Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці ООН проведуть ротацію авіаційної техніки

16.08.2020

У вересні 2020 року, відповідно до досягнутих домовленостей між  Україною та Секретаріатом ООН, запланована ротація двох транспортних вертольотів Мі-8 та заміна чотирьох бойових вертольотів Мі-24 на чотири транспортно-бойові вертольоти Мі-8,  повідомляє ресурс АрміяInform.

За словами старшого офіцеру Центру національних контингентів та національного персоналу Командування об’єднаних сил Збройних Сил України, шість вертольотів вже готові до заміни та знаходяться у готовності до переміщення.

В той же час, за словами представника 18 окремого вертолітного загону, в Демократичній Республіці Конго особовий склад національного контингенту завершує підготовку вертольотів Мі-8 та Мі-24 до переміщення в Республіку Уганда.

Найближчим часом зазначені вертольоти здійснять переліт протяжністю майже 450 км з міжнародного аеропорту Гома в ДР Конго до міжнародного аеропорту Ентеббе, Республіка Уганда.

В подальшому вони будуть перевезені літаком ООН Ан-124-100 «Руслан» в Україну.

18-ий окремий вертолітний загін з 2012 року виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Основні завдання національного контингенту: транспортні перевезення, вогнева підтримки наземних сил, повітряне супроводження військ сил. Місії стримування (демонстрація сили), розвідки та спостереження, пошуково-рятувальні операції.

https://sprotyv.info/news/ukrainski-mirotvorci-oon-provedut-rotaciju-aviacijnoi-tehniki

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества