Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Військовослужбовці українського національного контингенту в ДР Конго надали допомогу вихованцям дитячого будинку у місті Гома

18 червня 2019

Українські військовослужбовці зі складу 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго провели благодійну акцію на підтримку дітей-сиріт. У відповідь на прохання представників місцевої волонтерської організації про адресну допомогу вихованцям одного із дитячих будинків у місті Гома, військовослужбовці організували збір коштів, до якого долучився весь загін. На зібрані у короткий термін кошти вдалося закупити кількасот кілограмів продуктів та деревного вугілля, необхідного для приготування їжі.

У день, коли українські військовослужбовці завітали до дитячого будинку для передачі допомоги, його вихованці відзначали День захисту дітей Африки. Цей день став для них по-справжньому святковим, адже армійці приїхали до них не з порожніми руками.

Окрім самих дітей, візитом українських миротворців були приємно здивовані волонтери та керівництво інтернату. Вони ніяк не очікували, що хтось може так швидко відгукнутися на прохання про допомогу і були вражені тій кількості продуктів, яку їм привезли військові.

— Ми всі щиро вдячні українському контингенту за таку підтримку у непростий для нас час. Теплі спогади про вашу небайдужість та благодійність назавжди закарбуються у серцях дітей, — подякувала військовослужбовцям директорка інтернату.

Зі свого боку, військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону запевнили, що зроблять усе можливе, аби небо над головами цих дітей і надалі залишалося мирним та пообіцяли і надалі підтримувати та опікуватися ними.

Помічник командира 18 окремого вертолітного загону по зв’язкам зі ЗМІ капітан Владислав Дем’яненко, ДР Конго

http://www.mil.gov.ua/news/2019/06/18/vijskovosluzhbovczi-ukrainskogo-naczionalnogo-kontingentu-v-dr-kongo-nadali-dopomogu-vihovanczyam-dityachogo-budinku-u-misti-goma/?fbclid=IwAR2tYimbHxkY1NmL2XNxW4oehtuc7PqtKgFDJ9x8TQmQaaUzkBncHWNXkGU

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества