Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

11.07.2022

23:31
Щоб росіяни не могли обстрілювати Харків із реактивних систем залпового вогню, які стріляють на відстань до 70 км, їхні війська мають бути відкинуті "якнайдалі". Про це в ефірі телемарафону сказав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

22:49
Українські військові ліквідували двох полковників та майора російських військ.

22:32
Конгресвумен від Республіканської партії Вікторія Спартц пов'язала свої звинувачення проти глави Офісу президента Андрія Єрмака з тим, що в Конгресі США нібито сумніваються, що американська допомога доходить до ЗСУ. Вона навіть заявила, що американська зброя нібито може опинитися у Росії чи Сирії.

20:47
Глава МВС Денис Монастирський заявив, що поліція роздає повістки у військкомати на прохання ЗСУ. Також він сказав, що найближчим часом буде розв`язане "питання" з тим, що понад 3 мільйони українців стоять на обліку у військкоматах не за місцем проживання.

19:11
Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ
У підрозділах російських окупаційних військ дедалі частіше фіксуються випадки дезертирства та відкритої непокори командуванню.
Основні зусилля противник зосереджує на встановленні остаточного контролю над Луганщиною, спробах оточення угруповання Сил оборони на Донеччині, утриманні сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом та блокування морських комунікацій України у Чорному морі.
Знову, можна вже сказати традиційно, наші воїни змусили тікати ворога, коли той спробував наступати у напрямку Мар'їнки.

18:42
Повідомлення російських пропагандистів про загибель в Україні 200 військовослужбовців Інтернаціонального легіону не відповідають дійсності. Про це сказав речник легіону Дам'єн Магру на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

18:35
Рятувальники дістали з-під завалів п'ятиповерхової будівлі у місті Часів Яр, зруйнованої атакою російської системи залпового вогню, дев'ятьох поранених і тіла 30 загиблих, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

17:56
Зеленський не став коментувати заяву міністра оборони Резнікова про наказ звільнити південь України від російських окупантів.
"Чесно кажучи, не читав інтерв'ю міністра оборони. Можу сказати, що завдання всіх наших військових – деокупувати всю нашу територію. Я думаю, це завдання кожного громадянина нашої держави. Деталями тих чи інших планів, якщо ви не проти, ділитися не буду", – сказав Зеленський.
 
17:11
Нове перехоплення ГУР: окупант у розмові з товаришем розповідає, як ЗСУ знищили "найголовніше командування" російських військ на Херсонському напрямку, внаслідок чого було вбито 12 росіян.

16:57
Національний банк увів у обіг пам'ятні монети "В єдності – сила", присвячені міжнародній підтримці України у війні проти РФ.

16:31
Уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин, Олег Котенко повідомив, що зараз зниклими безвісти вважаються близько 7200 українських військових. Серед них – бійці ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Держприкордонслужби та інших інституцій. За його словами, більшість із них перебувають у полоні.

16:17
У Великому Бурлуку на Харківщині ліквідували гауляйтера.

15:40
Оперативне командування "Південь" розповіло подробиці операції зі звільнення острова Зміїний від російських окупантів. Вона відбувалась у кілька етапів і "звільнила" росіян від військової техніки на суму близько $900 млн.

15:36
Путін підписав указ, який спрощує отримання громадянства Росії всіма українцями, незалежно від місця проживання.

15:14
В Україні ліквідували російського полковника Сергія Кенса, який з 2019 року командував 810-ю окремою бригадою морської піхоти РФ.

14:48
Резніков розповів про мету виставок розбитої російської техніки в країнах Європи (сьогодні виставка відкрилася у Празі). За його словами, Україна допомагає "здійснити" давню мрію Москви, яка марить, щоб російські танки "дійшли до Ла-Маншу". Також подібні виставки – спосіб показати мешканцям європейських держав, яку навалу смертоносного заліза стримує Україна.
"Ми демонструємо, що через нашу територію російські танки можуть просунутися лише як виставкові експонати", - заявив Резніков.

14:38
Прем'єр Нідерландів Марк Рютте у понеділок приїхав до Ірпеня і заявив: "Ось причина, чому ми допомагаємо Україні".

13:46
Національна гвардія показала відео запеклих боїв за населені пункти Луганської області. У боях у Рубіжному та Сєвєродонецьку ворог втратив понад 300 одиниць броньованої техніки, близько 1000 росіян убитими та близько 1500 пораненими.

13:45
З'явились нові подробиці удару по Одеській області, який стався близько 11:30 у понеділок. Росія використала не чотири ракети, як повідомляли спочатку, а сім. Під обстріл потрапило одне з селищ на узбережжі Чорного моря - ракета влучила у житловий будинок.

13:38
Відновлення експорту українського зерна через гирло Бистре у дельті Дунаю не допоможе запобігти голоду у світі, повідомив координатор ООН Мартін Гріффітс. За його словами, потрібна деблокада українських портів у Чорному морі.

13:36
Українські війська на півдні просуваються повільно, але впевнено. Більше нічого у військовому командуванні говорити поки що не хочуть.

13:09
Українська розвідка встановила, що викраденням українського зерна у Запорізькій області займається безпосередньо головний місцевий колаборант Євген Балицький - колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів.

13:04
Подоляк: "Росія хотіла довести, що в неї "друга армія світу". Всі побачили: армія мародерів, терористів і ґвалтівників. Росія хотіла показати, що має потужний ВПК - #аналоговнет. Всі побачили: знаменита С-400 ловить ракети, як російські футболісти – м'ячі. Все ще йде за планом, чи не так?".

12:44
Кількість постраждалих від ранішнього обстрілу Харкова збільшилась до 31 людини, усім знадобилась госпіталізація. Серед них - двоє дітей, одній з яких усього чотири роки. Загиблих - троє.

12:38
Зеленський доручив Кабміну подумати над запровадженням іспитів для отримання громадянства.

12:31
Голова Луганської області прогнозує, що контрнаступ України Путін оголосить війною проти Росії.
"Вони виходять на адміністративний кордон Луганської області чи Донецької області, одразу проводять псевдореферендум, ухвалюють рішення про входження цих територій до Російської Федерації, а далі, коли вже Україна проводитиме контрнаступ і звільнятиме території, Путін просто оголосить, що Україна пішла війною проти Росії, тому оголошується повна мобілізація".

12:29
Данилов, коментуючи низку вибухів та пожеж у командних пунктах окупантів і на їхніх складах з боєприпасами, попередив: "І це ми ще не починали".
Секретар РНБО наголосив, що кількісна перевага російської армії нівелюється українською ракетно-артилерійською точністю, а західна зброя для ЗСУ вже змінює хід війни.
 
12:09
Глава МЗС Британії Ліз Трасс випустила передвиборче відео: обіцяє "забезпечити поразку Путіна в Україні", якщо її оберуть наступницею Джонсона.

10:53
ЗСУ почали використовувати на фронті гелікоптери Мі-24В, які передала Чехія в рамках військової допомоги.

10:52
Російські окупанти завдали масованого удару по Харкову, над містом підіймаються клуби диму. Попередньо, удару завдали з РСЗВ.

10:16
Авіація ЗСУ 10 липня знищила командно-спостережний пункт, польовий склад боєприпасів, пункт управління військами, до десяти бойових броньованих машин і живу силу росіян.

10:10
Росія перекрила газ Німеччині. Москва стверджує, що це на 10 днів.

09:29
Запитують, де ця Іванівка, яку звільнили на півночі Херсонської області. Ось тут:

09:21
ЗСУ знищили 100 російських окупантів за останню добу, за весь час повномасштабної війни армія РФ втратила 37 400 людей убитими.

08:47
Російська армія стикається з проблемами морального та психологічного стану бійців через відсутність перерв у активних бойових діях. Про це повідомили у зведенні розвідки Великої Британії.

08:46
Багато країн утримуються від того, щоб прямо назвати Росію агресором, попри те, що декларують принцип суверенітету й територіальної цілісності держав. Про це заявив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

08:45
В окупованому Росією Луганську противник втратив черговий склад із боєприпасами, що уповільнює наступ армії РФ. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

08:42
Німецькі ліві критикують "безвідповідального" Шольца, вимагають припинити давати ЗСУ зброю.

08:06
Росіяни обстріляли зі ствольної артилерії район села Карповичі на Чернігівщині.

08:04
На Волинському, Поліському й Сіверському напрямах істотних змін у чисельному складі та характері діяльності російських окупантів і їх союзників із Білорусі у Генштабі не зазначають.

07:49
Бійці ЗСУ показали звільнене село Іванівка на Херсонщині.

07:35
Результат чергового нічного удару армії Росії по житловому кварталу у Харкові

07:27
Спроба штурму росіян на Мар'їнку провалилася: окупанти тікали назад, пише Генштаб. Те саме і з їхнім штурмом на Краснопілля.

06:45
Росіяни не йдуть на найменші компроміси на переговорах, а користуються лише пропагандисткою риторикою, що робить переговори нереальними, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

06:45
Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україні потрібно більше і швидше постачати західні озброєння, щоб урятувати життя солдатів.

06:44
У бундестазі нагадали Шольцу: "Німеччина зіткнеться з історично важливими проблемами, допомагаючи Україні так, як  досі".

05:38
Окупанти завдали ракетного удару по Харкову, влучили у шестиповерховий будинок у центрі міста. Станом на 04:30 співробітники ДСНС врятували жінку похилого віку, триває розбір завалів.

04:47
Росіяни використовують С-300 для наземних атак та беззахисні проти ракет та авіації ЗСУ – ISW.

02:51
На півдні за добу, 10 липня, підтверджені втрати російських окупантів становлять: 38 військових, 10 одиниць техніки, серед яких чотири гаубиці "Мста-Б", переносний зенітно-ракетний комплекс та п'ять одиниць автотехніки. Знищено два склади боєприпасів у Херсонській області.

01:42
Російські окупанти обстріляли житловий район Бахмута, згоріло сім приватних будинків.

00:30
Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс вирішила балотуватися на посаду лідера Консервативної партії та прем'єр-міністра Великої Британії. Трасс займає послідовну чітко проукраїнську та жорстко антипутінську позицію.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live