Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

23.05.2022

22:06
Команда Microsoft буде "куратором" цифрової індустрії під час відбудови України.
Про це домовилися у Давосі на зустрічі з президентом Microsoft Бредом Смітом, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

22:02
Війська РФ протягом дня атакували ракетами Павлоград і Синельниківський район Дніпропетровської області, а також обстріляли села у Криворізькому районі.
Про це повідомив у Телеграмі голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

21:52
Збройні Сили України вибили військових РФ із Тошківки на Луганщині і закріпили свої позиції. Про це начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив у Фейсбуці.

21:36
Україна тимчасово на період війни призупинила міжнародне усиновлення, проте вдячна країнам-партнерам, які дають притулок українським дітям, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

21:32
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що "загальна стратегія" російського диктатора Володимира Путіна щодо України невідома. Про це він сказав у відповідь на запитання кореспондента CNN.

21:31
Над селом Ганнівка Новоукраїнської тергромади на Кіровоградщині сили української протиповітряної оборони збили російську ракету, повідомляє у Телеграмі начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

21:30
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" українські захисники сьогодні знищили майже 30 загарбників, танк, дві БМП та два безпілотники. Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОТУ "Схід".

21:21
США збільшили на 30% до 102 000 осіб кількість своїх військовослужбовців у Європі з початку воєнної агресії Росії проти України. Про це повідомляє CNN із посиланням на заяву генерала, голови комітету начальників штабів Марка Міллі.

21:04
Ще 48 російських військовослужбовців судитимуть за воєнні злочини, заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, пише The Guardian.

20:48
Евакуація з Луганщини наразі дуже ускладнена й небезпечна, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай радить мешканцям перебувати в укриттях.

20:45
Ворог ґвалтує дітей на Херсонщині. Троє загинули від отриманих травм.
Про нові звірства окупантів в Олександрівці, що на Херсонщині, розповіла омбудсменка Людмила Денісова:
Відомо про факти зґвалтування двох дівчаток 12 та 15 років.
Шестимісячну дівчинку росіяни ґвалтували чайною ложкою.
Серед загиблих дворічні хлопчики-близнюки та трирічний хлопчик, яких ґвалтували п'ятеро росіян.

20:40
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ніхто не може засуджувати українців, які залишаються на тимчасово окупованих територіях.

20:32
Потерпілого внаслідок вибуху в Енергодарі колаборанта Андрія Шевчика та його охоронців російські військові вивезли у напрямку тимчасово окупованого Мелітополя. Про це Радіо Свобода повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

20:16
Біля села Киїнка Чернігівського району трактор наїхав на міну, повідомляють у ДСНС. Водій загинув.

20:13
Данія оголосила про постачання протикорабельних ракет Harpoon та пускових установок для них, щоби допомогти Україні захистити узбережжя, повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

19:52
На прикордонних ділянках Київщини, Житомирщини та Рівненщини встановили обмеження.
Додаткові тимчасові режимні обмеження діятимуть від 23 травня до закінчення воєнного стану, повідомили у МВС.
Цивільним особам забороняється будь-яке пересування ближче ніж за кілометр до держкордону. Виняток лише для населених пунктів, які безпосередньо примикають до кордону.

19:36
На території Луганської області російська армія виставила 25 батальйонно-тактичних груп. Орієнтовно у кожній — до 500 людей, повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

19:11
У Харкові із 24 травня працюватиме метро. Проте не працюватиме Салтівська лінія від Ак. Павлова до Героїв праці; не працюватиме на вхід/вихід станція "Держпром" (тільки як пересадка); режим роботи з 07:00 до 19:00; інтервал руху 30 хв.

19:05
Генеральний Штаб ЗСУ опублікував зведення станом на 18:00:
    На Волинському та Поліському напрямку Збройні сили Білорусі виконують завдання з прикриття українсько-білоруського кордону.
    На Слобожанському напрямку армія РФ намагається утримати займані рубежі та обстрілює українські війська, щоб не дати ЗСУ просунутися в бік держкордону.
    росіяни відновили штурмові дії в районі населеного пункту Тернова, успіху не мали.
    На тимчасово зайнятих територіях Херсонської та Запорізької областей окупанти створили дев’ятнадцять так званих комендатур.
    У Чорноморській та Азовській операційних зонах російські кораблі продовжують виконувати завдання з ізоляції районів ведення бойових дій та завдають ракетних ударів.
    У північно-західній частині окупованого Криму Росія розгортає два додаткових зенітних ракетних дивізіони С-400.

18:51
У Харкові не підлягають відновленню після російських обстрілів близько 500 багатоповерхових будинків, житло "з нуля" будуватиметься з паркуванням подвійного призначення.
Про це в ефірі телемарафону сказав Харківський міський голова Ігор Терехов.

18:46
Американський президент Джо Байден у мініколонці для журналу Time описав українського колегу Володимира Зеленського як "людину, яка глибоко вірить у свій обов'язок перед своїм народом і щодня виконує урочисту відповідальність вести свою націю у цю темну та важку годину".

18:37
Глава Пентагону Ллойд Остін у понеділок зібрав друге міжнародне засідання Контактної групи щодо України на рівні глав оборонних відомств понад 40 країн – після зустрічі місяць тому в німецькому Рамштайні.
Цього разу обговорення відбуваються у віртуальному форматі, повідомляє CNN.

18:34
Російські військові 23 травня увірвались до помешкання співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця та розстріляли його з автоматичної зброї. Наразі лікарі борються за його життя, повідомив Енергоатом.

18:32
З полону вдалося визволити прикордонника – справжнього автора фрази про російський корабель, повідомляють у ТГ-каналі Міністерства внутрішніх справ.
Це підтвердив начальник прикордонної застави "Острів Зміїний" Богдан Гоцький. А також – що доступ до радіостанції, через яку і пролунала фраза про напрямок корабля, мали лише прикордонники.

18:15
Президент Володимир Зеленський взяв участь у погашенні поштової марки серії "Русскій воєнний корабль…", введеної в обіг до Дня морської піхоти України.

17:47
Рятувальники оприлюднили відео руйнувань внаслідок ворожого нічного удару по Білопіллю на Сумщині.

17:35
Окупанти пошкодили магістральний газогін, через що Донецька та Луганська області лишилися без газу.
"Наразі пошкоджена ділянка газопроводу локалізована, але виконання відновлюваних робіт та поновлення транспортування газу унеможливлене через активні бойові дії", — заявив Оператор газотранспортної мережі.

17:35
Американська корпорація Starbucks вирішила ліквідувати бізнес у росії. Співробітники російської мережі будуть скорочені протягом трьох місяців.

17:24
Вселенський Патріарх Варфоломій особисто молитиметься за збереження життів і повернення захисників Маріуполя.
Про це за результатами зустрічі з Його Всесвятістю у Стамбулі розповіла Наталія - дружина одного з військовослужбовців полку "Азов", який вийшов з Азовсталі, передає  Укрінформ.

17:17
З першого пострілу: "Закарпатський легіон" із відстані понад 20 кілометрів вразив рашистську ціль із гаубиці зразка НАТО.

17:15
Адвокати Петра Порошенка вважають, що у своїх показаннях Віктор Медведчук не сказав нічого такого, що СБУ могла б підтвердити доказами, сказали Ігор Головань та Ілля Новіков на брифінгу.
"Слова Медведчука – це не сенсація. Але дуже погана новина – логіка, яка присутня в людей наприкінці третього місяця гарячої фази цієї війни", – сказав Новіков.

17:00
Російська Федерація примусово вивезла на свою територію майже 1,5 мільйона українських громадян, із яких понад 240 000 дітей. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Давосі під час проведення Світового економічного форуму.

16:58
Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю скасувало чинну заборону, і почне видавати дозвіл на працевлаштування українцям, які вимушено перебувають на території Ізраїлю через воєнну агресію Росії. Про це повідомляє посольство України в Ізраїлі.

16:36
Росія застосовує тактику “випаленої землі”, нищить авіацією й артилерією територію, щоб потім туди увійшли її війська, але Збройні Сили України успішно відбивають ворожі наступи. Про це на брифінгу сказав речник міністерства оборони Олександр Мотузяник.

16:35
П’ять підприємств державного концерну Укроборонпром захоплені російськими загарбниками, документація щодо персоналу або повністю знищена, або до неї немає доступу, повідомляє пресслужба концерну.

16:29
Укрпошта випустила оновлену версію марки з "кораблем" – "Руський воєнний корабль ВСЬО". Продаж стартував з 14:00, повідомив керівник Укрпошти Ігор Смілянський.

16:17
За даними ООН, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад 6,5 млн українців стали біженцями й виїхали до сусідніх країн. Водночас 8 млн українців стали внутрішніми переселенцями.

15:55
Російський дипломат при ООН в Женеві Борис Бондарєв заявив, що подав у відставку через "агресивну війну, розв’язану" в Україні президентом Володимиром Путіним, пише AP.

15:50
З Гірської громади сьогодні евакуювали 18 людей, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай та зазначив, що безпечних евакуаційних коридорів вже немає, але все одно намагаються рятувати охочих та доставляти гуманітарну допомогу. Автобус, яким вивозили мешканців громади, потрапив під обстріл під Врубівкою. Ніхто не постраждав.

15:44
"Ми побачили приклад неймовірного політичного цинізму, коли під патріотичними гаслами вирішувалися бізнес-питання і навіть фінансувалися терористи заради "швидкої копійки", зміцнювався вплив Росії на Україну", – відреагував голова СБУ Іван Баканов на показання Медведчука про причетність Порошенка до незаконних закупівель вугілля з тимчасово окупованих територій.

15:41
На життя російського президента Володимира Путіна було скоєно замах після початку повномасштабної війни РФ проти України, стверджує начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Про це він розповів Українській правді.

15:41
Колишня очільниця МЗС Австрії Карін Кнайсль пішла з посади членкині ради директорів російської компанії "Роснєфть". Про це йдеться у заяві компанії у понеділок.

15:26
Інститут вивчення війни опублікував нову карту з атаками росіян на територію України й прокоментував, що війська РФ здобули лише мінімальні досягнення на сході України. Та повідомили про ймовірне відновлення наступу російських військ у південному напрямку.

15:20
Українські військові знищили російську військову техніку із ПТРК "Стугна-П" на відстані приблизно 4 км. Увімкніть звук на відео, щоб послухати коментарі:

15:00
Країни Європи продовжують купувати у країни-окупанта Росії енергоносії на суму приблизно один мільярд євро на день. Про це написав у Twitter радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

14:56
Український гурт KOZAK SYSTEM презентували пісню та кліп "Азов-Сталь", яку присвятили захисникам Маріуполя.
"Ця пісня - з тих, що пишеться за пів години. В цей час серце зупиняється і з’являються гіркі сльози гордості, а мелодія і слова народжуються одночасно. Слава Захисникам Міста Марії! Героям Слава!", - розповів історію написання пісні її автор Сергій Соловій.

14:53
За минулу добу на двох напрямках ЗСУ відбили 11 ворожих атак, Повітряні Сили збили один літак Су-25, безпілотник типу “Орлан-10” та  знищили чотири ворожі крилаті ракети. Повідомляють в Міноборони.

14:28
Через російську агресію ринок орендного житла в Україні суттєво змінився:. +225% зростання цін на житло у Закарпатській області і -21% в Одеській області.
Станом на 12 травня, за даними ООН, в Україні було 8 млн людей, які були змушені покинути свої будинки. Тому попит на оренду в областях, в яких немає активних бойових дій, продовжує зростати.

14:25
Сибірські росгвардійці на допитах повідомили, що знали про відправлення до України до 24 лютого. Про це стало відомо з матеріалів кримінальної справи про "воєнні фейки" головного редактора хакаського сайту "Новий Фокус" Михайла Афанасьєва, пише Сибір.Реалії.

14:12
У Києві 27-28 травня проведуть блгодійний фестиваль "Київ 4.5.0".  У межах заходу збиратимуть гроші на придбання авто для одного з підрозділів ЗСУ.
У програмі: кінопокази фільмів подій повномасштабного вторгнення Росії, виставка актуальних плакатів та ілюстрацій, музична сцена, лекції та дискусії. Про місце проведення повідомлять згодом.

14:09
У Європейській солідарності Петра Порошенка вважають, що Медведчуку за "показання" пообіцяли кращі умови перебування. У партії ЄС назвали запис із Віктором Медведчуком "інформаційною диверсією в інтересах країни-агресора і звинуватили голову СБУ Івана Баканова та заступника керівник ОП Олега Татарова у "порушенні принципу внутрішньополітичної єдності", якої, як зазначають у заяві, партія ЄС дотримується з 24 лютого.

13:58
На Буковині  працівники прокуратури затримали буковинця та його товаришів, які допомагали тікати з України військовозобов?язаним чоловікам за 10 000 євро. Організаторів і співучасників затримали поблизу держкордону й відкрили досудове розслідування. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

13:56
Кремль відмовився міняти Медведчука на захоплених на Азовсталі захисників Маріуполя. За словами Дмитра Пєскова, нардеп Медведчук – громадянин України, який нібито "не має відношення до Росії та не є військовим", тоді як у випадку з бійцями з Азовсталі "йдеться про військових і членів націоналістичних формувань".

13:52
LEVI's виходить з ринку Росії. Відома мережа джинсового одягу Levi Strauss & Co вирішила зупинити постачання товарів у Росію після 29 років роботи. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на джерело на фешн-ринку.

13:41
На Дніпропетровщині окупанти з "Ураганів" обстріляли Апостолівську громаду, ніхто не постраждав. Знову стріляли у Криворізькому районі. Ніч була "нескінченою повітряною тривогою", - відзвітував очільник ОВА Валентин Резніченко.

13:40
Постачання кнопкових телефонів до РФ зросло на 43%. Про це з посиланням на аналітичний звіт GS Group повідомляють низка російських ЗМІ.

13:28
Одні кажуть, що Росія не повинна перемагати, інші – Україна не повинна програвати. Я вважаю, що настав час позбутися зайвих сумнівів і ускладнень і чітко сформулювати мету: Україна має перемогти. Потім будуйте на цьому політику. Постановка чітких цілей полегшує шляхи їх досягнення, - написав міністр Кулеба у Твіттері.

13:27
87 тіл дістали з-під уламків у Десні після ракетного удару росіян, заявив президент Володимир Зеленський під час виступу у Давосі.

13:04
Перший російський окупант отримав довічний термін в Україні. Вадима Шишимаріна, який вбив цивільного в Сумській області, засудили до довічного ув'язнення, повідомляє Суспільне, посилаючись на трансляцію судового засідання.

13:01
Зеленський у Давосі звернувся до Заходу: "Ми повинні не реагувати, а діяти превентивно. І не тільки адаптувати під нові реалії те, що у нас є, а створювати нові інструменти. <...> Не чекайте фатальних пострілів. Не чекайте застосування Росією хімічного, біологічного або, не дай боже, ядерної зброї. Не створюйте в агресора враження, що світ нібито не чинитиме достатній опір. Захищайте відразу по-максимальному свободу і нормальний, корисний для всіх світопорядок", – закликав він.

12:48
Українців вивозять до Росії, ОРДЛО, Білорусі. LIGA.net дослідила, звідки й куди вивозять українців до Росії, намалювала мапи та дізналася, як родичам допомогти своїм безпечно виїхати звідти.

12:40
У Бахмуті (Донецька область) впіймали 36-річного місцевого мешканця, який повідомляв ворогу, куди влучали ракети та де розташовуються українські військові, повідомили в Офісі генпрокурора.

12:39
Польща вирішила денонсувати міжурядову газову угоду, підписану у 1993 року з Російською Федерацією. Про це повідомила міністерка клімату Польщі Анна Москва.

12:38
Президент США Джо Байден заявив на пресконференції під час візиту до Токіо, що Вашингтон залучить армію, якщо Китай намагатиметься захопити Тайвань силою. Він порівняв потенційне китайське вторгнення на острів із вторгненням РФ в Україну, попередивши, що "це призведе до дестабілізації всього регіону".

12:08
За добу на Харківщині постраждали двоє мирних мешканців, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Одного поранено у Первомайському, один цивільний постраждав від обстрілів Балаклії.

11:56
Українська розвідка опублікувала телефонну розмову двох окупантів, у якій вони обговорюють останні новини в підрозділі - ґвалтування, мародерство, масові злочини та плани щодо захоплення територій України.

11:53
Маріупольська міська рада поіменно назвала дев'ятьох представників партії ОПЗЖ, які співпрацюють з окупаційною владою Росії.
"За власним бажанням ці зрадники приєдналися до ворога і зараз продовжують знущатися над маріупольцями, які ще залишаються у місті".

11:51
Дв жінки загинули, ще п?ятеро отримали осколкові поранення внаслідок обстрілів РФ Білозерської громади у Херсонській області. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

11:35
Сьогодні вночі російські окупанти вдарили ракетами по Коростеню. Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив у ефірі єдиного телемарафону, що суттєвих пошкоджень немає, ніхто не постраждав. За останні три дні – це вже третя атака на Житомирщину, попередні були з жертвами та зі значними пошкодженнями будинків.

11:29
Ну як, пацани, наловили рибочки?: Львівські десантники показали відео знищеної дивізії псковських окупантів.

11:21
"Росія хоче, щоб світ страждав", - заявила на Економічному форумі у Давосі Роксолана Підласа, заступниця голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, пояснюючи це тим, що Росія блокує українські торгівельні порти і судна, не даючи можливість експортувати товари сільгосппродукції, від якої залежать у світі мільйони людей.

10:56
Заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук на Економічному Форумі у Давосі про гуманітарну ситуацію в окремих регіонах України: "Що ближче до Росії, то гірша гуманітарна ситуація. Тому нам потрібна зброя, яка допоможе нам вигнати Росію з нашої території".

10:44
Біля Головного поштамту в Києві з ранку черги – сьогодні розпочинається продаж нової марки зі знищеним російським крейсером "Москва".

10:38
Австрія заморозила російські активи на суму близько 254 млн євро на 97 рахунках. Про це повідомило вчора Федеральне канцлерство в ефірі ORF.at.
"Цими діями ми б?ємо по олігархах саме там, де їм боляче", - заявив Канцлер Австрії Карл Негаммер.

10:34
Бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади знищили підрозділ десантників із Пскова, повідомило у понеділок командування ДШВ ЗС України. Разом із 14 військовослужбовцями десантники знищили і дві бойових машини.

10:26
Медведчук заявив про причетність п’ятого президента Петра Порошенка до закупівлі вугілля в ОРДЛО та виведення нафтопроводу з державної власності. Відео з показаннями кума Путіна опублікувала СБУ з деталізацією участі колишнього президента України.

10:08
Президентка Європейської кіноакадемії Аґнешка Холланд засудила Канни за те, що фестиваль прийняв російський фільм до основного конкурсу. На її думку, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Європа мала б повністю заборонити російську культуру.
Була б її воля,  вона б не дала слово російському режисеру Серебреннікову, який використав пресконференцію Каннського фестивалю, щоб похвалити російського олігарха Абрамовича й порівняти трагедію російських солдатів з українськими захисниками.

10:02
Зеленський підписав закон про конфіскацію активів у тих, хто підтримує агресію РФ. Відповідальним органом за пошук таких активів стане Мін'юст, а Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфісковуватиме активи на користь України.

09:56
ЗСУ знищили 150 окупантів і 8 ворожих танків минулої доби. Найбільших втрат армія РФ зазнала на Бахмутському напрямку:

09:43
Російські журналісти створили базу з іменами 166 офіцерів, які командують вторгненням Росії в Україну. Серед них – командири бригад, полків, дивізій, армій, а також вищі чиновники міністерства оборони Росії й генерального штабу. Кожен восьмий із цього списку уже загинув.

09:42
"Не майте ілюзій. Путін не зупиниться, як Гітлер не зупинився на Австрії, Чехословаччині та Польщі", - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю La Repubblica, коментуючи перспективи мирного плану для України, запропонованого Італією.

09:18
Зведення Генштабу на ранок:
    Окупанти намагаються утримати раніше зайняті рубежі в Харківській області: ведуть бої та посилюють поліцейський режим на під'їзних шляхах.
    Ворог спробував наступати в районі населеного пункту Довгеньке, але зазнав втрат і відступив.
    На Сєвєродонецькому напрямку ворог вів штурмові дії в районі Тошківки.
    Армія Білорусі веде розвідку та розгортає додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області.

09:17
Минулої доби окупанти обстріляли 70 житлових будинків у Луганській області. Є двоє загиблих, серед них 11-річна дитина, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

08:59
Росія за три місяці війни в Україні втратила стільки ж людей, скільки СРСР за дев'ять років в Афганістані, заявила у понеділок британська розвідка. Причини: поєднання поганої тактики, обмеженого повітряного прикриття, відсутність гнучкості та схильність російського командування повторювати помилки.

08:46
Росія вночі 23 травня завдала два ракетних удари по Коростеню в Житомирській області. Перший вдалось відбити протиповітряній обороні, але наступні ракети влучили в залізничну інфраструктуру.

08:23
"Боюся, що канцлер не хоче, щоб Україна перемогла у цій війні. Перемогла в тому сенсі, щоб російські війська були витіснені з країни", – заявив депутат німецького бундестагу від ХДС Родеріх Кізеветтер. Він різко розкритикував зволікання уряду Німеччини з постачанням важкого озброєння Україні.

07:19
Україна отримає легкі 105-мм гармати L119. Про це стало відомо з заяви прем'єр-міністерки Нової Зеландії Джасінди Ардерн, яка повідомила про відправлення до Європи команди військових для навчання українських артилеристів.

06:25
Напад Росії на Україну призвів до того, що кількість біженців у світі вперше в історії перевищила 100 млн осіб. Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) назвало це "рекордом, якого не мало бути".

05:43
У тимчасово окупованому місті Василівка російських військових вже більше, ніж місцевих жителів, повідомляє Запорізька ОВА. Водночас окупанти продовжують грабувати мирне населення, забираючи з будинків все, що їм до смаку.

03:31
Російські війська, ймовірно, готуються відновити наступ на південному напрямку, повідомляє Institute for the Study of War у звіті за підсумками 22 травня.

02:11
З окупованого Севастополя висунувся новий фрегат Чорноморського флоту РФ "Адмірал Макаров", це підвищує можливість ракетних ударів, повідомляє оперативне командування "Південь".

01:22
Авдіївку обстрілюють російські загарбники, повідомив нардеп та колишній директор Авдіївського коксохіму Муса Магомедов.
"Мені пишуть люди з Авдіївки: "Зараз один із найжахливіших обстрілів міста з 2014 року". В Авдіївці пекло. Місто просто кришать", – написав Магомедов. За його даними, під вогнем селище Хімік та стара частина міста.
"Багато руйнувань по багатоповерхівках та приватному сектору. Пожежі у місті. Є постраждалі", – розповів Магомедов.
Рятувальники не мають змоги загасити пожежі, тому що обстріл не припиняється.

01:15
"Російські сили, що атакують з Попасної в декількох напрямках, ймовірно, прагнуть як завершити оточення Сєвєродонецька з півдня, так і просунутися на захід у Донецькій області у бік Бахмута через Трипілля, Липове та Василівку", – йдеться у повідомленні Інституту війни.
В ISW вважають малоймовірним, що росіяни зможуть повною мірою забезпечити одночасно обидва напрями наступу.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live