Центр миротворчества
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

Вторгнення РФ в Україну: танки та ракетні обстріли міст. Головні новини – хроніка: лютий 2022

20.02.2022

23:25

...і поговорив телефоном з Макроном. А той знову зателефонував Путіну. (BFMTV)

23:23

Байден порадився зі своїм Раднацбезом по Україні. Подробиць немає.

23:20

Авіакомпанії SAS, Austrian Airlines та Swiss перестають літати до нас і назад до кінця зими.

22:55

Штаб ООС повідомляє, що російські бойовики близько 21:00 з підконтрольного їм Лобачово обстріляли окупований ними ж Луганськ з артилерії. Рупори Кремля відразу повідомили, що "ЗСУ, імовірно, готуються наступати". Ні, не пройде. "Розп'ятий хлопчик" залишився у 2014-му.

22:40

Посольство США в Москві раптово опублікувало попередження для американців, які перебувають у Росії, про загрозу терактів, і також запропонувало їм подумати про способи самостійної евакуації з країни.

22:14

"Підготовка до 22 лютого". Ставки зростають: навіщо Росії потік фейків масштабу 2014 року.

22:01

Дипломатічна актівність тримає нашу безпеку в центрі уваги: Польща, яка головує в ОБСЄ, скликала на понеділок позачергове засідання Постійної ради, присвячене ситуації навколо України.

21:56

Один розвіддрон ВПС США нещодавно закінчив майже добову вахту над Україною — і відразу наступний заступив на зміну:

21:40

Драться, бежать или жить без плана "Б": как говорить в паре об угрозе РФ и не ссориться

21:23

"Станом на зараз ударне угруповання РФ в жодному місці, де вони стоять біля України, поки що не сформувало", - сказав міністр оборони Олексій Резніков. І наголосив на слові "поки".

20:26

За твердженням джерела CNN у розвідці США, у смузі 60 км біля кордону України зосереджено близько 120 батальйонів із 160 російських батальйонних тактичних груп, що становить три чверті сил регулярної армії РФ.

19:47

Зараз у російських терористів на Донбасі буде істерика – посол Росії у Вашингтоні Антонов заявив, що Донбас – це Україна. За посиланням повне відео його виступу, тут наводимо лише ідеологічно цінний фрагмент із нього.

18:20

Віце-президент США Камала Харріс сказала журналістам, що "віконце для дипломатії ще відкрите", і поки воно не захлопнеться остаточно, перспектива потрапити під санкції матиме стримуючий ефект для Кремля.

16:52

"У нас спільний ворог - це Росія. Тому ми як ніколи разом і тільки разом. Обов'язково переможемо", - сказала в ефірі одного з грузинських телеканалів ведуча українською. ???????? ?????????!

16:42

Держсекретар США відповів на запитання журналіста, чому Вашингтон не запроваджує превентивні санкції проти РФ, коли та таке почала на сході України. Блінкен каже, що так "втратиться стримуючий ефект".

16:40

AFP пише з посиланням на Єлисейський палац, що Макрон і Путін під час сьогоднішньої розмови зійшлися на тому, що потрібно "найближчим часом" влаштувати зустріч робочої групи щодо режиму тиші на Донбасі.

16:39

Блінкен заявив, що дипломатичні зусилля зупинити маховик війни продовжуватимуться, "поки не полетять (бойові) літаки і не поїдуть танки" росіян.

16:37

У Москві знайшлося аж шість людей, які не побоялися вийти на Пушкінську площу із протестом проти вторгнення Росії в Україну. Звичайно, їх відразу ж покрутили. Дякуємо їм за мужність та порядність.

Задержание одного из протестующих в Москве (Фото - Telegram Sotavision)

16:35

Ми перестали постити сюди численні фейки, вкиди та провокації Росії та її маріонеток в ОРДЛО. Їх забагато — багато честі відстежувати це все. Весь адекватний світ переживає, щоб окупанти зараз не підірвали автобус з "евакуйованими", не пустили під укіс поїзд з ними, не пальнули по них снарядом або ще що влаштували, звинувативши у цьому ЗСУ та "націоналістів" (с).

16:32

Завершилася Олімпіада в Китаї. Фінська Facebook-сторінка Hockey Dreams присвятила Україні перемогу збірної Фінляндії над російською командою ОКР у фінальному матчі: "Це для тебе, Україно! Залишайся сильною".

16:09

Думка
Путін запустив "план Б". Президент України поставлений перед "диявольським вибором" Владимир Дубровский

15:53

Старий знайомий. Дрон (червона лінія) та літак розвідки ВПС США. Перший моніторив ситуацію з першої години ночі, другий зараз.

14:41

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав провести незалежне міжнародне розслідування нібито попадань українських снарядів на територію Росії.

13:49

Чоловіків із села Стила на території тимчасово окупованої Донецької області, де мешкають етнічні греки, примусово вивозять із будинків під приводом "призову" на війну з Україною. У зв'язку із цим мешканці села були змушені звернутися за допомогою до посла Греції в Україні, повідомляє омбудсмен Людмила Денісова.

13:02

Президент Росії Володимир Путін та білоруський диктатор Олександр Лукашенко вирішили продовжити "перевірку сил реагування союзної держави", незважаючи на закінчення навчань "Союзна рішучість-2022".

12:11

Жителі тимчасово окупованих територій Донбасу, яких з незрозумілих причин бойовики вивезли до Росії, кажуть, що приїхали до РФ не з власної волі.

11:21

Сьогодні у центрі тимчасово окупованого Донецька пролунало кілька вибухів, повідомляє Reuters. Їхнє походження невідоме.

11:18

Євросоюз вважає безпідставними заяви терористичних організацій ДНР і ЛНР про нібито підготовку наступу ЗСУ і закликає Росію до конструктивного діалогу, стриманості та деескалації.

10:14

Протягом минулої доби на тимчасово окупованій території зафіксовано 134 одиниці військової техніки озброєних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей, повідомляє штаб ООС.

10:11

Протягом доби 19 лютого гібридні російські війська на Донбасі 136 разів відкривали вогонь, 116 – із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Командування об'єднаних сил вирішило закрити КПВВ "Щастя" через обстріли.

09:57

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що наявні дані свідчать про те, що Росія планує "найбільшу війну в Європі з 1945 року".

08:14

Президент США Джо Байден скликає засідання Ради національної безпеки щодо ситуації в Україні.

01:24

Сьогодні Байден порадиться зі своїм Раднацбезом про Україну.

01:19

Думка
Світу потрібна нова безпекова архітектура. Виступ Зеленського у Мюнхені Владимир Зеленский

01:19

Зеленський екстрено зателефонував Макрону.

01:19

У Львові розвантажують літак із військовою допомогою з Канади

01:11

Залужний каже – російська пропаганда копіює свої провокації з 2014 року.

https://news.liga.net/ua/politics/chronicle/novaya-ugroza-iz-rossii-vse-glavnoe-ob-eskalatsii-voennoy-agressii-rf-protiv-ukrainy-live