Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

19.07.2022

23:17
Президент Володимир Зеленський назвав офіцерів російського флоту, які запускають ракети по мирних жителях України, "ганчірками", які не мають гідності. Про це він сказав у своєму новому відеозверненні.

22:50
Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним заявив, що, на його думку, Росія в Україні протистоїть Північноатлантичному альянсу, і що якби Москва не вторглася в Україну, НАТО нібито сам почав би війну проти РФ.

21:59
За неофіційними даними російської сторони, у боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ на Луганщині втрати окупантів склали близько 10 000-11 000 убитими та понад 20 000 пораненими.

21:32
Близько 20:00 підрозділом зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних Сил України в районі Нової Каховки збито російський винищувач, ймовірно, Су-35.

21:23
Російські окупанти у тимчасово окупованому Енергодарі викрали трьох співробітників Запорізької АЕС.

21:09
Видання Die Welt опублікувало статтю, в якій стверджується, що канцлер Олаф Шольц, незважаючи на свої публічні заяви, скоротив військову підтримку України з боку Німеччини. Видання пише, що це випливає зі списку зброї, який 21 червня опублікував федеральний уряд.

21:07
"Я спілкуюся з генсеком ООН, з росіянами я не спілкуюсь" – інтерв'ю Андрія Єрмака

21:06
Голова спеціальної прокурорської групи KleptoCapture Мін'юсту США, яка займається боротьбою з російськими олігархами та припиненням обходу санкцій, запросив у Конгресу дозвіл легалізувати конфіскацію активів, які використовуються для ухилення від санкцій.

21:06
Голова спеціальної прокурорської групи KleptoCapture Мін'юсту США, яка займається боротьбою з російськими олігархами та припиненням обходу санкцій, запросив у Конгресу дозвіл легалізувати конфіскацію активів, які використовуються для ухилення від санкцій.

20:29
Верховна Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань моніторингу отримання й використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану.

19:59
Заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр заявив, що його країна готова пропускати через свою територію всю допомогу, яку надають інші країни Україні, включно й військову.

19:30
На Донецькому напрямку українські захисники завдали окупантам значних втрат, коли вони намагалися просунутися у напрямках Григорівки, Спірного й Івано-Даріївки. Ворог безладно відступив. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

18:32
Кабмін направить до Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію угоди між Україною й Туреччиною про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційної та космічної галузей, що дозволить збудувати в Україні завод із виробництва безпілотників Bayraktar.

18:10
Ракетний терор. Росія вдарила "калібрами" по приватному сектору на Одещині.

17:37
У Китаї згодні з Кремлем: кажуть, це "США винні" у нападі Росії на Україну.

17:24
Перехоплення ГУР: окупант називає артилерію військ РФ "ганьбою Росії" - по своїх б'є більше, ніж по противнику.

17:19
Євросоюз розглядає запровадження додаткових санкцій проти найбільшого російського банку Cбєрбанку. Йдеться про заморожування активів, повідомляє Bloomberg.

16:50
Окупанти взяли до війська рецидивіста-колаборанта з Луганщини, який прагнув заробити на вставні зуби:

16:37
Прем'єр Саксонії хоче заморозки війни, газу з РФ, каже: "Україні буде гірко, але..." Намагається запевняти, що це, хлопці, буде не капітуляція.

15:46
Рада скасувала відповідальність за неподання фінансової звітності на час війни.

15:37
Росіяни активували смс-розсилку, в якій залякують українців масованими ракетними обстрілами, а також просуванням диверсантів з боку Білорусі, попереджають у ЦПД. Ворог подає інформацію як "інсайд" від "надійного джерела" - нібито звідкись із відомств.

15:36
Кім хоче закрити Миколаїв на кілька днів - "підемо по домівках та відпрацюємо поганих людей".

15:11
"А що артилерія вам не допомагала чи що?!" - "У нас вона жахлива, тату! Ганьба Росії!"

15:03
Близько 1000 російських окупантів, які базувалися на кордоні Донецької та Запорізької областей, рушили у напрямку Запоріжжя, повідомив радник мера Маріуполя.

14:29
Це замість ембарго на газ? EUObserver пише, що ЄС готується ввести санкції проти мера Москви Собяніна, акторів Машкова та Бєзрукова, а також байкерів із клубу "Нічні вовки".

14:26
Розвідка пише, що Україна повернула тіла ще 45 полеглих воїнів.

14:25
Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський каже, що останнім часом інтенсивність ударів, що завдають ЗСУ по окупантах на Херсонщині, суттєво зросла, тому росіяни переміщуються ближче до житлових будинків.
За його словами, війська РФ фактично використовують мирних громадян як живий щит, тож "сусідство" із ними на Херсонщині сьогодні – це дуже великий ризик. Він закликав місцевих з’їхати від окупантів якомога далі, до друзів чи родичів, а також поділитися інформацією про таке сусідство з СБУ/ЗСУ.
 
14:24
Мер Слов'янська каже, що місто знову обстріляли: пошкоджено приватні будинки, під завалами залишаються люди, є поранені.

14:01
Росіяни вдруге за два тижні вдарили по центру Краматорська. Попередньо – авіаракетами. Місцева влада говорить про щонайменше одного загиблого.

13:31
Російські окупанти посилюють терор проти мирного населення Херсонщини. Місцеві гауляйтери погрожують людям розстрілом на місці за порушення комендантської години, "узаконили" обшуки та затримання на власний розсуд.

12:45
Військова допомога Заходу під наглядом депутатів: Рада створила комісію.

12:43
У відповідь на польський закон про допомогу громадянам України у зв'язку з війною Зеленський вніс до Ради законопроєкт про особливий статус для поляків в Україні. Сьогодні Рада підтримала його у першому читанні.

12:00
Ексміністр внутрішніх справ Німеччини Отто Шилі закликав німців "зважати на інтереси Росії" і засудив своїх співгромадян за "прославлення війни".

12:00
Росія опинилась у повній ізоляції від решти світу, незважаючи на заяви Володимира Путіна про те, що "РФ не можна відрізати від усього світу", заявили у Держдепі США.

11:39
Заступник міністра оборони Гаврилов: Україна рано чи пізно атакує російський флот у Чорному морі. РФ має залишити тимчасово окупований Крим, якщо хоче продовжити існування як країна.

10:31
Посол у США про ракети ATACMS для HIMARS: Не розкриватиму деталі, здивуємо РФ на полі бою.

10:30
Американці захоплені тим, як Збройні Сили України використовують ракетну систему HIMARS на полі бою.

10:29
Лендліз є додатковим інструментом військової допомоги Україні з боку США, що поки що не працює, оскільки американці передають військову допомогу через три чинні програми, заявила пані посол України в США Оксана Маркарова.

09:17
Сили оборони України минулої доби знищили ще 100 російських окупантів і чотири танки. Армія РФ з початку повномасштабної війни втратила 38 550 військовослужбовців.

08:57
Армія Росії облаштовує додаткові оборонні рубежі на півдні, повідомляє Генштаб.

08:52
Російські окупанти використовують шість окремих армій для наступу на Донбасі, проте стикаються із проблемою втрати бойового потенціалу.

08:51
У тимчасово окупованому Алчевську Луганської області росіяни мобілізують засуджених за кримінальними статтями.

08:51
Через загрозу Росії та Китаю США мають намір вивести на орбіту передові супутники для відстеження гіперзвукових ракет.

07:55
У Данілова "є розуміння", що Україна отримує більш далекобійні снаряди, ніж це було на початку. Про це він заявив, коментуючи використання американських ракетних систем HIMARS.

07:40
Міністерка фінансів США Джанет Єллен закликала Китай використати його "особливі відносини з Росією", щоб переконати Москву припинити війну проти України.

07:40
Радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що Росія здійснює акт "економічного тероризму" через газовий шантаж Європи.

07:39
Перша леді Олена Зеленська зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні та проведе переговори з американською першою леді Джилл Байден.

07:33
Генштаб: Українські військові відбили низку штурмових дій і наступів армії Росії під Харковом і на Донбасі.

06:55
РФ уночі вдарила по Одещині ракетами: один "Калібр" збила ППО, шість влучили по селу - є постраждалі й руйнування.

05:26
Путін намагається захистити етнічних "руських" від масової мобілізації та відряджання воювати в Україну. Росіяни інших національностей зазнають непропорційно високих втрат і це вже викликає невдоволення, повідомляє ISW.

04:32
За підсумками доби на південному напрямку ракетним вогнем та артилерією ЗСУ знищено: 65 російських окупантів, комплексний апаратний зв'язок Редут-2УС, 11 одиниць броньованої й автомобільної техніки.

04:31
Як повідомили в ОК "Південь", два штурмовики ЗСУ завдали ударів по складу боєприпасів і скупченню ворожих сил у районі Снігурівки.
"Ворожий винищувач Су-35 з району Нової Каховки намагався атакувати ракетою "повітря-повітря" наші літаки, але успіху не мав. Наші авіатори впоралися із завданням без втрат", – йдеться у повідомленні.

04:09
У Снігурівці окупанти розстріляли з міномета будинок на околиці та вбили чотирьох людей, намагаючись звинуватити в цьому сили оборони України. Знімальна група російського пропагандистського ЗМІ миттєво з'явилася на місці подій.
"А ось підрозділи ЗСУ перебувають звідти надто далеко задля влучання мінометом. Але заради картинки рашисти вбили чотирьох мирних жителів", – повідомили в ОК "Південь".

03:22
США введуть санкції проти Ірану у разі постачання Росії іранських безпілотників – Держдеп.

02:38
Російські війська в районі окупованого Алчевська знищили власний винищувач, коли намагалися влучити по ракеті, випущеній українською ракетною системою залпового вогню HIMARS.
Судячи з відео з фрагментами літака, знищено рідкісний Су-34М (М означає "модернізований") – з оновленою електронною системою, комплексами високоточного озброєння й набором з декількох підвісних контейнерів із розвідувальною апаратурою.

01:28
Ми встановили певний паритет, але треба більше зброї – Данілов.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live