Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці у ДР Конго вправляються у влучності стрільби

27 червня 2019

Військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго виконали вправи контрольних стрільб зі штатної стрілецької зброї: пістолета Макарова, автомата АКС-74 та кулемета Калашникова. Заняття проводилися на стрільбищі Місії поблизу конголезького селища Саке, що розташоване за кількадесят кілометрів від українського базового табору. До стрільб залучалися офіцери управління загону та військовослужбовці взводу охорони.

— Попри значну інтенсивність польотів та обсяги робіт з їх забезпечення, особовий склад загону щомісяця проводить заняття з вогневої підготовки, аби підтримувати та вдосконалювати рівень володіння зброєю. Ми завжди маємо бути напоготові, тож практика потрібна у будь-якій обстановці, — начальник штабу 18-го окремого вертолітного загону полковник Володимир Хлівнюк.

У ході занять армійці очікувано продемонстрували високу влучність, адже за плечима у кожного з них — серйозний бойовий досвід, здобутий у запеклих боях з російськими окупантами на Донбасі. Самі ж військовослужбовці жартують, що вже відвикли вести вогонь по мішенях, що не відстрілюються у відповідь.

Варто також зазначити, що особливої уваги українські миротворці надали заходам безпеки, адже територія стрільбища розміщена неподалік населеного пункту та сільських угідь місцевих жителів. За наказом керівника стрільб, по усьому периметру була виставлена охорона для запобігання лиха, що стало дуже доречним, адже поспостерігати за діями українських армійців зібралася чимала ватага дітлахів.

Помічник командира 18 вертолітного загону по зв’язкам зі ЗМІ капітан Владислав Дем’яненко

http://www.mil.gov.ua/news/2019/06/27/ukrainski-mirotvorczi-u-dr-kongo-vpravlyayutsya-u-vluchnosti-strilbi/?fbclid=IwAR1f5D8ih1szGz7uUQ8tEXFwMw5jR6y8WDaYESSa7QfKevtVkfvWc0LHyjE

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества