Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

16.07.2022

22:04
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що ЗСУ відбили спроби окупантів "перерізати" трасу Лисичанськ-Бахмут. Армія РФ намагається взяти під контроль цей шлях, щоб після перегрупування почати штурмувати Бахмут. Українські захисники продовжують тримати оборону у Білогорівці та Верхньокам'янці.

21:24
Українські військові впевнено просуваються на Херсонському напрямку, але роблять це "в тиші", повідомила речниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

21:00
У Вінниці закінчили розбирання завалів після російського ракетного обстрілу цивільної інфраструктури. Зниклих безвісти на сьогодні немає. Загальна кількість загиблих – 24 особи.

19:39
У Вінниці під час російського ракетного обстрілу 14 липня загинув Кирило Пяхін із Херсона.

19:27
Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ
На Слобожанському напрямку ворог здійснює перегрупування підрозділів з метою подальшого просування у напрямках населених пунктів Барвінкове та Слов'янськ.
На Слов'янському та Бахмутському напрямках супротивник зосереджує основні зусилля на встановленні контролю над містами Сіверськ та Бахмут.
Наступальними та штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне становище у районах населених пунктів Івано-Дар'ївка, Григорівка, Новолуганське, Семигір'я та встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Успіху не мав – українські воїни змусили противника відійти.

19:03
16 липня близько 15:20 стратегічні бомбардувальники Ту-95МС російських окупаційних військ завдали ракетного удару по Україні з району Каспійського моря.

18:40
Україна може використати ракетні системи залпового вогню HIMARS або M270 проти російських військових об'єктів на території тимчасово окупованого Криму, заявив заступник голови Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибіцький під час телемарафону.

18:01
У ніч на 16 липня окупанти завдали ракетних ударів по Чугуєву Харківської області. ДСНС повідомляє, що житловому фонду завдано значної шкоди.

17:03
Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону повідомив, що армія РФ зараз однозначно готується до нового етапу наступальних дій на території України.

16:08
У тимчасово окупованій Білогорівці Луганської області бійці Kraken знищили шістдесят окупантів, п'ять одиниць техніки противника та взяли в полон двох російських солдатів.

15:38
Прокуратура Німеччини веде розслідування про витік у медіа ймовірної секретної інформації про масові вбивства у Бучі, яка була озвучена у квітні на закритому брифінгу Федеральної розвідслужби.

15:07
Гайдай заявив, що армія РФ змушена завозити боєприпаси на фронт машинами, після влучень ЗСУ по їхніх складах у тилу. Це порушило їхню логістику постачань та знизило вогневу перевагу окупантів на фронті.

13:58
У перехопленні телефонної розмови окупант розповідає мамі, що під Харковом у його роті "почалася люта паніка" і практично всі хочуть втекти. "Езотерично" налаштована мама переконує його залишитися, тому що "в минулому житті у нього була зрада батьківщини".

13:43
Газпром вимагає від компанії Siemens документи на повернення газової турбіни для газопроводу Північний потік-1.

13:38
CБУ: Помічницю одного з керівників окупаційної "адміністрації" Херсона засудили на п'ять років ув'язнення за заклики про відновлення СРСР та підтримку окупантів.

12:54
Згідно з розвідданими, російські чиновники як мінімум двічі, 8 червня і 15 липня, вилітали до Ірану, щоб домовитися про придбання ударних безпілотників для використання їх у війні проти України, заявив Білий Дім.

12:53
Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо вважає, що урядова криза в його країні загрожує позбавити Україну життєво важливої військової підтримки.

12:25
Китай, попри свої заяви про нейтральність, продає Росії товари, необхідні їй для продовження війни, пише The Wall Street Journal.

12:19
"Якого біса?" Частина республіканців переживає: заяви Спартц можуть підірвати підтримку України з боку США.

11:57
Суд заарештував майно депутата-колаборанта Олексія Ковальова, який співпрацює з російськими окупантами.

11:52
Подоляк про Держдуму Росії — останній спосіб напустити пилу та приховати, що король давно голий.

11:51
Російські окупанти обстріляли Нікополь із реактивних систем залпового вогню, випустивши 53 ракети — загинуло двоє людей.

11:07
Глава МЗС Ірану запевнив Кулебу, що "робить усе можливе, щоб покласти край війні".

10:44
Кількість жертв ракетного удару по Вінниці зросла до 24-х, повідомив голова ОВА Борзов. Сьогодні від опіків померла ще одна жертва російського теракту.

10:41
Голова ОП Андрій Єрмак закликав визнати Росію країною-спонсором тероризму після ракетних ударів по мирних українських містах.

10:30
Начштабу підрозділу Kraken сил оборони України повідомив, що Росія може планувати ракетний удар по одному з великих ТЦ Харкова.

10:15
Уночі о 03:20 по Чугуєву в Харківської області росіяни завдавали ракетного удару. З-під завалів витягнули тіла трьох людей: чоловіків 60 та 68 років та жінки 70 років. (ОВА)

10:10
Вчорашні вибухи у Кременчуці – це робота нашої ППО. За словами голови Полтавської ОВА Луніна, 15 липня там збили російську ракету, знайшли її уламки. Руйнувань немає, ніхто не постраждав.

09:53
ЗСУ готові до реагування на загрози на всіх напрямках, зокрема на ділянці північного кордону, заявив командувач об'єднаними силами ЗСУ генерал Сергій Наєв.

09:21
Глава Луганської ОВА Гайдай повідомив, що сили оборони припинили чергову (за два місяці) спробу ворога заволодіти трасою Лисичанськ-Бахмут.

09:20
Моравецький про українців у війні проти Росії: "Армія – не лише техніка та стратегія, це цінності".

09:19
Жителі Херсона почули потужні вибухи, у районі Чорнобаївки підіймаються клуби диму.

08:53
Командувач армією Естонії відвідав Україну, обговорив із головкомом ЗСУ Залужним подальшу підтримку. "Поки в українців добре йдуть справи на фронті, то й у нас все буде добре", - сказав Мартін Херем. На його думку, є два варіанти закінчення війни: коли РФ виведе всі війська або коли ЗСУ вбивають усіх окупантів. (Delfi)

08:51
На Донбасі українська оборона успішно відбиває атаки російських окупантів з моменту відходу з Лисичанська, повідомили у розвідці Великої Британії.

08:42
Ракетний терор Росії. Генштаб показав інфографіку – чим окупанти обстрілюють Україну.

08:31
Міністри фінансів країн G20 16 липня, найімовірніше, не зможуть досягти єдиного комюніке щодо війни проти України через позицію Китаю, Індії та Південної Африки.

08:17
Постпред України в ООН Сергій Кислиця заявив, що у питанні покарання російських військових злочинців потрібно використати "спадщину Нюрнберга".

08:04
Міноборони США не коментує, які дані дає Україні для ударів HIMARS по окупантах.

08:03
В Естонії заборонять росіянам та білорусам володіти зброєю, хто має – позбавлять ліцензії.

07:59
Мер Дніпра Філатов: "ППО є і працює. Повірте, якби її не було, кошмар був би набагато сильнішим".

07:40
ЗСУ відбили атаку російських окупантів на Доломітне та Новолуганське, йде бій за Вуглегірську ТЕС.

06:47
Пентагон відповів на "чутки" про контрабанду американської зброї для України: "Ми впевнені, що українці використовують зброю лише для боротьби з росіянами. Не відстежувати її і не знати, куди вона йде, – різні речі".

06:39
Авіація ЗСУ вдарила по скупченню живої сили, озброєнь та техніки російських окупантів у Херсонській області.

06:34
Російські окупанти завдали ракетного удару по Одесі, над містом підіймається хмара чорного диму.

04:49
У Пентагоні заявили, що поява HIMARS почала суттєво впливати на хід російсько-української війни.

04:13
Активізація бойових дій на Донбасі 15 липня може свідчити про закінчення "оперативної паузи", вважають в Інституті дослідження війни (ISW).

02:57
В ЗСУ пояснили роздачу повісток в громадських місцях:
"Ходити по житлових кварталах, де встановлені домофони, або приватному сектору, де високі ворота, і стукати у двері, де ніхто не відкриває, – ефективність такої роботи дуже мала. А якщо це громадське місце, де є велике скупчення народу, ефективність вручення повістки буде набагато більшою".

01:08
У Раді безпеки ООН відбулося засідання на тему "Знищення культурної спадщини внаслідок російської агресії проти України". Усі учасники (крім Росії) засудили агресію РФ, заявив міністр культури Олександр Ткаченко.

01:03
Через ракетний обстріл у Дніпрі виникла сильна пожежа на промисловому підприємстві, повідомляють у ДСНС.

00:58
У Донецькій області в п'ятницю зафіксовано "дуже багато обстрілів", заявив голова ОВА. Вісім цивільних загинуло, 13 отримали поранення.

00:37
Зеленський підписав указ про нагородження воїнів. Відзначені 242 учасники бойових дій.

00:03
Українські військові збили чотири з шести ракет, якими Росія увечері атакувала Дніпро та область.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live