Украинские миротворцы в Кот-д’Ивуаре
 

Українські вертолітники забезпечують мир і стабільність у Кот-д'Івуарі

22.07.2013

Льотний склад 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії під командуванням командира ланки підполковника Юрія Сокорського за одну годину п’ятдесят хвилин на вертольотах Мі-24 подолав 330-кілометрову відстань від ліберійського міжнародного аеропорту «Робертсфілд» та успішно здійснив приземлення на аеродромі «МАН» Республіки Кот-д’Івуар.

Переліт трьох транспортно-бойових вертольотів Мі-24 до сусідньої західноафриканської країни став заключним етапом в створенні окремої авіаційної групи 56-го окремого вертолітного загону для участі в операції ООН  у Кот-д’Івуарі.

У визначений керівництвом Місії ООН та Збройних Сил України термін було перебазовано особовий склад, майно, озброєння, спеціальну та авіаційну техніку. До складу окремої групи увійшло 38 військовослужбовців та три вертольоти Мі-24.

Українські військові вертолітники під стягом ООН виконуватимуть демонстраційні польоти в райони відповідальності, патрулювання вздовж кордонів країни, проводитимуть повітряну розвідку, супроводження конвоїв та авіаційну підтримку наземних військ  Організації.

«Перебазування окремої авіаційної групи до Республіки Кот-д’Івуар пройшло на високопрофесійному рівні із дотриманням усіх норм безпеки. За роки перебування  українських військовослужбовців в Місії ООН у Ліберії ми завжди бачимо відданість у служінні миру, професіоналів своєї справи, зміцнення військово-політичних позицій в системі міжнародної безпеки. Тому я впевнений, що перебування українських миротворців у кот-д’івуарівському небі принесе стабільність та мир для місцевого населення», – зазначив начальник штабу сил Місії ООН у Ліберії бригадний генерал Ван Русен.

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246536748

Пресса о миротворцах в Кот-д’Ивуаре

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества