Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

На вакцинацію українських миротворців у Конго перераховано близько мільйона гривень

11 Вересня 2019

Перший заступник начальника Головного військово-медичного управління Збройних Сил України полковник медичної служби Андрій Галушка в розмові з кореспондентом АрміяInform повідомив, що 10 червня для вакцинації українських миротворців у Конго перераховано близько мільйона гривень. Вакцинацію проти холери, черевного тифу та менінгококової інфекції проводитимуть в індуському військовому госпіталі.

Андрій Галушка зазначив, що в ці дні на полігоні в Херсонській області триває робота з медичного забезпечення підрозділу, визначеного для чергової ротації національного контингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. 250 військовослужбовцям, яких відберуть для ротації після військово-лікарських комісій, льотно-лікарських експертиз і поглибленого медичного огляду, буде проведено профілактичне щеплення. Наразі закуплені вакцини проти жовтої лихоманки, гепатиту А та В, дифтерії і правцю. Спільно з Міністерством охорони здоров’я України та ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» проводиться процедура ввезення вакцин проти черевного тифу та менінгококової інфекції за одноразовим дозволом.

Через відсутність на фармацевтичному ринку вакцини проти холери та лікарського засобу проти малярії ухвалено рішення про закупівлю вакцин через представників Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

https://armyinform.com.ua/2019/09/na-vakczynacziyu-ukrayinskyh-myrotvorcziv-u-kongo-pererahovano-blyzko-miljona-gryven/?fbclid=IwAR1IUm8K1sUjvHWIE_l0peenadNjp2_BG34enjpduL6pgpK4j0zX39_Xs4A

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества