Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

20.07.2022

23:52
Резніков за підсумками Рамштайну-4: "Дякуємо партнерам за важливі зобов’язання щодо України. Окупанти відчують це на полі бою. Ми отримали гарантію - світ ніколи не втомиться від допомоги Україні. Наша перемога неминуча!"

23:32
Євросоюз виділив ще 500 млн євро на ЗСУ, повідомив Боррель. Тепер сумарна підтримка ЄС української армії досягла 2,5 млрд євро.

22:56
У мережі поширюють фото з тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області. СтратКом ЗСУ пише, що удар завдано по військах РФ.

22:52
Міністр оборони Олексій Резніков у своєму виступі на зустрічі у форматі "Рамштайн" зазначив три пріоритети України.

22:31
Зеленський: Назва HIMARS стала для наших людей майже рідною - так само, як раніше Javelin або NLAW, як "Стугна" або "Нептун". І очевидно, що така ж вагома назва з'явиться від сучасних систем протиповітряної оборони, які ми запитуємо у партнерів.

22:11
Щодо нових постачань озброєння Україна та партнери, за домовленістю, "тримають інтригу" — спочатку їх "відчує" ворог на полі бою. Про це, підбиваючи підсумки четвертої зустрічі у форматі "Рамштайн", заявив глава Міноборони Олексій Резніков.

21:42
Марк Міллі: "Україна провела чудові тактичні операції, щоб убезпечити свої війська та мирне населення. Після 90 днів російських агресивних дій (з 6 квітня, після зосередження основних зусиль РФ на сході) вони просунулися приблизно на 15 км, а це не так багато. Насправді не так багато землі захоплено на території Донбасу, Україна тримає оборону".

21:41
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що наявні на даний момент в українських військових боєприпаси до РСЗВ HIMARS "дають їм ту потужність, яка їм необхідна".

21:15
Партнери продовжуватимуть надавати Україні будь-яку допомогу, необхідну для спротиву російській агресії та деокупації українських територій. Про це за підсумками четвертої зустрічі у форматі "Рамштайн" сказали голова Пентагону Ллойд Остін та голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.
"12 HIMARS прибудуть до України найближчим часом, щоб змінити її воєнний потенціал... Також буде надано два ППО NASAMS", – сказав Остін.

20:27
Енергоатом повідомляє, що у тимчасово окупованому Енергодарі росіяни бояться обстрілів з боку ЗСУ, тому хочуть загнати свої танки, вантажівки, зброю та весь військовий арсенал до енергоблоків ЗАЕС.

20:00
Своєю заявою про "розширення географії" цілей Росії в Україні глава МЗС РФ Сергій Лавров ще раз підтвердив, що Москва відкидає дипломатію і хоче лише війни та терору. Про це у Twitter написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

19:39
Українські десантники нищать російських окупантів та їхню бронетехніку у Донецькій області:

19:35
Міністр оборони Литви оголосив, що найближчим часом його країна надасть Україні додаткову військову допомогу: М113, М577, боєприпаси для підготовки резерву та іншу необхідну підтримку.

19:08
Генштаб: ЗСУ відбили штурми російських окупантів на різних напрямках і завдали втрат противнику. На фронті успішно працює українська артилерія.

18:03
Під час операції у Білогорівці бійцями спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони Kraken був захоплений у полон кадровий розвідник російського ГРУ. Він намагався видати себе за службовця інженерних військ, але телефон видав весь його "бойовий шлях".

17:43
ЗСУ завдали удару по скупченню військ Росії в Енергодарі. Відео, зняте із Запорізької АЕС, спростовує фейки роспропаганди, що нібито цілилися по енергоблоку.

17:27
У Міноборони нагадали про правила інформування під час війни.

16:37
Лавров заявив, що географія цілей РФ нібито розширилася, і тепер вона хоче, крім Донбасу, захопити інші території.
 Подоляк відповів, що "основи географії" Лаврову пояснять HIMARS і далекобійна артилерія.

15:55
США дадуть Україні ще чотири HIMARS, заявив Остін на відкритті Рамштайн-4.
 За його словами, ЗСУ ефективно їх використовують: ці ракетні системи роблять різницю на полі бою.

14:15
Зеленський розкритикував Болсонару за нейтральність Бразилії щодо війни Росії проти України. Нагадав йому, що через нейтральність Гітлер захоплював Європу.

13:05
США та союзники думають над навчанням льотчиків для створення оновлених Повітряних сил ЗСУ.

12:59
Окупанти призначили "головного залізничника" в Херсоні. Колаборант раніше працював керівником Херсонського сервісного центру МВС.

12:41
"Ми тут програємо, тиснуть на нас": окупанти у розмовах з рідними не приховують, що ситуація "зовсім не така, як показують по телевізору" у РФ, - новий "дзвінок батькам" перехопила СБУ.

12:38
Данілов: Зеленський наказав звільнити всю Україну, неправильно говорити лише про Херсон.

12:21
Британці "препарують" Ласточку-М та Мерлина-ВР - російські дрони з іноземними деталями.

11:51
Мельник запропонував прем'єру Саксонії "засунути голову в морозилку для заморожування фантазій".

11:50
Нова глава МЗС Бельгії Аджа Лябіб до вступу на посаду відвідувала окупований Росією Крим і відмовлялася називати півострів українським.

11:49
Повторний удар по Антонівському мосту у Херсоні. Окупанти показали наслідки обстрілу — відео

10:38
Російські окупанти завдали удару по Салтівському масиву Харкова, загинули двоє дорослих та 13-річний хлопчик.

10:37
Російські окупанти назвали четвертого генерала, який командує угрупуванням повномасштабного вторгнення до України, — йдеться про генерал-лейтенанта Андрія Сичова, який керує угрупуванням "Захід".

10:36
Секретар РНБО Олексій Данылов заявив, що українська контррозвідка "блискуче" підготувалася до повномасштабної війни з Росією.

10:35
Німецький депутат про політику Берліна: "Ніхто не розуміє, чому не дають ЗСУ танки Leopard та іншу бронетехніку".

10:22
Розвідка врятувала на Зміїному кота, який пережив там окупацію та бомбардування.

10:01
У Миколаєві почали здавати "зрадників", Кім обіцяє закрити місто найближчим часом.

09:43
У тимчасово окупованому Херсоні люди чули вибухи біля Антонівського мосту через Дніпро.

09:42
Секретар РНБО Олексій Данiлов пояснив, чому українське командування акуратно подає інформацію про ситуацію на фронті.

09:41
Контроль над переправами через Дніпро стане ключовим фактором у боях за Херсонську область, повідомили у розвідці Великої Британії.

09:03
Президент Латвії – за позбавлення громадянства, якщо людина схвалює війну РФ проти України.

08:42
Унаслідок російського вторгнення місто Буча втратило понад 5,2 млрд грн. Прорахунок подано у звіті Київської школи економіки (KSE).
У місті пошкоджено 2514 споруд, з яких 301 будівля зазнала повної або сильної руйнації.

08:15
Російські націоналісти закликають Путіна вести масштабнішу та агресивнішу війну проти України, проте він намагається представити себе як "поміркованого лідера".

08:10
Учора ввечері ворог обстріляв із "Градів" та артилерії центр Гуляйполя в Запорізькій області: за попередньою інформацією є загиблі. Окупанти застосували понад 20 снарядів. Руйнувань зазнали будівлі виконкому, міськради, культурно-спортивного комплексу, філії пошти та зв’язку, приватні будинки.

07:43
Уночі внаслідок влучання ракети росіян сталося загоряння сміття та старого складського приміщення в Одеській області. Жертв та постраждалих немає.

07:32
Росіяни вдарили по Нікополю пакетом із РСЗВ: є загиблі та поранені – фото руйнувань.

07:26
Російські окупанти намагаються захопити Вуглегірську ТЕС та створити умови для наступу на Бахмут.

07:25
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що для стримування російських атак Україні потрібно як мінімум 50 HIMARS та M270, а для успішного контрнаступу – 100 таких ракетних систем.

07:25
Російський диктатор Володимир Путін може погрожувати використанням ядерної зброї, щоб стримати контрнаступ ЗСУ.

04:22
За добу 19 липня підтверджені втрати російських окупантів на півдні склали: 41 військовий, літак Су-35, безпілотник-розвідник, три РСЗВ "Град", три гаубиці "Мста-Б" та одна "Гвоздика", автомобіль зв'язку та два звичайних, польовий артилерійський склад у районі Брускинського.

03:46
Повітряні сили показали, як падає збитий біля Нової Каховки російський винищувач.

02:13
На одному з рубежів лінії фронту воїни 58-ої окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського повністю ліквідували групу найманців "Ліга", також відому як приватна військова компанія Вагнера.

00:00
Білий дім заявив, що має розвіддані, які свідчать про плани Росії продовжувати анексувати території України за сценарієм, який вона використала під час анексії Криму у 2014 році. Якщо це станеться, РФ буде покарано, заявив координатор з комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live