Украинские миротворцы в Кот-д’Ивуаре
 

Гідні “службі миру” в Кот-д’Івуарі

19 черв. 2014 р.

У таборі авіаційної групи 56-го окремого вертолітного загону українського національного контингенту, яка виконує військову операцію ООН у Республіці Кот-д’Івуар, відбувся Парад медалей.

Майже 40 українських вертолітників отримали миротворчі медалі «За службу миру».

На церемонію нагородження нагрудними відзнаками прибули офіцери командування вертолітного загону з Ліберії, а також офіцер місцевого центру повітряних операцій аеродрому «Ман».

– Українські військові у Кот-д’Івуарі майже 9 місяців гідно виконували завдання за призначенням в рамках операції Організації Об’єднаних Націй, - сказав командир 56-го окремого вертолітного загону військовий льотчик 2-го класу полковник Олександр Венгер. – Це надзвичайно важка та напружена робота, адже українські вертольоти Мі-24 практично кожного дня демонструють воєнну силу миротворців у західній та північно-західній частині країни. Наші військові патрулюють повітряний простір усіх прикордонних територій та конфліктних зон, а також супроводжують переміщення миротворчих військ всередині країни.

До слів привітання також долучився і високоповажний гість. Він заявив, що роботу української авіаційної групи високо цінує керівництво сил ООН у Кот-д’Іварі. Він висловив переконання, що лише спільними зусиллями та професійними діями ми досягнемо миру та спокою не лише в Африці, а й у всьому світі.

http://www.krula.com.ua/print.php?type=news&id=1438

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества