Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські вертолітники у ДР Конго успішно евакуювали важкопоранених військових

29.03.2021

Українські вертолітники у ДР Конго екстрено евакуювали важкопоранених конголезьких військових

Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації̈ в Демократичній Республіці Конго взяли участь в аеромедичній евакуації важкопоранених військовослужбовців підрозділів FARDC (Збройні сили ДР Конго). Про це повідомляють Економічні Новини з посиланням на Міністерство оборони України.

«У районі населеного пункту Чабі відбулася сутичка між військовослужбовцями FARDC та незаконними збройними формуваннями, внаслідок чого два військовослужбовці FARDC дістали вогнепальні поранення», — повідомив командир окремого вертолітного загону полковник Сергій Ващенко.

За його словами, для надання екстреної медичної допомоги було залучено два вертольоти Мі-8 зі складу авіаційної групи, що базується на аеродромі Бені. Екіпажі українських вертольотів доставили важкопоранених військовослужбовців у госпіталь Місії ООН, після чого повернулися до місця розташування.

Загалом від початку чергової ротації українські вертолітники виконали 11 екстрених медичних евакуацій з метою порятунку поранених та важкохворих осіб для надання їм невідкладної медичної допомоги.

https://enovosty.com/news_society/full/2903-ukrainski-vertolitniki-u-dr-kongo-uspishno-evakuyuvali-vazhkoporanenix-vijskovix

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества