Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Ще одне врятоване життя: українські льотчики в ДР Конго евакуювали важкопораненого бійця місцевих Збройних сил

08 травня 2019

Українські вертольоти в ДР Конго давно зарекомендували себе, як найбільш грізна зброя в руках Місії ООН у цій країні. Разом з тим, на рахунку українського національного контингенту в ДР Конго десятки врятованих життів — як місцевого цивільного населення, так і військовослужбовців країн-партнерів.

Нещодавно одному з українських вертолітних екіпажів Місією ООН у ДР Конго було поставлено термінове завдання з евакуації військовослужбовця місцевих Збройних сил. В ході виконання своїх службових обов’язків боєць отримав серйозну мінно-вибухову травму. Разом з медичним персоналом південноафриканського контингенту український борт негайно прибув до точки евакуації поблизу селища Каманго. На момент прибуття екіпажу, поранений знаходився у свідомості, проте у важкому стані і не був здатним самостійно пересуватись. Наземним транспортом до найближчого медичного закладу можна було б дістатись не швидше, ніж за 3 години. Південноафриканські колеги відмітили, що людина в такому стані подібну дорогу, скоріш за все, не перенесла б. Однак військовослужбовці українського національного контингенту передали постраждалого в руки медиків на аеродромі Бені вже через 30 хвилин з моменту доставки його на борт.

Україна, як активний член Організації Об’єднаних Націй значно посилює спроможності місій з підтримання миру та безпеки, а досвід та вміння українських військовослужбовців злагоджено працювати з контингентами країн-партнерів часто є вирішальними для успіху операцій.

Помічник командира загону по зв’язкам зі ЗМІ, капітан Андрій Остапюк

http://www.mil.gov.ua/news/2019/05/08/shhe-odne-vryatovane-zhittya-ukrainski-lotchiki-v-dr-kongo-evakuyuvali-vazhkoporanenogo-bijczya-misczevih-zbrojnih-sil/?fbclid=IwAR0BM6VGhinQsG_B1l4rmEXkfaE_mNAAcIW9VN3OVf2LhyADbCV3ZM1qYRU

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества