Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну. Головні новини – хроніка

10.05.2022

23:52
Радник голови ОП Олексій Арестович вважає, що швидке надходження допомоги важким озброєнням у рамках американського ленд-лізу дає Україні "дуже непоганий шанс" завдати Росії воєнної поразки на своїй території. Про це він сказав в ефірі каналу "Фейгін Live".

23:44
Роботу в столиці України відновили вже загалом 36 дипломатичних представництв інших держав. Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

23:32
Радник голови ОП Олексій Арестович зазначив, що українські захисники вже понад 30 діб стоять у напрямку головного удару окупантів, чим виявляють масовий героїзм. Про це він сказав в ефірі каналу "Фейгін live".

23:10
Зеленський прокоментував ситуацію на фронті у Харківській області. Повідомив, що ЗСУ поступово виганяє загарбників, звільняючи території області.

22:57
Палата представників США має намір найближчим часом затвердити оновлений пакет допомоги Україні на $39,8 млрд. Про це повідомив голова української делегації на переговорах із РФ, голова фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія.

22:33
Побратимом Хмельницьку область визнав один із американських штатів – Міссісіпі. Про рішення заокеанських партнерів оголосив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. Про це повідомляє в Telegam-каналі очільник області.

22:32
Росія використала від 10 до 12 гіперзвукових ракет "Кинжал" у війні проти України, заявив представник Пентагону, передає СNN.

22:30
Президент Франції Емманюель Макрон і голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній розмові обговорили ситуацію в Україні та низку інших питань. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу.

22:29
Протягом цієї доби військовослужбовці угруповання Об'єднаних сил успішно відбили 12 атак ворога. Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

22:18
Увечері 10 травня російські війська обстріляли райони Сумської та Чернігівської області. Противник використовував авіацію і міномети, повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби України.

22:15
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) підтримала подану Україною резолюцію щодо закриття офісу в Москві, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

22:03
Окупанти збільшили інтенсивність обстрілів Харківського району, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. У вівторок поранення дістали 6 людей. У Лозівському та Ізюмському районах — 2 постраждалих. У Куп'янському районі одна людина загинула.

21:56
Посольство Греції повернулося до роботи в Києві. До української столиці повертається все більше посольств іноземних країн.

21:46
Український реп-виконавець Skofka записав нову пісню про війну "Не забудем і не пробачим".

21:33
Почав роботу бот @RuAssetsBot, за допомогою якого всі, хто володіє інформацією про актив або власність підсанкційних росіян, може повідомити про це компетентні органи. Про це йдеться на Урядовому порталі.

21:29
Російські снаряди 10 травня не летять на Харків вперше від початку розв'язаної РФ повномасштабної війни, заявив міський голова Ігор Терехов у телемарафоні UAразом.

21:18
США разом із Європою шукають способи, як розблокувати постачання зернових з України. Про це президент США Джо Байден заявив під час виступу в Білому домі, передає Укрінформ.

21:17
В зоні Операції об?єднаних сил українські військові відбили 12 атак ворога та знищили:
    12 танків;
    4 артилерійських системи;
    19 одиниць бойової броньованої техніки;
    2 одиниці спеціальної інженерної техніки;
    7 автомобілів ворога.
Протиповітряна оборона в небі над Донбасом збила один ворожий гелікоптер Мі-24 та 3 безпілотники Орлан-10.

21:04
Зростання споживчих цін у квітні пришвидшилося до 16,4% у річному вимірі, передусім через подорожчання продовольства. Найбільше (на 18,2–12,5%) подорожчали рис, фрукти та продукти переробки зернових, повідомляє Держстат.

20:58
За час агресії російські війська випустили по Україні 2154 ракети, зокрема 25 по Одесі в період 8-9 травня. Про це Зеленський заявив у своєму зверненні до парламенту Мальти.

20:42
Спецпідрозділ KRAKEN повідомив, що за підтримки інших підрозділів звільнив населений пункт Питомник на Харківщині.

20:40
Протягом 10 травня окупанти вбили трьох мирних мешканців на Донеччини: у Мар’їнці, Авдіївці та Калиновому. Ще троє людей зазнали поранень.

20:38
Російські хакери здійснили масштабну DDoS-атаку на сайти українських телеком-операторів, інформує Держспецзв?язку.

20:32
Росія цілеспрямовано ініціювала низку кібератак на Україну для того, аби зашкодити чинити опір на початку повномасштабної війни. Про це повідомляє Державний департамент США.

20:17
Глава генштабу ЗС Білорусі Віктор Гулевич заявив, що під час другого етапу перевірки сил негайного реагування неподалік кордонів України будуть розгорнуті підрозділи сил спецоперацій. Про це повідомляє Телеграм-канал Міноборони Білорусі.

20:10
Від 10 травня комендантська година на Дніпропетровщині розпочинатиметься о 23:00 і триватиме до 5:00. Відповідне розпорядження підписав голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

20:06
Зеленський запропонував Нідерландам і Німеччині долучитися до відбудови України зокрема в межах ініціативи щодо патронату над регіонами чи секторами економіки.

20:03
Сапери Національної гвардії України розміновують територію Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС). Про це поінформувала пресслужба НГУ у Фейсбуці.

19:58
Сьогодні Кабінет міністрів затвердив документ, згідно з яким російські активи на території України переходять державі.

19:55
Україна вбила до 10 російських генералів! Про це повідомила розвідка США, пише CNN.

19:54
Чехія увійшла до Ради ООН з прав людини замість Росії, яку вигнали за війну проти України.

19:46
Фінляндія та Швеція разом подадуть заявки на членство в НАТО на початку наступного тижня, повідомила фінська газета Helsingin Sanomat із посиланнями на власні джерела.

19:45
9 травня окупанти з авіації зруйнували Свято-Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври у селі Долина. Прокуратура розпочала розслідування.
 У селі Адамівка російські ракети пошкодили ще одне місце паломництва християн – скит Святителя Іоана Шанхайського Свято-Успенської Святогірської лаври.

19:43
Що іноземна преса пише про війну Росії проти України: огляд LIGA.net.
Ленд-ліз для України свідчить про визнання Білим домом нової реальності і того факту, що США беруть участь у проксі-війні проти Росії; Путін - у пастці власної риторики і може тільки підвищувати ставки; українська армія вивчила уроки 2014 року і витягнула себе з руїни.

19:41
Голова розвідки США: Серед цілей Путіна не тільки Донеччина і Луганщина, а й інші території України. Російський диктатор хоче продовжити сухопутний коридор аж до невизнаного Придністров'я.

19:38
Кабмін подасть на розгляд Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

19:34
У Шостинському районі на Сумщині лунають вибухи. Мешканців просять залишатися в укриттях, заявив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

19:27
На Луганщині чотирьох бойовиків терористичної організації ЛНР засудили до 8 та 10 років ув?язнення, повідомили в Офісі генпрокурора.

19:17
Зеленський заявив, що робить все, щоби визволити поранених військових з Маріуполя. Однак Росія блокує всі можливі варіанти евакуації.

19:14
В Україну сьогодні рушив третій конвой французької гуманітарної допомоги, до якого входять 13 пожежних автомобілів та машин швидкої допомоги, а також 120 тонн гуманітарного вантажу. Про це Укрінформу повідомили в посольстві України у Франції.

19:12
На Одещині командування 126 окремої бригади територіальної оборони організувало підготовку понад 2000 добровольців з формувань територіальних громад регіону.

19:09
Кремль переглядає плани війни в Україні – від "бліцкригу", що провалився, він переходить до затяжної війни на виснаження. Про це сказала голова національної розвідки США Авріл Хейнс під час слухань комітету Сенату США, повідомляє The Guardian.

19:05
Російські окупанти критикують накази та дії своїх командирів, не хочуть їх виконувати. Про це йдеться у новому перехопленні розмови загарбника з батьком, пише пресслужба СБУ.

18:56
Бійці полку "Азов" звернулися до ООН та Червоного Хреста з закликом допомогти з евакуацією поранених на Азовсталі.

18:47
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра під час візиту в Україну офіційно відкрив посольство Нідерландів у Києві, повідомляє NOS.

18:43
На Чернігівщині людям заборонили пересуватися поблизу держкордону.
У межах Корюківського, Чернігівського, Новгород-Сіверського прикордонних районів тимчасово заборонено пересуватися цивільним особам в смузі завширшки 1 км вздовж державного кордону. Виняток – території населених пунктів, які прилягають до держкордону, повідомили у МВС.

18:41
Генштаб:
    На Харківщині звільнено населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак!
    Підрозділи 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу через значні втрати на території Харківської області виведені на відновлення з території України в район міста Бєлгород Російської Федерації. Значна частина особового складу військової служби за контрактом, що залишилась, написала рапорти на звільнення.

18:35
Генштаб:
??На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли з мінометів в прикордонних районах ділянок місцевості поблизу населених пунктів Карповичі та Сеньківка Чернігівської області.
??На Слобожанському — ворог перегруповує наявні підрозділи. Здійснює інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилює систему протиповітряної оборони, нарощує систему медичного забезпечення.
??Ворог додатково перемістив на територію нашої держави до 500 мобілізованих осіб з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.
??На Ізюмському напрямку ворог продовжував створювати сприятливі умови для переходу у наступ.
??На Сєвєродонецькому напрямку тривають безуспішні спроби встановлення контролю над Рубіжним.
??Ворог здійснює штурмові дії в районах населених пунктів Нижнє, Тошківка, Оріхове Луганської області, успіху не має.
??Противник намагається закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка, здійснює штурмові дії в районі населеного пункту Шандриголове Донецької області, успіху не має.
??На Донецькому напрямку окупанти здійснювали спробу штурмових дій у напрямках Мар?їнки, Кам?янки Ясинуватського району та Новомихайлівки Покровського району Донецької області. Успіху не мали.
??В Маріуполі противник продовжує зосереджувати основні зусилля на блокуванні та знищенні наших підрозділів в районі заводу Азовсталь. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії.
??На території Придністровського регіону місцеві збройні формування та оперативна група російських військ продовжують перебувати в підвищеному ступені бойової готовності.

18:33
Жінка, яка два місяці годувала Азовсталь, змогла евакуюватись до Запоріжжя. Про це повідомила в Телеграмі Маріупольська міська рада.

18:23
Розвідка США: Путін здатен віддати наказ про застосування ядерної зброї, якщо його режим перебуватиме під загрозою.

18:19
Путін на тлі провалів у війні проти України може оголосити воєнний стан у РФ і спровокувати війну у Придністров?ї, заявила очільниця Національної розвідки США Авріл Хейнс, пише AFP.

18:17
Збереження високої вартості на пальне у світі, а також безперервні хвилі зростання цін на заправках у США безпосередньо пов’язані з наслідками війни путіна проти України, заявила у вівторок в інтерв’ю CNN радниця президента Байдена з економічних питань Сесілія Раус.

18:12
Спроби західних політиків запропонувати альтернативу вступу України до ЄС є "хорошою міною за поганої гри". Такої думки дотримуються в Офісі президента України, заявив радник глави ОП Михайло Подоляк.

18:11
Німеччина наполягає на повному членстві України в Європейському Союзі. Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

17:58
Оператор ГТС України заявив про припинення транзиту газу через окуповану північ Луганщини у зв'язку з втратою контролю над компресорною станцією "Новопсков".

17:32
Азов показав, в яких умовах лікують оборонців Маріуполя. "Ми закликаємо ООН та Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами", - написали в повідомленні.

17:12
Росіяни вчетверте запустили ракету в міст через Дністровський лиман на Одещині, повідомляє Суспільне. Одеса, посилаючись на Оперативне командування "Південь".

16:59
Мінськ висунув підрозділи сил спеціальних операцій до кордону з Україною, повідомило Міноборони Білорусі.

16:35
Російські солдати перестають довіряти своїм командирам і готуються до бунтів, йдеться у перехопленій СБУ розмові окупантів.

16:14
"Ми близько, на вас чекає смерть": українські партизани "привітали" окупантів з 9 травня.

15:42
В Одесі чути вибух, пише Суспільне. Одеса.

15:41
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра на пресконференції з Дмитром Кулебою запевнив у незмінній підтримці України зброєю, гуманітарно, розслідуваннями та антиросійськими санкціями.

15:38
У Циркунах (Харківська область) дві жінки підірвалися на розтяжці, залишеній росіянами. Обидві загинули, повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

15:32
Зброя, матеріали, логістика й навчання ЗСУ - в Офісі президента пояснили деталі ленд-лізу для України.

15:26
Росіяни залишили без газу Сєвєродонецьк, перебивши артилерією магістральний газогін, повідомив Сергій Гайдай.

15:01
Al Jazeera показала вагон-рефрижератор з тілами військових, від яких відмовилася РФ.

14:58
На тлі військових невдач Росія змінює свою пропаганду – тепер Кремль наказав росЗМІ поширювати міф про те, що РФ нібито воює не лише з Україною, а й протистоїть усім країнам ЄС та НАТО, повідомляє українська розвідка.

14:43
Володимир Зеленський виступив перед парламентом Словаччини: "Я можу сказати від імені всього нашого народу, що українці завжди пам'ятатимуть, як Словаччина надала нашій державі у вирішальний час те, що справді допомогло нам. І є потенціал, щоб продовжити цю співпрацю".

14:33
Росія обстріляла з систем залпового вогню Білопільську громаду (Сумська область), повідомив Дмитро Живицький. Без потерпілих.

14:29
Посадовець Азовсталі здав окупантам схему підземних тунелів заводу, де обороняються українські бійці. Йому оголошено підозру в держзраді, пише СБУ.

14:28
СБУ затримала коригувальника по об'єкту Укроборонпрому. Також вдалося виманити колаборанта-інформатора окупантів із Херсонської області на підконтрольну територію.

14:25
Додатково озброїти Україну погодилися Нідерланди, Італія й Бельгія, повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, пише Armyrecognition. Йдеться про американські самохідні артилерійські установки M109, або німецькі PzH – 2000.

14:22
Скільки збитків завдала Росія Україні в селі Мощун (Київська область). Інфографіка побудована за результатом цифрування зображень руйнувань, повідомив Максим Нефьодов. Тут видно, що Мощун майже повністю зруйновано, оцінка збитків - близько 1,1 млрд грн.

13:36
Росіяни обстріляли автомобіль із цивільними в Запоріжжі, повідомили в Офісі генпрокурора. Пасажир загинув, водія поранено. Україна почала розслідування.

13:32
Протитанкісти Десантно-штурмових військ ЗСУ знищують техніку російських окупантів. Джерело - 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада.

12:57
"Вони в шоці від наших лікарень". Росіяни вивозять із Кремінної (Луганська область) медичне обладнання та техніку зі шкіл до РФ, повідомив Сергій Гайдай.

12:27
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок відвідала Бучу, пише AFP.

12:25
Маріуполь, 9 травня в обличчях. Радник мера Петро Андрющенко показав фото з дійства, яке окупанти влаштували у Лівобережному районі, за кілометр від Азовсталі.

12:15
Сейм Литви визнав Росію терористичною державою, повідомило агентство Delfi, посилаючись на резолюцію парламенту.

12:12
Рятувальники не можуть дістатися до Білогорівки на Луганщині, де під завалами будівлі школи перебувають тіла людей. Армія росіян б'є по всіх екстрених службах, повідомили в ДСНС.

11:42
СБУ: Щоб приховати свої втрати на війні в Україні, Росія записує убитих військових до списку "безвісти зниклих". Їхні тіла складують на імпровізованих звалищах, де "двохсотих" так багато, що гори трупів досягають двох метрів заввишки.

11:40
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай: У Білогорівці триває зачистка території від росіян, які переправилися річкою: самі понтони та вся їхня техніка вже знищені. На березі опинилися близько 80 окупантів.

11:19
Держприкордонслужба: Російська авіація знову обстрілювала прикордонну територію - це ліси та поля на території Новгород-Сіверського та Корюківського районів Чернігівщини. Жертв немає.

11:11
Київський метрополітен опублікував результати голосування з перейменування станцій метро "Героїв Дніпра", "Дружби Народів", "Мінська", "Берестейська" та "Площа Льва Толстого".

11:09
Полк "Азов": За минулу добу на територію заводу Азовсталь було здійснено 34 літаковильоти, зокрема 8 вильотів стратегічних бомбардувальників. Також не припиняє працювати ворожа корабельна та ствольна артилерія, РСЗВ, УР-77, танки та інше. Противник не зупиняється у спробах захопити українську фортецю та продовжує щоденно здійснювати штурми за підтримки піхоти.

10:50
Президент Литви Гітанас Науседа закликав росіян задуматися – як вони з народу, який переміг агресора, самі стали агресором, більш жорстоким, ніж нацисти.

10:41
Радник голови ОП Михайло Подоляк: Через 10 років єдиною можливістю для російської нафти повернутися на європейський ринок буде, якщо її продаватиме Татарстанська народна республіка.

10:33
Україні не потрібні жодні "замінники ЄС": якщо Європа не надасть їй статус кандидата в члени Євросоюзу, це буде обманом - Дмитро Кулеба.

10:21
ГУР МО: Російським ЗМІ наказали розповідати про російсько-українську війну як про збройне протистояння Росії з усіма країнами ЄС і НАТО. На думку кремлівських політтехнологів, це применшить ганьбу від програшу більш могутньому противнику. За інформацією воєнної розвідки України, керівники кремлівських телеканалів, інтернет-ЗМІ та пропутінської армії ботів уже отримують вказівки перейти до нової інформаційної політики.

10:19
Нацполіція: На Донеччині за добу росіяни обстріляли 13 населених пунктів. Зруйновано щонайменше 39 цивільних об?єктів: житлові будинки, технікум, релігійна споруда,  об’єкти життєзабезпечення. Упродовж минулої доби російські війська вдарили по таких населених пунктах — Маріуполь, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаївка, Авдіївка, Залізне, Сіверськ, Мар’їнка, Дробишеве, Нью-Йорк, Адамівка, Ласточкіне, Калинове.

10:09
Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов: У тимчасово окупованому Ізюмі під завалами п’ятиповерхового будинку, який окупанти знищили ще в першій декаді березня, знайшли тіла 44 загиблих цивільних.

09:53
Глава Бундестагу Бербель Бас закликала до прискореного вступу України до Європейського Союзу, а не за десятиліття.

09:43
У Києві поновили роботу тролейбусних маршрутів №29Д (Дарницька площа - станція "Зеніт"), 30 (вулиця Милославська - вулиця Кадетський Гай) та трамвайного маршруту №35 (вулиця Лифаря - метро "Лісова").

09:40
У Києві Укрзалізниця подовжила роботу міської електрички. Останні потяги прибувають до кінцевих станцій "Святошин" та "Дарниця" о 21:30.

09:00
Втрати особового складу російських окупантів досягли 26 000. Найбільші втрати противника минулої доби спостерігалися на Авдіївському напрямку.

08:45
Голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус відвідав Ірпінь.

08:40
Російські окупанти призначили депутата Запорізької обласної ради, нардепа VII та VIII скликань від проросійської партії Опоблок Євгена Балицького, "головою військово-цивільної адміністрації Запорізької області".

08:31
Британська розвідка: Недооцінка Росією українського опору та її планування за "найкращим сценарієм" призвели до оперативних невдач - Путін на параді 9 травня нічого не зміг сказати про значний військовий успіх. План вторгнення росіян, швидше за все, був заснований на помилковому припущенні про обмежений опір. Цей прорахунок призвів до непосильних втрат і подальшого зниження можливостей Росії.

08:25
ДСНС: 9 травня о 22:35 у селі Фонтанка Одеського району внаслідок ракетного удару росіян горів ТРЦ, травмовано три людини. О 01:20 пожежу ліквідували. Цього ж вечора у Суворовському районі Одеси горіло три складських приміщення. О 01:30 пожежу згасили, одна людина загинула, дві травмувалися.

08:19
Маріупольська міськрада показала український прапор, що майорить над Азовсталлю.

08:13
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай: Під час спроби обстеження руйнувань в Шипиловому, де залишаються заблокованими люди, по поліцейських відкрили вогонь росіяни. Маємо одного травмованого співробітника. Жителя Сєвєродонецька, який учора отримав осколкові поранення кінцівок, госпіталізовано і доставлено до лікарні в Полтаві.

08:11
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай: Росіяни 22 рази обстріляли міста й села регіону за минулу добу. Є зруйновані будинки у Сєвєродонецьку й Лисичанську. У Сєвєродонецьку ворожий снаряд поцілив у будівлю місцевого осередку Національної поліції, сталося значне займання, через що приміщення й обладнання знищені.

08:06
Генштаб ЗСУ: Артилеристи 14 ОМБр імені князя Романа Великого продовжують знищувати російських окупантів:

08:02
Росія відсвяткувала День перемоги у розпал перемоги України, оголошення мобілізації означало б, що вона визнала – українці досягли великих успіхів на війні - Держдеп США.

07:50
Радник голови ОП Олексій Арестович: Росіяни почали використовувати для завдання ударів по території України ракети повітряного базування великої дальності Х-22 – застарілий тип озброєння часів СРСР.

07:22
Бійці ЗСУ Харковського 227 батальйону 127-ї бригади ТРО в складі угруповання 9 травня звільнили Верхній Салтів, Замуйлівку, Байрак, Рубіжне (Вовчанський район) на Харківщині. Харків потроху виходить із категорії фронтових міст - Роман Донік.

06:59
Через західні санкції країні-окупанту Росії стає складніше заповнювати запаси високоточних керованих боєприпасів, в основному через дефіцит імпортних електронних деталей - Пентагон.

06:51
Генштаб ЗСУ: Росія підтримує у повній готовності ППО у Бєлгородській області.

06:49
Генштаб ЗСУ: За добу на території Донецької й Луганської областей захисниками та захисницями України успішно відбито п?ятнадцять атак ворога, знищено один зенітний ракетний комплекс, 9 танків, 3 артилерійські системи, 25 одиниць бойової броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної техніки й 3 автомобілі ворога.

06:40
У Білому домі назвали абсурдною промову російського диктатора Володимира Путіна на параді 9 травня, в якій він намагався виправдати широкомасштабне вторгнення в Україну.

06:18
Для російського диктатора Путіна та його генералів не може бути "Дня перемоги", вони ганьблять пам'ять своїх героїв Великої вітчизняної війни. Про це сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у промові, присвяченій роковинам закінчення Другої світової війни.

06:12
Президент США Джо Байден висловив занепокоєння тим, що, на його думку, російський диктатор Путін не знає, як вийти із розв'язаної ним війни в Україні.

06:04
9 травня російські окупанти завдали ракетного удару по Одесі – влучили у торговий центр і цивільний склад. Загинула людина, п'ятеро поранені. Про це повідомляє оперативне командування Південь.

06:02
Наступ Росії на український Донбас не виходить, окупанти задумали загальновійськовий маневр, але не можуть його провести - високопосадовець Пентагону.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live