Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

У ДР Конго відбувся процес прийому-передачі посад між військовослужбовцями старої та нової ротацій вертолітного загону

05 червня 2019

У 18 окремому вертолітному загоні Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго завершився процес прийому-передачі посад між військовослужбовцями старої та нової ротацій.

Командир дев’ятої ротації льотчик-снайпер полковник Віталій Цапко передав повноваження командиру нової, десятої ротації, льотчику першого класу полковнику Івану Шоломію.

Цьому передувала ретельна перевірка наявності та стану майна, озброєння і техніки загону. Процес прийому-передачі контролювала оперативна група Міністерства оборони України.

Варто також зазначити, що льотний склад загону виконав перші польотні завдання, поставлені Місією ООН зі стабілізації в ДР Конго.

Екіпажі вертольотів Мі-24 виконали польоти із повітряної розвідки, супроводу вертольотів Південно-Африканської Республіки та Пакистану, демонстрації присутності в районах дій незаконних збройних формувань та авіаційної підтримки наземних сил Місії ООН. У той же час, екіпажі вертольотів Мі-8 виконували завдання із перевезення посадових осіб та персоналу Місії ООН, транспортування вантажів та забезпечували ротацію особового складу інших контингентів.

Також увесь льотний склад відновив та вдосконалив навички пілотування в гірській місцевості, а чотири молодих командири екіпажів отримали допуск до виконання польотів у цих умовах.

Помічник командира 18 вертолітного загону по зв’язкам зі ЗМІ капітан Владислав Дем’яненко

http://www.mil.gov.ua/news/2019/06/05/u-dr-kongo-vidbuvsya-proczes-prijomu-peredachi-posad-mizh-vijskovosluzhbovczyami-staroi-ta-novoi-rotaczij-vertolitnogo-zagonu/?fbclid=IwAR3dbGOY8DaRcKwfmskPozfHOYel0xclUrPsSCgBN3KCO1ZYPsJCZoMIS8E

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества