Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські військовослужбовці зі складу миротворчого контингенту в ДР Конго щеплені проти жовтої лихоманки, гепатитів А, В, дифтерії та правця

24 липня 2019

“Під час підготовки українського національного контингенту до виконання завдань Місії ООН в Демократичній Республіці Конго, українським військовослужбовцям було проведено наступні щеплення: проти жовтої лихоманки, проти гепатитів А, В, дифтерії та правця. Крім того, особовий склад забезпечений лікарськими засобами для профілактики малярії”.

Про це сьогодні, 24 липня, повідомили в Головному військово-медичному управлінні Збройних Сил України, зауваживши, що випадків направлення військовослужбовців Збройних Сил України до складу миротворчого контингенту в ДР Конго без проведення обов’язкових щеплень не було.

Медична служба ЗС України, зокрема, зазначає, що згідно з Міжнародними медико-санітарними правилами (ММСП-2005) існують два основні запобіжні заходи, необхідні для поїздки до будь-якої країни Африки з виявленим ризиком. Це вакцинація проти жовтої лихоманки та попередня профілактика малярії. Відповідно до вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я, для вибуття до Демократичної Республіки Конго також рекомендованими до виконання є щеплення проти холери, менінгіту, черевного тифу, дифтерії, правця, гепатитів А, В (але не обов`язковими та не впливають на спроможність виконання завдань за призначенням).

Фактично проведений перелік вакцинацій є достатнім і необхідним щодо допущення особового складу миротворчого контингенту до виконання завдань у складі миротворчих місій, що підтверджується відповідними сертифікатами, які отримано особовим складом місії на момент вибуття, та без котрих в`їзд на територію ДР Конго є неможливим.

http://www.mil.gov.ua/news/2019/07/24/ukrainski-vijskovosluzhbovczi-zi-skladu-mirotvorchogo-kontingentu-v-dr-kongo-shhepleni-proti-zhovtoi-lihomanki-gepatitiv-a-v-difterii-ta-pravczya/?fbclid=IwAR3aMoh25_xIbVH4ULNo5YEDCsaM3MC6B-fnV60JEuZUH0ehQuwmjrpLFH0

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества