Вторгнення РФ в Україну
Вторгнення РФ в Україну 24.02.2022

 

Хроніки подій

 

Вторгнення РФ в Україну: танки та ракетні обстріли міст. Головні новини – хроніка

25.03.2022

23:52
Посміхніться на ніч. Начальник поліції Полтавщини Євген Рогачов повідомив, що "від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну поліцейські Полтавщини вилучили з незаконного обігу 11 танків, 2 бронеавтомобіля, 8 кулеметів, 9 автоматів, 5 гвинтівок, 10 пістолетів, близько 4000 патронів різного калібру, 14 гранат та близько 200 одиниць інших боєприпасів".

23:49
Речник оперштабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що ЗСУ начебто відкинули російських окупантів із с. Ясногородка під Києвом.
Інформація потребує підтвердження з інших офіційних джерел.

23:37
Арестович про Маріуполь: "За моїми даними, це приблизно до 5000 людей (окупантів) навколо міста та в місті. Цього не вистачить для того, щоби взяти місто".

23:35
Радник голови ОП Арестович сказав Радіо НВ: "Херсон, Миколаївщина практично звільнені від військ противника. Противник окопується, переходить до оборони біля Херсона".
Сьогодні приблизно таку саму інформацію повідомив NYT якийсь чиновник із Пентагону.

23:17
Російська ракета влучила у в/ч в Житомирі, повідомив мер міста Сергій Сухомлин. Двох людей, які мали фото цього об'єкту, затримали.

23:15
Що потрібно Україні для перемоги над Росією та майбутнього миру. Слова Єрмака до Заходу:
→ обмін розвідінформацією в режимі реального часу;
→ повноцінний ленд-ліз;
→ важке озброєння (далекобійна артилерія, РСЗВ тощо);
→ "закрите небо" (також через передачу Україні винищувачів, далекобійних систем ППО радянського та російського виробництва, які є у Польщі, Словаччині, Болгарії та Греції);
→ РФ має бути позбавлена змоги напасти знову (читай - потрібні гарантії безпеки для України).
→ посилення режиму санкцій, зокрема ембарго на російські енергоносії.

23:05
Єрмак закликав партнерів визнати РФ державою-терористом, а її армію - терористичною організацією.

23:03
Московський депутат-комуніст Савостьянов закликав "включити до зони денацифікації та демілітаризації" крім України ще Казахстан, Молдову, Польщу та країни Балтії.

22:46
Мінагрополітики повідомило про початок посівної в 11 регіонах. Площа для посіву основних культур цьогоріч може скоротитися на 22%.

22:42
Віцепрем’єрка Верещук звернулася до прем’єра Нідерландів Рютте із закликом надати Україні системи ПРО.
"Нам потрібна протиракетна зброя. Якщо ми її отримаємо, то матимемо мир через деякий час. Якщо цього не відбудеться, війна пошириться на всю Європу. Тоді це буде відповідальність Марка Рютте, Бориса Джонсона і всіх інших лідерів, які зупинилися за крок від такого вирішального етапу".

22:40
Хакери Anonymous, які вчора повідомили про злом баз даних Центробанку РФ, почали викладати файли. Їх там 28 Гб.

22:33
Чехія передає засоби хімічного захисту для потреб ЗСУ та ДСНС.

22:31
Чилі ухвалило рішення про виділення $100 000 на допомогу Україні, гроші будуть передані за посередництва Червоного хреста.

22:29
У районах Києва розгорнуто ~100 пунктів приготування їжі: люди можуть отримати гарячі обіди, а у 50 пунктах - ліки, одяг, засоби особистої гігієни та продукти довготривалого зберігання.

22:24
Керівництво Києва: "На довготривалий термін створені запаси продуктів на всіх, хто проживає у Києві, та тих, хто обороняє його. Продукти розосереджені по районах та знаходяться у місцях, які захищені від ураження противником".

22:20
Зведення від штабу ООС по Донбасу за 25 березня. Сьогодні:
→ відбито дев'ять атак ворога;
→ знищено вісім танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автотехніки росіян;
→ ліквідовано до 170 загарбників;
→ збито три ворожих літаки та три безпілотника "Орлан-10".

22:09
Сили оборони на Чернігівщині показали нову порцію російського металобрухту.

22:08
"Побачити Маріуполь і здохнути". Так бійці "Азову" в приморському місті назвали нове відео знищення російських окупантів.

22:05
Президент подякував журналістам, медійникам та ЗМІ, які в режимі 24/7 дають правдиву інформацію про війну.

22:04
Уряд розпочав термінове будівництво тимчасового житла для вимушених переселенців із районів бойових дій. Це тимчасове житло, після війни все відбудуємо та відновимо – Зеленський.

21:56
Зеленський: Вже почалися виплати пенсій за квітень. Завтра-післязавтра у Чернігівській, Луганській та ряді інших областей люди отримають гроші на картки, а Укрпошта розвозитиме готівку. Днями пенсії отримають по всій Україні.

21:53
16 тисяч убитих в Україні росіян-загарбників - вагомий аргумент для негайних та результативних переговорів із Кремлем, вважає президент.

21:52
Зеленський подякував ЗСУ за те, що потоплені та пошкоджені кораблі ВМС РФ "вирушили відомим маршрутом з Бердянська".

21:48
Зеленський про зникнення голови МО РФ Шойгу: "Цікаво, може, він особисто захотів відвідати Чорнобаївку?"

21:47
Впродовж тижня було налагоджено роботу 18 гуманітарних коридорів та евакуйовано із заблокованих міст 37 606 людей – Верещук.

21:42
CNN у хроніці війни дає, посилаючись на топчиновника Пентагону, що Росія перекидає свої війська з тимчасово окупованої частини Грузії на війну в Україну.

21:39
Байден у зверненні до військових США у Польщі розповів про жахи війни в Україні. У промові було: "And you're going to see when you're there", що переклали як "Самі побачите, коли будете там". Багато пабліків відразу рознесли, що президент США нібито натякнув на введення військ.
Пізніше представник Білого дому заявив, що Байден "ясно дав зрозуміти, що ми не направимо війська США в Україну, і у цій позиції немає жодних змін".

21:34
У місті-герої Ірпені окупантам спалили вантажівку.

21:28
Укрзалізниця. Графік додаткових евакуаційних рейсів на 26 березня:
Київ, вокзал Дарниця
9:00 - Інтерсіті+ Київ-Львів;
17:00 - Інтерсіті+ Київ-Львів.
Харків
8:00 - Інтерсіті+ Харків-Львів;
11:30 - №229/230 Харків-Ужгород;
15:00 - Інтерсіті+ Харків - Львів.
Дніпро
20:00 - №234/233 Дніпро-Чоп.
Краматорськ
13:00 - №274/273 Краматорськ-Львів;
16:00 - №276/275 Краматорськ-Львів.
Додатковий рейс також відправиться з Одеси до Ужгорода о 22:32.

21:26
Данілов також сказав, що в РФ до людей "потихеньку" починає доходити рівень втрат їхньої армії в Україні.

21:25
"Усередині військово-політичного керівництва РФ зараз йде з'ясування відносин, чому за кілька днів не взяли Київ. <...> Це не означає, що росіяни склали руки та піднімають білий прапор", – секретар РНБО Данілов.

21:15
Президент Литви Науседа розкрив секрет Полішинеля: деякі члени ЄС "ще не готові відмовитися від російських енергоресурсів".

21:13
Чехія схвалює ідею Польщі про миротворців в Україні, але лише після закінчення бойових дій, сказав глава МЗС країни Ян Липавський - СТК.

21:02
Російські пропагандисти знімали черговий сюжет про "успіхи" окупантів в Україні, але тут у кадр потрапило щось не те:

21:00
У Харкові "Азов" набрав повний кузов російських окупантів.

20:56
Ще голова МО Литви Анушаускас: "Втрату техніки ЗСУ частково компенсують російськими трофеями. Тільки танків українці захопили близько 130-ти. Але цього мало - і про це думають (і мають думати) країни-союзниці України".

20:43
Міністр оборони Литви: "Йде терористична війна проти України, щоб її знищити".

20:36
Журналіст Андрій Цаплієнко пише, що отримав поранення: "Дострибався. Маю невеличке осколкове. Лікар пообіцяв, що до перемоги заживе".

20:27
Байден у Польщі про Україну: "Сотні тисяч людей відрізані від допомоги російськими військами і знаходяться в облозі в таких місцях, як Маріуполь... Це як щось із науково-фантастичного фільму. Ви включаєте телевізор і бачите, як виглядають ці міста".

20:21
Голова МЗС Кулеба пише для англомовної аудиторії у Twitter: "Поки що немає консенсусу в переговорах [з окупантами]. Позиція України зрозуміла: припинення вогню, гарантії безпеки, жодних компромісів щодо територіальної цілісності. Але Росія дотримується ультиматумів. Щоб стимулювати конструктивніший підхід, нам потрібні дві речі: більше санкцій та більше військової допомоги Україні".

20:19
Люди у Варшаві вимагають "закрити небо" над Україною.

20:14
Зеленський поговорив із турецьким президентом Ердоганом про підсумки саміту НАТО. "Поділились оцінками поточних дипломатичних зусиль, обговорили загрозу продовольчої кризи та шляхи запобігання їй".

20:10
Генпрокурорка Венедіктова пише, що створено першу спільну слідчу групу разом із колегами з Литви та Польщі для розслідування злочинів путінського режиму в Україні.

20:06
Байден у Жешуві - американським солдатам: "На карту поставлено не лише те, що ми тут робимо, робимо для допомоги українському народу, щоб не допустити продовження різанини. На карту поставлено те, якими будуть ваші діти та онуки у сенсі їхньої свободи".

20:03
Ньюсмейкер місяця Кім (голова Миколаївської ОВА) пише, що "типу орки відійшли зі Снігурівки, але сховалися... Два варіанти: 1) вони тупі, 2) вони хочуть вдарити по Снігурівці й сказати, що це ми. 1) Так, вони тупі, 2) ми ніколи по своїм не б'ємо".

19:59
Зранку в харківському районі 92 бригада та бійці місцевого гарнізону знищили ворожих розвідників, зокрема і командира роти. Взято в полон 17 окупантів, 15 з яких мобілізовані в ОРДЛО, пише голова ХОВА Синєгубов.

19:54
ЗСУ знищили потужний російській стаціонарний комплекс радіоелектронної боротьби, який "глушив" зв'язок, електроніку, роботу наших систем ППО і безпілотників, а також окупанти вели розвідку. Заразом знищено близько 50 окупантів, пише голова ХОВА Олег Синєгубов.

19:49
Голова Офісу президента Єрмак: "Гарантами нашої безпеки мають бути постійні члени [Радбезу? - ред.] ООН. Ми б додали до них Туреччину, Німеччину, Канаду, Ізраїль. Також отримали інформацію про бажання долучитися до цього процесу від Італії".

19:47
Евакуація людей з прифронтових міст та селищ у Донецькій області.

19:39
Вечір 25 березня. Чудові слова: "Українська енергосистема працює стабільно".

19:35
Maxar Technologies показала супутникові знімки в порту тимчасово окупованого Бердянська того, що колись було БДК "Саратов" (натисніть, щоб збільшити) - ВВС.

19:32
Російські полонені в Тростянці, що за 10 км на північ від Охтирки дорогою на Суми.

19:15
Голова селищної ради тимчасово окупованої Кирилівки повідомив, що російські загарбники, які приїхали з Мелітополя, "запропонували співпрацювати", але отримали відмову.
"На сьогодні у нас все, як і було: чергуємо, зберігаємо громадський порядок, контролюємо роботу комунальних підприємств. Слава Україні", - сказав Іван Малєєв.

19:08
В Одеській області воїни зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ "приземлили" ще три російські крилаті ракети морського базування.

19:01
Окупанти близько 16:30 завдали ракетного удару по території Командування Повітряних сил ЗСУ у Вінниці. Випустили шість крилатих ракет. Частину збила ППО, решта влучила у декілька споруд, "завдавши суттєвих руйнувань інфраструктурі".

18:56
За місяць війни до ПЦУ з філіалу РПЦ в Україні офіційно перейшли вже 28 громад: на Львівщині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Закарпатті, Тернопільщині, Рівненщині, Волині, Київщині, Черкащині.
"Настав час зробити вибір – совістю і серцем: ви на боці безжального вбивці чи на боці рідної вам землі, її людей, її церкви?" - пишуть в ПЦУ.

18:52
503 мотострілецький полк окупантів з Інгушетії привіз для ЗСУ трохи техніки.

18:50
Легендарному чемпіону світу у надважкій вазі боксу Володимиру Кличку сьогодні – 46 років. Брати разом у Києві.

18:44
В лікарні тимчасово окупованого Луганська окупанти розмістили військовий шпиталь, що повністю зайнятий пораненими військовослужбовцями РФ, частина лікарні відведена для зберігання трупів у зв’язку з тим, що місцеві морги перевантажені - Генштаб.

18:34
Зведення Генштабу на 18:00. Якщо коротко - все по-старому. Окупанти щось десь намагаються, але отримують відсіч. ЗСУ та сили оборони гасять намагання росіян кудись просунутися.

18:29
ДУМКАКристина ГукВійна Путіна в Україні – це частина довготривалої Кремлівської традиції Кристина Гук

18:26
Російським окупантам роздають антидоти від хімзброї, зокрема, отруєння фосфорорганічними сполуками. Джерела РНБО кажуть, що росіяни можуть застосувати проти людей в Україні зарин.

18:24
Нагадаємо, у нас є інтерв'ю з мером тимчасово захопленого російськими варварами Херсона.

18:23
Коли ти "дістав" усіх: Швейцарія долучилася до четвертого пакета санкцій ЄС проти Росії.

18:21
Байден прилетів до Польщі. Зустрінеться з Дудою, військовими 82 ВДД ЗС США та іншими офіційними особами.

18:18
"Чи є у противника сили? Звичайно, є. Всі ці гучні заяви про те, що у них закінчуються ракети... За інтенсивністю обстрілів ми спостерігаємо, що все не так", - замглави штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Грузевич.

18:18
"Чи є у противника сили? Звичайно, є. Всі ці гучні заяви про те, що у них закінчуються ракети... За інтенсивністю обстрілів ми спостерігаємо, що все не так", - замглави штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Грузевич.

18:13
Британський прем'єр Джонсон майже годину "відверто" розмовляв телефоном із главою Китаю Сі Цзіньпіном. Обговорювали, зокрема, й Україну, сказали в Лондоні. Джонсон закликав усіх світових лідерів зробити все можливе, щоб закінчити війну, каже анонімне джерело Politico.

18:11
Politico пише з посиланням на слова канцлера ФРН Шольца на саміті лідерів ЄС, що російське керівництво нібито "в паніці" через "швидкість", з якою Захід поступово відмовляється від російського газу/нафти/вугілля.

18:08
Автор серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг відповіла Путіну (той сотий раз поскаржився на "культуру скасування" та Захід загалом): "Критикою західної культури скасування, мабуть, краще не займатися тим, хто зараз вбиває мирних жителів або заарештовує та отруює своїх опонентів".

18:03
Росія, березень-2022. Депутатка Семилуцької райради Воронезької області Ніна Бєляєва (від КПРФ!) виступила проти війни.

17:48
Розбитий NLAWом російський танк Т-80 в районі Тростянця на Сумщині. Раніше на цьому місці збили декілька російських БМП, танки, автомобільну техніку.

17:44
З 26 березня у Польщі запустять програму підтримки біженців з дітьми - вони зможуть отримувати щомісячну допомогу у розмірі 500 злотих на дитину. Для отримання виплат потрібно заповнити форму та мати номер PESEL, банківський рахунок, польський номер телефону.

17:16
Бійці одного з підрозділ ТрО Запорізькоі? області провели наступальну операцію, під час якоі? було звільнено село Малинівка Пологівського раи?ону. На цеи? час триває "зачистка" населеного пункту від диверсантів та залишків росіи?ських віи?ськових - Міноборони.

17:15
Радіаційний фон на території Запорізької області залишається без змін та не несе загрозу життю та здоров’ю населення - ОДА.

17:10
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на думку президента Туреччинии Реджепа Тайїпа Ердогана про те, що Україна та Росія близькі до консенсусу щодо чотирьох із шести пунктів переговорного процесу.

16:56
Біля Харкова прикордонники виявили шпигунів із "духовенства" - представників православної церкви московського патріархату. Трьох осіб затримали на околиці Харкова під час перевірки документів. Своє пересування вони пояснили начебто необхідністю доставлення хліба, а от про наявність російських платіжних карток промовчали.

16:49
Фахівці з InformNapalm повідомляють про можливе використання зарину (у військових цілях його застосовують як бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії) у тих містах, де окупанти не можуть прорвати оборону.

16:47
"Бійці 8 ОГШБ разом з бравими хлопцями з організації "Традиції та порядок" організували оркам незабутню подорож на той світ", - Міноборони.

16:42
"У нас є багато інформаторів у російській армії та в їхніх політичних колах, та державному керівництві", - начальник ГУР МО Кирило Буданов.

16:35
Чергова перехоплена СБУ розмова окупанта з матір'ю - до загарбників вже дійшло, що в Україні немає нацизму та біолабораторій з коронавірусом, але родичі їм все одно не вірять.

16:28
Якщо до Херсона не надходитимуть нафтопродукти, продовольчі та промислові товари, то місто "семимильними кроками" увійде в стадію гуманітарної катастрофи - мер Херсона Ігор Колихаєв.

16:11
Сьогодні, 25 березня, Міністерство оборони Росії повідомило, що російська армія за місяць в Україні втратила понад 1300 військових. За інформацією українських і західних джерел, втрати російських окупантів становлять від 7000 до 16 000 убитими.

15:47
На Закарпатті впродовж доби прикордонники затримали 53 особи:
- 20 громадян надали недійсні документи в пунктах пропуску;
- 16 громадян України штурмували українсько-угорську ділянку "зеленого" кордону;
- 17 чоловіків затримали прикордонники відділів "Косино", "Тячів", "Ділове" та "Дякове" поза пунктами пропуску.
Щодо усіх затриманих складено протоколи про вчинені ними адмінправопорушення, справи скеровано до суду.

15:45
Селище Макарів Київської області зараз повністю не контролюють ні українські, ні російські війська - бригадний генерал, заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич.

15:43
У 30-ту річницю створення Служби безпеки України президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди працівникам СБУ за мужність і самовідданість та зразкове виконання службового обов’язку під час захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Частина співробітників отримала нагороди за ліквідацію заступників командувача 41 армії ЗС РФ.

15:28
Львівська мерія ухвалила рішення про будівництво тимчасового житла для вимушено переміщених осіб. Це будуть модульні будинки, які можна швидко встановити, а потім швидко розібрати. Кінцевого формату модульних будиночків ще немає.

15:14
Тероборона Славутича відбила першу спробу російського наступу на місто і героїчно тримає оборону - радник голови ОП Олексій Арестович.

15:02
Польща, Словенія та Чехія підготували план із 10 пунктів щодо підтримки України та припинення війни.

14:50
"Сьогодні зранку мінометний розрахунок полку "Азов" снайперськими влучаннями знищив 2 БМД російських окупантів. Зазначимо, що попри те що росіяни ховаються серед житлових будинків, бійці полку "Азов" прицільно знищують ворога, не руйнуючи цивільну інфраструктуру", - полк "Азов".

14:48
Штурмовики 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади знищили трьох бійців росгвардії та взяли трофейну зброю й техніку.
У результаті бойової сутички знищені троє росгвардійців, котрі служили в 94 полку бригади, що дислокується в місті Гудермес, та 96 полку, що дислокується в місті Урус-Мартан Чеченської республіки.
Штурмовики 128 бригади взяли також трофеї – неушкоджений БТР-80 та зброю – кулемети Калашникова, автомат Калашникова, снайперську гвинтівку Драгунова (СВД) з боєприпасами.

14:47
Вчора, 24 березня, українські військові знищили чергового генерала російських окупантів. Цього разу ліквідовано генерал-лейтенанта Якова Рязанцева – радника голови ОП Олексій Арестович.

14:23
Буча та Ірпінь отримали статус міст-героїв - Київська ОДА.

14:17
Мер Херсона Ігор Колихаєв заявив, що частина депутатів міської ради виїхала до окупації Херсона. А працівників прокуратури, Нацполіції та СБУ у місті 24 лютого нібито вже не було.

14:12
На час дії воєнного стану на Луганщині заборонили відвідувати ліси - ОДА.

14:05
"Російські окупанти вже місяць намагаються виконати план із захоплення України за три дні" - міністр оборони Олексій Резніков.

14:03
"Путінський вояка зізнається, що загарбники просто тікають під постійним вогнем наших захисників. Окупанти навіть нещодавно залишили своїх командирів, потім шукали їх, але ті "скоріш за все, потрапили у полон чи загинули". І тут же розказує про прапорщика, в якого "поїхав дах", тож у нього довелося забрати зброю", – СБУ публікує перехоплені телефонні розмови окупантів.

14:01
Міністерство інфраструктури надіслало офіційне звернення до Єврокомісії з пропозиціями повністю заблокувати наземне та морське транспортне сполучення з Росією та Білоруссю.

13:40
Із Лисичанська евакуювали 240 жителів, з Кремінної – 77, на 26 березня вирішується питання про можливість надання "гуманітарного коридору" для Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька, Гірського, Попасної, Нижнього - Луганська ОДА.

13:37
Ситуація на Київщині за даними ОДА:
- Військові продовжують оборонні дії на Київщині.
- За останню добу на жодному із напрямків противнику не вдалося досягти успіху.
- Триває боротьба з диверсійними групами.
- Сили оборони змогли покращити позиції на деяких напрямках.
- Найзапекліші точки — Буча, Ірпінь, Гостомель, Макарів, села Немішаївської громади.
- Постійні мінометні та артилерійські обстріли.
- У Вишгородському районі ворог впритул наблизився до Славутича - ворожі війська за 1,5 км від міста.
- У Фастівському районі внаслідок ракетного удару - пожежа.
- Окупанти вдаються до мародерства.
- За минулу добу зафіксовано понад 30 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільші руйнування внаслідок обстрілів зазнали Бучанський, Броварський, Вишгородський та Фастівський райони.
- Радіаційна ситуація на Київщині стабільна.

13:19
У Славутичі міськрада заборонила пересування містом, зокрема на автомобілях - працюють снайпери.

12:51
Зведення Генштабу ЗСУ станом на 12:00 25 березня:
- Противнику не вдалося досягти основних цілей широкомасштабної війни – блокади Києва і виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Частково ворог досяг успіху зі створення сухопутного коридору між тимчасово окупованими АР Крим та частиною Донецької області.
- Окупанти, намагаючись поповнити втрати, формують та відправляють до Білорусі війська з віддалених регіонів - зокрема, Улан-Уде та Петропавловська-Камчатського.
- На Волинському напрямку противник активних дій не проводив. Ймовірність залучення збройних сил Білорусі до агресії проти України оцінюється як висока.
- На Поліссі противник наступальних дій не проводив. Зосереджує зусилля на обстрілах позицій ЗС України в районах н.п. Нова Буда, Наливайківка, Озерщина. Здійснює переміщення підрозділів, логістичне забезпечення, намагається закріпитися на захоплених рубежах. У районі Чорнобиля розгорнуто тиловий район (польовий табір) угруповання військ Східного військового округу.
- На Сіверському напрямку окупаційні війська продовжують утримувати раніше захоплені рубежі, намагаються наростити угруповання та блокувати Чернігів. Не припиняють обстріли інфраструктури міста. Триває повітряна розвідка із застосуванням безпілотних літальних апаратів. З метою зниження спротиву з боку цивільного населення противником здійснено поширення листівок.
- Просування у напрямку Броварів успіху не дало, окупанти одразу були зупинені, перейшли до оборони та намагаються закріпитися на зайнятих позиціях.
- На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати позиції на підступах до Сум та Харкова, відновлює втрати у техніці та живій силі. Не припиняє застосовувати авіацію та артилерію для знищення житлових кварталів міст.
- У районі міста Ізюм противник здійснив спробу прориву оборони наших військ з півдня, в районі Кам’янки, зупинений в районі Тихоцького. Триває знищення ворога, що вклинився.
- На Донецькому напрямку противник продовжує відновлення втрат, перегрупування підрозділів з одночасним застосуванням вогню артилерії та авіації по інфраструктурі мирних міст. Не відмовляється від задуму виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.
- На Таврійському напрямку, на тимчасово зайнятих територіях продовжуються заходи з підготовки до встановлення окупаційної влади, зокрема силами підрозділів Росгвардії. Проведено заходи з ізоляції залізничної станції Херсон.
- Противник нарощує корабельний склад флоту в акваторії Азовського моря. Зафіксовано прохід Керченською протокою у північному напрямку малого тральника "Валентин Пикуль", ракетного катера "Набережные Челны" та двох десантних катерів.

12:42
Більшість громадян України, або 83%, виступають за те, щоб українська залишалася єдиною державною мовою в нашій країні. Відбувається стійке зменшення російськомовного сегмента українців: у 2012 році таких респондентів налічувалося близько 40%, наприкінці 2021 року – 26%, на початку війни – 18%.

12:38
"Дмитро Медведєв публічно зафіксував, що рішення про проведення важкої спецоперації (війни) проти України, яка передбачає атаки на мирні міста, ухвалював одноосібно президент Росії. Важливий симптом – панівна еліта намагається дистанціюватися, розуміючи юридичні наслідки" - радник керівника ОП Михайло Подоляк.

12:32
На Запоріжжі кіберполіція викрила жінку у шахрайстві під виглядом продажу військової амуніції. 24-річна мешканка села Петрівське ошукала понад 20 громадян, які хотіли придбати амуніцію для українських військових. Жінка у соцмережах публікувала оголошення про продаж рукавиць, наколінників, розвантажувальних жилетів тощо.
Від замовників вона отримувала передплату розміром 200-800 грн та блокувала з ними зв'язок.

12:21
Рятувальники ДСНС Луганської області продовжують розбирати завали та гасити пожежі, що сталися через обстріли в Рубіжному, Сєвєродонецьку, Привіллі, Щедрищевому, Лисичанську, Новотошківці. За минулу добу надзвичайники ліквідували понад 30 пожеж у житлових багатоповерхівках, приватних будинках та інших об'єктах області та врятували 18 людей.

12:09
Окупанти зранку 25 березня обстріляли з артилерії та градів поліклініку в Основ'янському районі Харкова, де видавали гуманітарну допомогу. Постраждали 7 осіб, з яких 4 - померли - Харківська ОДА.

12:03
Полк "Азов": протягом ночі бійцями полку "Азов" було знищено п'ять вантажних автомобілів, два БМД, одна бойова машина десанту ворога пошкоджена. Знищено понад два десятки окупантів. Захисники міста продовжують боротьбу за український Маріуполь!

12:01
Оперативне командування "Північ": "Сили спротиву Сіверщини невпинно працюють над скорішою перемогою нахабного ворога. Їхні броньовані машини виявилися і не такими вже й броньованими. Чергова колона окупантів полягла на чернігівській землі".

11:59
Рятувальна техніка, вантажівки з пожежно-рятувальним обладнанням, захисним одягом, засобами індивідуального захисту, робот для гасіння пожеж надійшли підрозділам ДСНС від міжнародних партнерів для ліквідації наслідків російських обстрілів та ефективного виконання завдань за призначенням.

11:55
Анатолія Шарія знайшли в Іспанії, повідомляє Телебачення Торонто. До нього на розмову завітали активісти

11:50
Новотроїцьке, Херсонщина. Українці вийшли на протест проти окупантів

11:44
З початку війни СБУ ліквідувала понад 20 ворожих ДРГ і затримала понад 350 їхніх учасників, повідомляють у відомстві.
Зокрема за час війни у Києві знищено озброєне диверсійне угруповання РФ, яке видавало себе за підрозділ Тероборони; викрито понад 10 агентів російських спецслужб на Луганщині; затримано агентів РФ, які збирали розвіддані про українські БПЛА.
Також нейтралізовано спроби здійснити "федералізацію" на Запоріжжі; блоковано 89 Youtube-каналів російських медіа та пропагандистів і тисячі акаунтів у соцмережах, де ворог отримував дані про ЗСУ; нейтралізовано спроби ворога переправити до України бойовиків із Близького Сходу.

11:32
Знищення техніки окупантів, схованої в лісі

11:29
Зранку окупанти обстріляли міську поліклініку у Основ’янському районі Харкова, де розташований центр видачі гуманітарної допомоги, повідомляє поліція Харківщини. Жодного військового об’єкту поруч не знаходиться. Внаслідок обстрілу постраждали 7 цивільних осіб, з яких 4 померли.

10:55
У військових РФ почались проблеми з фінансуванням, пише Головне управління розвідки України.
У тимчасово окупованому Криму після виплати "відрядних" тим, хто брав участь у війні проти України, за лютий наявний ліміт коштів військових частин повністю вичерпано. Фінансування будь-яких виплат за березень – відсутнє.
Схожа ситуація і з оплатою участі у війні найманців російських "ПВК". Серед них частішають випадки відмови від виїзду на територію України. Причина – невиконання умов укладених контрактів. Бойовики не отримують коштів за участь у воєнних діях, компенсацій за поранення та обіцяних "соціальних гарантій".

10:49
Стан справ у регіонах на ранок 25 березня:
Київщина. Тривають бої в Бучанському районі. Найзапекліші точки – Буча, Ірпінь, Гостомель, Макарів, села Немішаївської громади. У Вишгородському районі ворог впритул наблизився до Славутича, місто в ізоляції. У Броварському районі – успішна оборонна операція.
Донеччина. Мар'їнка, Авдіївка - обстріли тривають всю ніч і ранок. Є поранені цивільні.
Миколаївщина. Вночі над Миколаєвом було збито дві ракеті.
Херсонщина. Вночі були сильні вибухи в межах обласного центру та біля Миколаївщини. Окупанти риють в селах окопи та звідти стріляють по локаціях ЗСУ, що розміщені на Дніпропетровщині та Миколаївщині.

10:45
Оновлені дані Генштабу ЗСУ про втрати ворога з початку війни

10:39
У Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком могло загинути близько 300 людей. Про це пише Маріупольська міськрада з посиланням на очевидців, які були у приміщенні в момент удару.

10:35
Так сьогодні виглядає будівля зруйнованого російськими ракетними ударами факультету економіки Харківського національного університету ім. Каразіна. Фото з Telegram Антона Геращенка.

10:26
Свіжа оцінка ситуації від Британської розвідки:
- контратаки ЗСУ та відступ російських військ на надмірно розширених лініях постачання дозволили Україні звільнити міста й оборонні позиції до 35 кілометрів на схід від Києва.
- українські сили, ймовірно, продовжуватимуть спроби відтіснити російські війська по північно-західній осі від Києва до аеродрому Гостомель.
- на півдні України російські війська все ще намагаються обійти Миколаїв, прагнучи рухатися на захід до Одеси, але їхнє просування сповільнюється проблемами матеріально-технічного забезпечення й опором України.

10:17
Окупанти вночі обстріляли Житомир, повідомив міський голова Сергій Сухомлин. Що саме обстріляли та чи є постраждалі, Сухомлин не уточнив.

09:44
Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов про ситуацію в регіоні: за минулу добу від російських окупантів було 55 ударів, зафіксували підвищену активність «градів», «урагану» - близько 240 разів. Увечері противник двічі обстріляв з РСЗВ термінал аеропорту Харкова.
Від окупантів постраждали Дергачі: цивільна інфраструктура, комунікації, лікарня, є постраждалі.
Наші захисники знищили російську групу зі складу 59 танкового полку Західного військового округу, яка діяла у напрямку Харкова, збили 2 ворожі літаки й ракету.
У полоні лишається голова Циркунівської ОТГ Микола Сікаленко, якого окупанти викрали з власного будинку.

09:33
Ще одне відео з бійцями іноземного легіону. За словами чоловіка в кадрі, є кілька поранених, але в решті є нашивка США на плечі, патрони, підпалена будівля, ракети та все що потрібно, аби зробити цей день чудовим.

09:18
Голова Мінреінтеграції Ірина Верещук - на сьогодні погоджено два гуманітарні коридори:
- з Мелітополя до Запоріжжя;
- з Маріуполя до Запоріжжя.
Евакуація на автобусах для маріупольців запланована з Бердянська, на в'їзді до якого вже стоїть 48 автобусів. На в'їзді до міста Бердянськ також заблоковано бензовоз. Після його допуску в місто, маріупольці зможуть дозаправити власний транспорт і виїхати.

09:09
Ситуація щодо Чернігова зі слів голови Чернігівської ОДА В'ячеслава Чауса: пішохідний міст, по якому гатить артилерія ворога, зараз знаходиться в аварійному стані й рух по ньому закрито, як піший, так і автомобільний. Водночас Чаус запевнив, що у зв'язку з цією ситуацією є певний план, над яким зараз триває робота.

08:59
Уночі росіяни завдали два ракетні удари по військовій частині на околиці Дніпра, пише голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Завдано серйозних руйнувань. Рятувальники розбирають завали та шукають людей.

08:56
CNN опублікувало нові супутникові знімки руйнувань в Ізюмі Харківської області

08:46
Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію "Гуманітарні наслідки агресії проти України", повідомляє сайт ООН.
Резолюція містить вимогу до Росії негайно припинити бойові дії в Україні, напади на цивільне населення й об'єкти цивільної інфраструктури, забезпечити безпечні проходи для мирних громадян, а також гуманітарний доступ до тих, хто потребує допомоги.

08:36
Японія заморозила активи 25 посадових осіб Росії, пише керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.
Під особисті санкції в Японії потрапили: гендиректор "Сєвєрсталі" Олексій Мордашов, акціонер банку "Росія" Микола Шамалов, голова ВЕБ.РФ Ігор Шувалов і члени їх сімей, родичі Дмитра Пєскова, Сергія Кирієнка, Миколи Патрушева, Аркадія й Бориса Ротенбергів.
Окрім того, Японія запровадила заборону на експорт для 81 організації РФ і заборону на експорт предметів розкоші до Росії.

08:30
За попередніми даними, від початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 135 дітей і постраждало 184 дитини, пише Людмила Денісова, уповноважена ВРУ з прав людини. Фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити поки неможливо через активні бойові дії.

08:23
Сьогодні вранці до Мелітополя доїхав гуманітарний конвой, який окупанти не пропустили до міста вчора увечері, повідомив мер міста Іван Федоров. Люди отримають медикаменти, їжу, засоби особистої гігієни та іншу допомогу. На зворотному шляху автобуси зможуть забрати та вивезти до Запоріжжя близько 350 мелітопольців.

08:12
Увечері 24 березня в с. Калинівка Фастівського району внаслідок обстрілу сталося влучання боєприпасів в нафтобазу з подальшим загоранням, пише ДСНС. Станом на шосту ранку ще горіли залишки нафтопродуктів. Загрози розповсюдження пожежі за межі нафтобази немає.

07:35
Частка відмов у ракетних систем високої точності, які Росія застосовує проти України, є дуже високою, для деяких моделей вона сягає 60% - Reuters. Такі відмови можуть бути будь-якими – від невдачі під час запуску до влучення без детонації.

07:31
Протягом ночі росіяни руйнували будинки в Рубіжному, є двоє загиблих, пише Сергій Гайдай. Жертв може бути більше, через складні умови рятувальники пізніше почали розбирати завали. Росіяни не припиняють спроб окупувати місто.
Не вистачає пожежників на таку значну кількість одночасних займань. Усього за минулу добу в Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному загинули п’ятеро людей, ще вісім поранені, врятовано 18 жителів області.

07:27
Учора в столиці Болгарії Софії відбулася масова хода на підтримку України

07:01
Фінляндія може за кілька місяців подати заявку на вступ у НАТО, пише DW з посиланням на експрем'єра країни. За його словами, через війну в Україні у Фінляндії кардинально змінились погляди суспільства: якщо раніше 50% були проти вступу і 20% - за, то сьогодні 62% за вступ і 16% проти.

06:47
Європейський Союз вимагає від Росії негайно припинити війну, визнає європейські прагнення України та створює Трастовий фонд для її підтримки зараз і відновлення після бойових дій. Про це йдеться у висновках засідання Євроради, опублікованих пресслужбою цієї інституції.

06:35
Нове оперативне зведення Генштабу:
Угруповання об’єднаних сил веде стійку оборонну операцію на Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямків, зосереджуючи основні зусилля на недопущенні прориву противника. Протягом попередньої доби відбили 9 ворожих атак, знищили 12 танків, близько 20 одиниць броньованої й автомобільної техніки і 9 артилерійських систем. Противник втратив понад 200 військовослужбовців. Підрозділами протиповітряної оборони збито 2 літаки та 2 БПЛА ворога.
На Сіверщині продовжується ведення оборони. Угруповання військ ЗСУ утримує Чернігів і стримує просування противника у напрямку на Київ.
Продовжується оборона Києва і відбиття наступу противника, нанесення йому вогневого ураження й утримання ЗСУ всіх визначених рубежів.
На Півдні продовжується ведення оборонної операції у визначеній операційній зоні, проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони.

06:09
Чотирьом російським державним службовцям висунули звинувачення у проведенні двох окремих хакерських кампаній, націлених на критичну інфраструктуру в енергетичному секторі у всьому світі, пише ФБР.

05:56
Український стартап у сфері онлайн-освіти Preply опублікував статтю про відмінність української й російської мов, пояснюючи чому це не одне й те саме, спираючись на їхню історію, еволюцію та словотвір.

05:49
Італійський суспільно-правовий мовник RAI відсьогодні транслюватиме випуски новин українською мовою. Таке рішення пов'язане з тим, що до Італії останні тижні прибувають біженці з України. В такий спосіб телеканал хоче підтримати українців і повідомляти їм важливу інформацію.

05:41
Борис Джонсон заявив в інтерв'ю ВВС, що Україна у війні з Росією "безумовно, може перемогти". Він не має оптимізму щодо того, що російський диктатор Володимир Путін хоче миру.
«Я думаю, що він вирішив подвоїти ставку і спробувати грознифікувати великі міста України», – сказав він в ефірі програми Newsnight.

05:33
Україна звернулась до США з терміновим проханням надати по 500 Javelins і 500 Stingers на день, пише CNN.
Новий список з'явився після того, як українці заявили, що можуть зіткнутися з потенційною нестачею зброї на тлі наступу Росії, що триває. Це викликало деякий протест з боку офіційних осіб США і НАТО, які наголошують, що до України вже надходить більше військової допомоги.

04:49
25 березня Джо Байден відвідає польське місто Ряшів, що розташоване за 80 кілометрів від кордону з Україною, повідомили у Білому домі.

04:49
Відбій повітряної тривоги у Харкові й області.

04:42
За даними Головного управління розвідки, дедалі більше російських військових переходять на бік України й відмовляються брати участь у війні проти України. Про це ГУР повідомило в Telegram.

04:38
Санкції працюють. Влада Великої Британії внесла до санкційного списку дочку Лаврова - Поліну Полякову. В неї конфіскували квартиру, заблокували рахунки та скасували візу. Про це написав керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.
"Найцікавіше, що тепер її квартира в Лондоні за 4,4 млн фунтів стерлінгів буде конфіскована, а банківський рахунок заморозять. Дозвіл на проживання в Британії - скасовано", - повідомив Єрмак.

04:24
Вперше за 30 років Франція посилює присутність атомних підводних човнів у відповідь на російські погрози й виводить на бойове чергування одночасно три човни. Пише The Times з посиланням на the Telegramme.
"Два з чотирьох французьких підводних човнів типу Triomphant із балістичними ракетами залишили свою базу в Іль-Лонгу, на південь від Бреста, посиливши одну субмарину, що зазвичай перебуває у постійному патрулюванні під Атлантикою", - йдеться у повідомленні.
Востаннє вони були приведені на бойове чергування одночасно за 10 років до закінчення холодної війни під час протистояння США і СРСР через ракети середньої дальності в Європі.

04:20
Повітряна тривога у Харкові й області!

04:11
У тимчасово окупованому Херсоні викрали депутата Корабельної районної ради, голову фракції «Європейська солідарність» Дмитра Афанасьєва.
Три дні тому, Дмитро захистив свою дружину після розгону проукраїнського мітингу в місті. За це його жорстоко побили. Через дві години після побиття до родини прийшли  з обшуками російські окупаційні війська. Вилучили відео з камер спостереження й мобільні телефони. Усіх чоловіків, які були в будинку - затримали.
Вранці 23 березня у будинку повторно провели обшук і відпустили одного із затриманих, який повідомив про жорстокі катування. Інші затримані чоловіки досі в полоні, над ними продовжують знущатись.

03:49
Росія продовжує вбивати цивільних зокрема і дітей, про це написав голова Донецької ОВА Павло Кириленко.
За 24 березня на Донеччині загинули 6 людей: у Нью-Йорку, Новоселівці, Новопокровському, Ясній Поляні та в Маріуполі. Серед загиблих у Маріуполі та Ясній Поляні є діти: загинула 11-річна дівчинка і 14-річний хлопець. У Бахмуті одна людина отримала поранення.
Наразі неможливо встановити точну кількість жертв росіян у Маріуполі та Волновасі.

03:37
Джо Байден повідомив про готовність Сполучених Штатів прийняти до 100 000 біженців з України:
"Сьогодні я оголосив, що США приймуть до 100 000 українців та інших біженців, які рятуються від агресії Росії. Ми зосереджені на возз'єднанні родин і наданні притулку тим, хто в небезпеці", - про це він написав у своєму Твіттері.

03:33
 Відбій тривоги у Рівненській і Волинській областях.

03:31
 Відбій повітряної тривоги у Харкові та області.

03:29
Ізюм росія не захопила, як вона заявляла у своїх ЗМІ. Максимум, що вона зробила — знищила пам’ятник солдатам, які загинули у Другій світовій війні, — Арестович.

03:23
У Миколаєві й Одесі нагородили й надали чергові звання працівникам ДСНС України.
"Хто в режимі 24/7 безстрашно і героїчно ліквідовує жахливі наслідки злочинних дій російської армії", - йдеться у повідомлення служби.
 
03:18
ЗСУ завдають ударів по «важливих цілях» росії у тимчасово окупованих районах України. Серед цих цілей — десантний корабель і склади боєприпасів в окупованому порту міста Бердянськ, про це написало Міноборони Великої Британії у своєму Твіттері.

03:09
Кремль може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї й завдати удару по території Польщі, десь у людному місці. Про це в ефірі CNN, заявив екскомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк.

"Якщо Путін справді хоче стримати НАТО, якщо він вірить, що може зруйнувати НАТО, він може застосувати тактичну ядерну зброю. Де він її застосує? Можливо, не в Україні, а десь у людному місці в Польщі".

02:46
Подробиці наступу в Карабасі.
Зазначається, що в інформаційному штабі ніким не визнаної у світі НКР заявили, що азербайджанські війська у напрямку села Парух Аскеранського району нібито порушили лінію зіткнення. Пізніше там заявили, що ситуація у селах Парух та Храморт – під контролем російських військ, які перебувають тут з листопада 2020-го після завершення другої карабахської війни.
У МЗС Вірменії назвали дії Азербайджану "агресивними" та заявили, що вони порушують підписане у листопаді 2020-го перемир'я. Єреван очікує, що війська РФ вживуть заходів для негайного повернення азербайджанських військ на вихідні позиції.

02:40
Комендатська година у Запоріжжі на півтори доби. Вона почнеться о 20:00 в суботу 26 березня і закінчиться о 05:00 у понеділок 28 березня. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух

02:23
Ярослав Качинський, віце-прем’єр польського уряду та лідер правлячої партії "Право і Справедливість", назвав принципи щодо біженців з України: ми заслуговуємо на допомогу, але просити не будемо. Про це пише польське видання onet.
"У нас є правило – ніяких релокацій. Якщо хтось хоче тут залишитися, він залишається, а коли хоче піти - то йде. Ми нікого ні до чого не змушуємо", - зазначає Качинський.
У другому принципі "ми не просимо" польский віце-прем'єр зазначив, що Польща не буде просити про допомогу у ЄС, хоча і заслуговує на неї. Він наголосив, що країна в абсолютно хорошому стані, більш ніж втричі багатша, ніж на початку 90-х років, і втричі багатша за Україну, на душу населення.

02:08
Окупанти з важкої артилерії обстріляли околиці Вишгорода, постраждала одна із багатоповерхівок, повідомляє поліція Київської області. За попередніми даними постраждалих немає.

02:01
У знищеному сьогодні десантому кораблі "Саратов" (а не Орськ) на борту було 20 танків, 45 БТРів та 400 осіб особового складу, — Арестович.

01:50
Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив вимогу російського диктатора Володимира Путіна про те, щоб ЄС та США платили за російський газ у рублях, про це пише Politico.
«Ми розглянули цю ситуацію, щоби спробувати отримати загальне уявлення. Наразі ми дізналися, що всюди існують фіксовані контракти, які включають валюту, в якій здійснюються платежі. І в більшості випадків йдеться про євро чи долари, і це те, що має значення», - додав Шольц.

01:39
У Нагірному Карабаху поновились бої, про це повідомляють ЗМІ Азербайджану.
"Збройні сили Азербайджану сьогодні (24 березня — ред.) приблизно о 16:00 у напрямку села Парух Аскеранського району порушили лінію зіткнення", — йдеться у повідомленні вірменського Радіо Азатутюн.
У Міноборони країни заперечують заяву про наступ, пише Азербайджанське інформаційне агентство Report.

01:33
Володимира Зеленського записав відеозвернення до Євроради:
"Звернувся до Євроради та народів Європи і наголосив, що Україна не йшла на чужу землю. Ніколи не мріяла про будь-яку війну. Збиває ракети. Закликає чужинців скласти зброю та повернутися додому. Заради життя. Україна об?єдналася заради миру. І ще заради миру об?єднує світ", – розповів про звернення до Євроради президент.

01:18
Дмитро Живицький, голова Сумської ОВА, прокоментував присвоєння звання "місто-героя України" Охтирці.
"Для мене Охтирка - герой з перших днів війни. Перше місто на Сумщині, яке протягом п'яти днів жорстко вибивало ворога поза межі міста. За свою свободу місто заплатило надвисоку ціну людських життів. Зазанало жахливих руйнувань, але залишилось вільним українським містом", - написав Живицький у своєму телеграм-каналі.
Голова ОВА подякувава кожному охтирчанину, хто з перших днів війни боронив місто на своєму фронті та завдяки яким місто продовжує жити. Це військові, медики, волонтери, пекарі, водії та інші. Особливу вдячність висловив голові громади Павлу Кузьменку.

01:12
Канада запровадила санкції проти 160 членів Ради Федерації РФ, йдеться у зверненні прем'єр-міністра Джастіна Трюдо на сайті уряду.
Санкції уряду Канади передбачають заморожування активів та забороняють громадянам та фізичним особам Канади вести будь-які справи з підсанкціонованими особами.

00:46
Оперативне зведення Генштабу України за 24.03.2022 щодо російського вторгнення:
Завдання окупанта провалилися. За їхнімм планами, вони мали вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточити місто Київ та встановити контроль над лівобережною частиною України. Противнику вдалось частково досягти успіху в Донецькому операційному районі, щодо продовження тимчасового утримання сухопутного коридору між ростовською областю та ТОТ АР Крим.
В Бердянську, азовька операційна зона, знищено великий десантний корабель "Саратов". Великі десантні кораблі “Цезарь Куников” та “Новочеркаськ” - отримали пошкодження. Такі втрати ворога були завданні в ході нанесення удару по зайнятому окупантами порту Бердянськ. Інші втрати уточнюються.
На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив.
На Поліському напрямку продовжив нанесення артилерійських та авіаційних ударів, намагається відновити положення своїх сил в районах міст Києва та Макарова.
На Сіверському напрямку противник силами визначених підрозділів намагається зосередити сили і засоби для відновлення наступальних дій. Здійснює невдалі спроби блокування Чернігова.
На Броварському напрямку перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій. Зберігається ймовірність спроб чергово наступу у напрямку міста Бровари та Бориспіль з метою блокування столиці України, міста Києва, зі східного напрямку.
На Слобожанському напрямку противник здійснює блокування міст Суми та Харків. Завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Намагається поновити наступальні дії в районі міста Ізюм, несе втрати.
Відзначається виведення окремих підрозділів окупаційних військ, що діють у зазначеному районі, на територію російської федерації у зв’язку з втратами більше ніж 50 відсотків особового складу.
На Донецькому напрямку противник утримує займані рубежі. Основні зусилля зосереджує на захопленні міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь, успіху не має.
На Запорізькому напрямку силами до п’яти БТГр перейшов до оборони.
На Південнобузькому напрямку противник силами угруповання займає встановлені рубежі оборони, намагається здійснювати заходи з відновлення боєздатності підрозділів та поповнення запісів.

00:44
Звання "місто-герой України" присвоєно містам Буча, Ірпінь, Миколаїв, Охтирка.

00:36
30 день війни. Президент Володимир Зеленський записав нове звернення.
"Якби росія знала, що їх чекає таке, я впевнений, вона би точно побоялася би сюди іти. За цей місяць ми втримали всі основні напрямки російських ударів, світ застосував руйнівні санкції, ми далі працюємо - домовляємо ще про нові", - сказав президент

00:30
Київ, Київська і Тернопільська область - відбій повітряної тривоги!

00:28
Під час візиту Байдена у Варшав відбудеться український мітинг.
Мітинг вимагатиме від НАТО введення безпольотної зони над Україною або надання Україні винищувачів.
Дата: 25 березня, 17:00 за місцевим часом.
Місце проведення: Варшава, Палац культури і науки, вхід з вулиці Маршалковської.

00:27
Тернопільська область – повітряна тривога!

00:17
Російські окупанти нанесли ракетний удар по військовому підрозділу в Дніпрі, повідомляє ДСНС Дніпра. Є два осередки пожежі, значно зруйновані будівлі частини. Інформація про загиблих і постраждалих встановлюється. Також встановлюється тип ракет, якими було завдано удар.

00:12
Повітряна тривога! У Києві та області!

00:10
Що робилося в небі над Україною 24 березня, зведення від Командування Повітряних Сил ЗСУ:
авіація окупантів 24 березня була менш активною.
побільшало безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня та інших, для ведення повітряної розвідки
з частиною ЗСУ вже розібралися - один БпЛА уражено зенітними ракетами.
знищено ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34 та чотири крилаті ракети на Харківщині.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live