Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

У джунглях Конго українські пілоти завдали повітряного удару терористам

20.09.2019

Миротворці "стали свідками наслідків нападу бойовиків на одне із селищ"

Українські миротворці у складі місії Організації Об'єднаних Націй здійснили авіаналіт на позиції терористів у центральній Африці. Операція з двома ударними вертольотами Мі-24 з аеродрому Гома пройшла в провінції Південне Ківу. Про це пише "Ліга.Новости" із посиланням на прес-службу Міноборони.

"Завданням українських льотчиків була повітряна розвідка певних районів і демонстрація сили", – розповіли військові.

Зазначається, що під час вильоту борт Повітряних сил України виявив дислокацію бойовиків. Крім того, пишуть військові, миротворці "стали свідками наслідків нападу бойовиків на одне із селищ".

"Ми бачили, як догорають будинки людей, а самі вони змушені бігти, щоб не стати жертвами розправи. Було дуже болісно спостерігати цю жахливу картину", – розповів один із членів екіпажу.

Крім того, в кінці червня 2019 року екіпажі українських Мі-24 залучено до бойової операції "Гера" з ліквідації бойовиків у провінції Ітурі, які тероризували місцеве населення і викликали масове переселення людей з того району.

"Протягом двох днів кілька ударних вертольотів Мі-24 завдавали ударів по їхніх укріпленнях у джунглях Wago Forest", – зазначили в Міноборони.

Варто підкреслити, що Україна направляє гуманітарну допомогу трьом африканським країнам – Ємену, Судану і ДРК.

https://www.5.ua/suspilstvo/u-dzhunhliakh-konho-ukrainski-piloty-nanesly-povitrianyi-udar-terorystam-foto-video-199578.html?fbclid=IwAR2oZVFGQBx0uM8-g9wQwCoIFUA7Y3tu-Sr-y7WSI6e7MiKp7SSGUriU5Fs

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества