмову від українських територій на переговорах з РФ.

07:53
Окупанти обстріляли три райони Дніпропетровської області ракетами, РСЗВ та артилерією.

07:53
У Донецькій області російські окупанти вели штурм у районі Вуглегірської ТЕС, який закінчився провалом та відходом.

06:53
Голова оборонного комітету Бундестагу: "Ми маємо безпосередньо передати Україні танки Leopard 2".

05:40
Російські війська докладають зусиль для того, щоб закріпитися на північному березі Вуглегірського водосховища та просуватися на північ, до Бахмута, повідомляє ISW.

05:37
За останній тиждень удари  Збройних Сил України пошкодили всі три підконтрольні Росії мости, які ведуть до Херсона, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

03:52
Втрати Росії у війні проти України руйнують російський бізнес експорту зброї – серйозне джерело доходів країни-агресора.
Як вважають представники Пентагону і розвідки США, очікується, що постраждає запланований Кремлем великий продаж зброї до Африки.
Своєю чергою це може призвести до початку домінування на ринку Африки конкурентів Росії, таких як Китай та США.

02:26
24 липня авіація ЗСУ атакувала п'ять опорних пунктів російських окупантів у Херсонській області, повідомляє оперативне командування "Південь".
Пара штурмовиків та бомбардувальники Повітряних сил ЗСУ атакували три ворожі опорні пункти у Бериславському районі, а пари гелікоптерів Мі-8 та Мі-24 відпрацювали два опорні пункти росіян у Херсонському районі.
За добу на південному напрямку ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали близько 190 вогневих завдань.
Втрати ворога склали: 66 окупантів, п'ять танків, дві самохідні гаубиці "Гвоздика", протитанковий ракетний комплекс "Фагот", три одиниці броньованої та дев'ять автомобільної техніки.
Також знищено командно-спостережний пункт 785-го окремого загону спецпризначення росгвардії та два склади з боєприпасами.

00:45
На Миколаївщині загинув командир 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу полковник Віталій Гуляєв.
25 лютого 2022 року 28-а ОМБр під командуванням полковника Гуляєва вступила в бій і зупинила російських окупантів, які намагалися висадити десант біля Коблева, щоб далі йти на Миколаїв та Одесу.
Під командуванням полковника Гуляєва 28 бригада зупинила просування російських військ на півдні і, відкинувши їх, почала очищати від окупантів Миколаївську та Херсонську області.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live