Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

29.06.2022

23:40
Польські самохідні артилерійські установки "Краб" успішно працюють на передовій.

22:10
Російський диктатор Володимир Путін все ще має амбіції захопити "більшу частину України", заявила на конференції департаменту торгівлі директорка національної розвідки США Евріл Гейнс.

21:51
Чехія передасть розвідувальні безпілотники Bivoj для української армії, повідомляє чеське видання ЧТК.

21:42
З'явилося відео ранкового ракетного удару по багатоповерховому житловому будинку в Миколаєві.

21:39
Кабмін пропонує РНБО ввести санкції на п'ять років проти ведучого КВК Олександра Маслякова, шести членів журі КВК, 19 учасників КВК та семи спортсменів, які брали участь у заходах в окупованому Криму.

21:38
Радник голови ОП Михайло Подоляк прокоментував підсумки саміту НАТО: Даючи важку зброю Україні, наші партнери можуть абсолютно не боятися "російської військової машини".

21:31
Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві із засновником компанії Virgin Galactic, мільярдером Річардом Бренсоном.

21:16
Президент Індонезії Джоко Відодо запропонував передати послання Володимира Зеленського диктатору Путіну, з яким він планує зустрітися після візиту до Києва, повідомляє Sky News. Відодо сказав, що закликатиме Путіна погодитися на припинення вогню.

21:07
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що британські літаки Rivet Joint або P8 Poseidon можуть патрулювати маршрути доставлення українського зерна із заблокованих Росією морських портів у Чорному морі, якщо сторони дійдуть згоди, передає Sky News.

21:03
ГУР опублікувало фото звільнених українських захисників, які сьогодні повернулися додому.

20:46
Україна зберігає курс на інтеграцію до НАТО. Про це у Мадриді, де відбувається саміт Альянсу, заявив заступник голови ОП Ігор Жовква, повідомляє кореспондент Європейської правди зі столиці Іспанії.

20:44
Російський диктатор Володимир Путін має намір захопити більшу частину України військовим шляхом, повідомив директор Національної розвідки США Евріл Хейнс, передає Reuters. За її словами, через такі плани Путіна перспективи війни залишаються "досить похмурими".

20:20
Литва може відновити транзит до Калінінградського ексклаву російських товарів протягом кількох днів, оскільки офіційні лідери в ЄС шукають компроміс із прибалтійською державою, щоб не провокувати ескалацію з Росією, повідомляє Reuters.

20:12
Країни НАТО були "наївними" у відносинах із Росією протягом багатьох років, заявив у середу CNN прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. За його словами, НАТО надсилає Путіну чіткий сигнал про те, що Альянс збирається підтримувати Україну доти, доки російські війська не залишать країну.

20:00
Росія стане залежною від Китаю, дружини олігархів – про таємниці Путіна. Огляд західних медіа від LIGA.net.

19:47
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) знову перестало отримувати дані систем моніторингу із Запорізької АЕС. У МАГАТЕ заявили, що є необхідність найближчого візиту агентства на АЕС.

19:45
Володимир Зеленський прийняв запрошення відвідати саміт G20 на Балі у листопаді, але уточнив, що його участь залежатиме від ситуації з безпекою в Україні та від того, "хто ще може бути присутнім".

19:35
В акваторії Чорного моря вороже корабельне угруповання збільшилося на один великий десантний корабель, повідомляє ОК "Південь".

19:30
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що буде здивований, якщо Володимир Путін візьме участь у саміті G7 в Індонезії у листопаді, назвавши російського диктатора "ізгоєм".

19:01
Під час візиту до України засновника компанії Virgin Galactic та мільярдера Річарда Бренсона з ним обговорили співпрацю над проєктом будівництва нового літака Ан-225 "Мрія", повідомив голова фракції Слуга народу Давид Арахамія.

18:54
Вечірнє зведення від Генштабу:
    Військовий комісаріат Білорусі перевіряє готовність до мобілізації на території окремих регіонів.
    Окупанти намагаються блокувати місто Лисичанськ та взяти під контроль міст Лисичанськ – Бахмут.
    У районі населених пунктів Верхньокам'янка та Берестове ЗСУ знешкодили ворожі ДРГ.
    На Бахмутському напрямку українські захисники відбили штурм окупантів у районі населеного пункту Спірне.

18:39
Внаслідок удару блискавки та детонації вибухового пристрою зруйновано міст через річку Ірпінь у районі Демидова, повідомляє Київська ОВА. За попередньою інформацією, одна людина загинула, двоє поранено.

18:32
З 27 червня Херсонобленерго втратило контроль за обслуговуванням електричних мереж у тимчасово окупованій Херсонській області, повідомило підприємство. Зазначається, що окупанти захопили об'єкти обленерго, які забезпечують електроенергією мешканців області.

18:18
Володимир Зеленський на спільному брифінгу із президентом Індонезії Джоко Відодо заявив, що країни домовилися розпочати безвізовий режим.

18:07
Число загиблих внаслідок ракетного обстрілу багатоповерхівки у Миколаєві зросло до п'яти людей, повідомляє ДСНС. Ще чотири особи отримали поранення.

17:59
Управління Верховного комісара ООН з прав людини задокументувало 10 000 жертв серед цивільного населення в Україні з початку війни. Щонайменше 4 731 людина загинула, повідомила голова Моніторингової місії Матільда Богнер.

17:54
Російські окупанти ламають собі пальці на руках, щоби не воювати, йдеться у черговому перехопленні СБУ.

17:41
Армія РФ завдала двох ракетних ударів по морському узбережжю в Ізмаїльському районі Одеської області, повідомляє ОК "Південь". Інформація про руйнування та постраждалих уточнюється.

17:39
Україна здійснила масштабний обмін полоненими з початку війни. Зокрема, додому повернулися 95 захисників заводу "Азовсталь", повідомляє ГУР. Всього 144 військових звільнили з полону, з них – 43 військовослужбовці полку "Азов".

17:35
Глава МЗС Дмитро Кулеба прокоментував сьогоднішній саміт НАТО у Мадриді: Ми вітаємо тверезу позицію щодо Росії, а також приєднання Фінляндії та Швеції. Така ж сильна та активна позиція щодо України допоможе захистити євроатлантичну безпеку та стабільність.

17:30
На Сумщині прикордонники збили ударний дрон окупантів із вибухівкою.

17:28
Бійці легіону "Свобода Росії" захопили в полон свого першого співвітчизника в районі Лисичанська. Він виявився у стані наркотичного сп'яніння.

17:24
Окупанти обстріляли Одещину ракетами типу "Онікс", Х-59 та Х-22, повідомляє ОК "Південь". За даними командування, українська ППО збила одну ракету вночі над морем, друга потрапила до берегової смуги, а третю вдень 29 червня зенітно-ракетний підрозділ ЗСУ знищили над полем.

17:03
Генпрокуратура повідомила призначеній окупантами "голові комісії" з псевдореферендуму на Херсонщині про підозру в колабораціонізмі.

17:01
Володимир Зеленський зустрівся з президентом Індонезії Джоко Відодо у Києві.

16:50
Президент Індонезії Джоко Відодо відвідав Ірпінь Київської області.

 

16:40
НАТО згадав Україну в новій стратегічній концепції, нагадавши про рішення Бухарестського саміту Альянсу 2008 року, згідно з яким Україна та Грузія будуть членами НАТО через план дій щодо членства.

16:31
Окупанти вдень завдали ракетних ударів по Золочівській громаді Харківської області, повідомив Суспільному голова громади Віктор Коваленко. Внаслідок обстрілу пошкоджено виробничі споруди цегельного заводу у місті. Загиблих чи поранених немає.

16:29
Норвегія поставить Україні три далекобійні системи реактивного залпового вогню, заявив міністр оборони Норвегії Бьорн Арілд Грам, передає CNN.

16:24
"Тіло на дорозі лежить. Ми на машинах туди-сюди... їздили". У перехопленні ГУР окупант розповідає, як військові РФ розстрілювали людей із "гармати" та переїжджали тіла на машині.

16:02
У Кривому Розі перейменують вулиці, площі та парки, назви яких пов'язані з Росією та Білоруссю, повідомив голова ОВА міста Олександр Вілкул. За його словами, у місті 193 таких топонімів.

15:57
НАТО залишиться ядерним союзом
У Стратегічній концепції 2022 року підтверджується, що найвищою гарантією безпеки союзників є стратегічні ядерні сили Альянсу.
"Поки існує ядерна зброя, НАТО залишиться ядерним союзом", - йдеться в ухваленому рішенні.
Водночас НАТО вважає, що обставини, за яких Альянсу, можливо, доведеться застосувати ядерну зброю, є вкрай малоймовірними.

15:55
Північноатлантичний альянс запросив Фінляндію і Швецію стати членами НАТО. Тепер вони мають статус "запрошених", повідомляє пресслужба Альянсу.

15:51
Лідери НАТО офіційно визнали РФ прямою загрозою Альянсу.
На саміті у Мадриді узгодили нову стратегічну концепцію НАТО до 2030 року. У ній Росія названа найзначнішою й найпрямішою загрозою.

15:48
Лідери НАТО затвердили пакет допомоги Україні!
Він включає прискорення постачання нелетального обладнання, посилення кіберзахисту й модернізацію оборонної промисловості.

15:45
Уряд Великої Британії оголосив про нові санкції, що вдарили по найближчому оточенню Путіна.
Про це йдеться у заяві на сайті британського уряду.
Зокрема під санкції потрапили:
    Володимир Потанін — друга найбагатша людина Росії, власник великого конгломерату Інтеррос і найбільший бенефіціар Норільського нікелю.
    Анна Цивілєва — двоюрідна племінниця Путіна та президент російської вугледобувної компанії АТ "Група Колмар".

15:43
Німеччина зробить усе можливе, щоб якнайшвидше ратифікувати плани вступу Фінляндії і Швеції до НАТО. Про це заявив на брифінгу офіційний представник МЗС Німеччини Крістофер Бургер.

15:35
Незаконно вивезені до Росії українці мають змогу повернутися до України без документів. Однак для цього їм потрібно дістатися до кордону.
Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

15:32
На сьогодні у Миколаївській області ситуація більш небезпечна, ніж три тижні тому. Російські війська обстрілюють регіон у рази частіше, заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім під час брифінгу.

15:21
Російські війська обстріляли Чугуївський район у Харківській області. Внаслідок чого постраждала дитина та троє дорослих, повідомляє у Facebook радниця голови Харківської облради Наталія Попова.

15:20
Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що росіяни вже зруйнували та пошкодили 100 спортивних об?єктів на території України.
Про це повідомили на сайті уряду.

15:19
Міжнародній групі з пошуку російських активів REPO (від слів – "російські еліти", "проксі", "олігархи") за перші 100 днів своєї роботи вдалося заблокувати чи заморозити понад $30 млрд російських активів. В основному це гроші на банківських рахунках, повідомила група у середу, 29 червня.

15:17
У Миколаєві, у знищеному росіянами будинку, в одній із квартир на четвертому поверсі залишився лабрадор. ДСНС вдалося його врятувати, власник теж живий.

15:05
Українські захисники показали, як використовують отриману від партнерів артилерію. Десантники знищили ворожу батарею самохідних гаубиць 2С3 "Акація".

14:54
Над Одещиною було збито російську ракету Х-22, випущену з літака Ту-22 з напрямку Чорного моря. Руйнувань і поранених немає. Про це повідомляє ОК "Південь".

14:49
В Україні викрили громадянина Російської Федерації на ухиленні від сплати податків і заарештували його майно вартістю майже 1,3 мільярда гривень.
Про це Бюро економічної безпеки повідомило в середу, 29 червня.

14:47
Російські хакери атакують норвезькі урядові сайти, щоб помститися за обмеження Норвегією традиційного маршруту транзиту вантажів на Шпіцберген. На прикордонній станції Стурскуг зупинено 20 тонн російських товарів, що прямували до Баренцбурга.

14:41
Папа римський Франциск назвав російський удар по торговому центру у Кременчуці черговим "варварським" нападом.
"Щодня я ношу у своєму серці дорогу і змучену Україну, яка переживає безперервні варварські атаки, подібні до тієї, що впала на Кременчуцький торговий центр", - сказав понтифік у середу, відзначаючи католицьке свято святих Петра й Павла.

14:28
Збройні Сили України прийняли на озброєння новітній зразок техніки рухомих пунктів управління – штабну машину з причепом МШ-ПШ зі знімними модулями.

14:10
Суд заарештував в Україні корпоративні права на суму понад 80 млн грн підприємств, підконтрольних Росії й Білорусі. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

14:09
У Гостомелі побував засновник компанії Virgin Galactic і мільярдер Річард Бренсон. Про це повідомив голова Гостомельської селищної військової адміністрації Тарас Думенко.

14:08
Президент Володимир Зеленський у зверненні до саміту НАТО в Мадриді закликав Альянс допомогти зупинити терор Росії проти мирних українських міст і знайти місце для України у спільному безпековому просторі.
У своєму виступі Зеленський зазначив, що війна, яка вже триває понад чотири місяці, не повинна затягтися, тому Україні потрібно надати більше зброї, зокрема більше сучасної артилерії.

14:05
Російські окупаційні війська знищили Сєвєродонецьку ТЕЦ, повідомляє Енергоатом в Telegram.

14:02
У ДСНС закликали не нехтувати сигналом тривоги і переходити в укриття.
Атака окупантів на ТЦ у Кременчуці засвідчила, що громадяни мають бути поінформовані про розташування укриттів у тих місцях, де б вони не перебували, заявив речник ДСНС Олександр Хорунжий.
"Ми живемо в такий час, коли нехтування сигналами тривоги вартує життя. Пролунав відповідний сигнал – всі відразу мають залишити будівлю", - наголосив Хорунжий.

14:00
Рубіжанська панчішна мануфактура, виробничі потужності якої розбомбили окупанти у березні, відновлює виробництво у Львові. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

13:59
Від влучання ракети в багатоповерхівку в Миколаєві в одному з під?їздів зруйновані квартири з 3 до 5 поверху. Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

13:48
Спецслужби РФ отримували величезні гроші на підривну роботу в Україні, але значну частину цих грошей куратори та їхні агенти просто розкрадали. Про це сказав в інтерв'ю Главкому спікер СБУ Артем Дехтяренко.

13:38
У Білорусі трьом "рейковим партизанам" загрожує смертна кара. Вони підпалили релейну шафу. Про це повідомляє моніторингова група "Білоруський Гаюн" в Telegram.

13:36
У Запорізькій області, на тимчасово окупованій АЕС, росіяни готують провокацію: вони збираються звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території станції.
Про це Енергоатом попередив у середу, 29 червня.

13:25
З російського полону звільнили двох голів місцевих рад окупованої Херсонської області — Голопристанського міського голову Олександра Бабича і Станіславського сільського голову Івана Самойленка.
Про це повідомили в Асоціації міст України.

13:18
Норвегія погодила передачу Україні трьох ракетних систем MLRS M270. Для цього країна співпрацює з Великою Британією. Про це повідомляє Міноборони Норвегії.

13:12
В Одесі та області заборонили продаж і використання феєрверків, петард, а також рух транспорту без глушника. Заборона набуде чинності у четвер, 30 червня, і діятиме до скасування воєнного стану або до окремого розпорядження.

13:01
Російське ФСБ планувало створювати в Україні маріонеткові окупаційні адміністрації на чолі з колишніми функціонерами Партії регіонів та їхньою агентурою, яка залишилася в Україні. Про це сказав у інтерв'ю Главкому спікер СБУ Артем Дехтяренко.

12:45
Ця 6-річна дівчинка мирно спала, коли зранку рашисти обстріляли Очаків… Її тіло знайшли під завалами.

12:42
Президент США Джо Байден оголосив про нове розгортання американських збройних сил у Європі. Про це він заявив на саміті НАТО у Мадриді, повідомляє американський журналіст Нік Шифрін.

12:37
Після удару ЗСУ по флагману Чорноморського флоту РФ на крейсері "Москва" було багато трупів окупантів. Про це розповів на допиті в Службі безпеки України полонений російський моряк, який брав участь в операції з порятунку корабля, а потім перевівся в піхоту.

12:36
Служба безпеки України затримала у Києві генерального директора однієї з приватних авіакомпаній, який проігнорував вимоги воєнного часу та не повернув у держвласність орендовані гелікоптери загальною вартістю близько $500 000. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

12:22
Міністр оборони України Олексій Резніков та його американський колега Ллойд Остін провели телефонну розмову, під час якої обговорили черговий пакет військової допомоги для України від країн–членів НАТО.
"Напередодні Саміту НАТО я мав телефонну розмову з моїм другом главою Пентагону Ллойдом Остіном III. Він підтвердив рішучу підтримку НАТО у боротьбі України за свободу і незалежність", – написав Резніков.

12:13
Міністр закордонних справ Ліз Трасс переконана, що переговори з РФ принесуть несправжній мир і призведуть до подальшої агресії у майбутньому.
"Ми повинні засвоїти уроки минулого, наприклад, невдачі Мінського протоколу, щоб забезпечити міцний мир у цьому районі. Отже, моє дуже сильне послання полягає в тому, що ми маємо спочатку перемогти Росію, а потім вести переговори", - вважає Трасс.

12:09
Прем'єр-міністр Борис Джонсон каже, що союзники Альянсу можуть надіслати Китаю сигнал своїми діями в Україні.
Він заявив, що Велика Британія та її союзники мають дотримуватися своїх принципів у підтримці України та продемонструвати Китаю, що країнам не буде дозволено розширювати свою територію за допомогою військової сили.

12:04
Президент Індонезії Джоко Відодо прибув до Києва з робочим візитом.
"Перед зустріччю з президентом Зеленським я хотів би відвідати місце уламків житлового комплексу в місті Ірпінь, потім відвідати Український науково-практичний центр ендокринної хірургії у Києві" - написав він у Twitter.

11:56
Український суд відправив до в?язниці на 15 років із конфіскацією майна громадянина України, який у складі російської армії намагався захопити Запорізьку область.

11:47
Поведінка Володимира Путіна пояснюється наявністю у нього "синдрому маленького чоловіка". Міністр оборони Британії Бен Воллес впевнений, що у російського президента цього комплексу в надлишку, повідомляє The Guardian.

11:37
Саміт Північноатлантичного альянсу в Мадриді цього тижня ухвалить рішення про проведення саміту наступного року в Литві.
Про це розповів журналістам у Мадриді президент Литви Гітанас Науседа, повідомляє кореспондент Європейської правди.

11:34
У ДСНС повідомили, що кількість загиблих у багатоповерховому будинку Миколаєва зросла до чотирьох осіб, передає Суспільне.

11:31
Велика Британія виділила додаткові £9,8 млн (майже $12 млн) фінансування для підтримки українських науковців. Про це повідомив міністр освіти й науки Сергій Шкарлет.

11:26
Російські війська вчергове зі своєї території обстріляли прикордоння Чернігівської області. За годину було зафіксовано близько 40 вибухів.
Про це повідомляє ОК "Північ".

11:23
На саміті в Мадриді НАТО чітко заявить, що Росія становить пряму загрозу безпеці Альянсу, а Китай не розглядатиметься як противник. Про це на пресконференції 29 червня заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

11:20
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у Мадриді, що союзники НАТО продовжуватимуть постачати Україні зброю для її війни проти Росії стільки, скільки потрібно.
"Добре, що країни, які зібралися тут, та багато інших теж роблять свій внесок, щоб Україна могла захистити себе, надаючи фінансові кошти, гуманітарну допомогу, а також даючи зброю, якої Україна терміново потребує", — сказав Шольц.

11:16
Влада Норвегії не видала дозволу російській гірничодобувній компанії перевезти товари у Шпіцберген через материкову частину країни.
Про це повідомляє NRK.
Конкретну заявку на отримання дозволу на транспортування було відхилено 15 червня, повідомили у Міністерстві закордонних справ Норвегії.

11:15
Влада Кременчука виплатить грошову допомогу сім'ям загиблих та поранених у ТЦ:
?? 50 000 грн сім'ям загиблих;
?? 25 000 грн кожному, хто лікується в стаціонарі;
?? 10 000 грн тим, хто лікується амбулаторно, хто звернуся за медичною допомогою.

11:07
Міністерство торгівлі США внесло до чорного списку п'ять китайських компаній через підозри у співпраці зі збройними силами Росії до і після початку війни в Україні, повідомляє газета Financial Times.
Йдеться про компанії Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronic та World Jetta (HK) Logistics.

10:46
З 1 липня окупаційна влада Маріуполя починає знесення будинків. Мешканців виселяють, хоча фактично житла, до якого можна переселитися, — немає. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

10:38
Зеленський прокоментував чутки про те, що Путін хворий на рак і хворобу Паркінсона.
"Я вважаю, що у них є велика хвороба в цілому, але це хвороба щодо поваги до нашого народу, хвороба щодо захоплення, хвороба щодо тортур. Це є хворобою, і це не проблема однієї людини. Багато людей в оточенні президента РФ хворі на зайві амбіції, неповагу до міжнародного права та життя людей", — заявив Зеленський.
Президент зазначив, що розмови про хворобу Путіна для нього є "не дуже цікавими балачками".

10:37
Попри наростання "втоми" світу від теми війни Росії проти України, цивілізований світ не може дозволити собі допустити, щоб Україна програла. У цьому переконаний президент Володимир Зеленський, про що він розповів в інтерв'ю американському каналу NBC.

10:36
Президент Індонезії Джоко Відодо 29 червня відвідає Київ та зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським на тлі підготовки до саміту G20. Про це він повідомив у Twitter.

10:21
У Дніпрі семеро поранених через учорашній російський обстріл. Серед них і 6-річний хлопчик. Його зачепило склом від розбитої вибухом шибки.
Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Резніченко.

10:18
Російські війська продовжують поступово наступати, намагаючись оточити місто Лисичанськ. З 25 червня окупанти просунулися ще на 2 км у районі Лисичанського нафтопереробного заводу на південь від міста. Про це йдеться у зведенні британської розвідки.

10:12
Україна запропонує міжнародним партнерам укласти угоду для конфіскації російських активів і створити з цією метою спеціальний фонд, розказав на засіданні уряду 28 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

10:12
У Мадриді стартує 36-й саміт НАТО, який триватиме два дні і обіцяє стати історичним через ухвалені там рішення щодо зміни стратегічної концепції Альянсу.
Розповідаємо, чого варто очікувати від саміту Альянсу.

09:09
Опозиція у Німеччині критикує Шольца. Депутат від ХДС каже, що "ми могли б дати Україні багато танків Leopard та артилерії".

08:39
Кім пише: на 08:20 - п'ять поранених і троє загиблих у Миколаєві.

08:19
Ймовірний момент прильоту ракети в Миколаєві; відео, з якого зроблено скриншот, не верифіковано:

08:14
На 08:02 у Кривому Розі "всьо ровно".

08:07
Після удару по багатоповерховому будинку в Миколаєві наразі троє поранених та двоє загиблих. Також поранення отримав рятувальник, пише голова ОВА Віталій Кім.

08:02
Окупанти основні зусилля кидають на спробу оточення Сил оборони у Лисичанську, пише Генштаб; посилюють напрямок новими БТГр.

07:33
За даними Генштабу, у Білорусі проходить перевірка боєздатності армії.

07:33
Після ракетного удару по Дніпру 28 червня під завалами автотранспортного підприємства, куди влучила російська ракета, знайшли тіла двох загиблих — чоловіка та жінки.

07:11
Ранкова "традиція" Росії: по Миколаєву били ракетами, частково зруйновано багатоповерховий будинок.

06:37
На тлі тотальної війни Росії проти України, яка не припиняється, Швеція хоче потрапити до НАТО "чим швидше, тим краще", переживає за ратифікацію.

02:11
На південному напрямку ЗСУ завдали російським окупантам втрат у живій силі та техніці, знищено 22 окупанти, реактивну систему залпового вогню "Ураган", три одиниці броньованої та п'ять – іншої автомобільної техніки, а також два склади боєприпасів.

01:45
Протягом 28 червня Сумську область обстрілювали з гелікоптерів, РСЗВ, САУ та БПЛА. Загинуло двоє людей, троє отримали поранення.

00:14
Президент Володимир Зеленський у зверненні наприкінці 125-го дня повномасштабної війни показав відео прямого влучення російської ракети у торговий центр у Кременчуці.

00:08
Записи з камер відеоспостереження у Кременчуці спростовують заяву Міноборони Росії про те, що торговий центр "Амстор" спалахнув нібито від детонації на "складі західних боєприпасів".

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live