Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

В ДР Конго бойовики здійснили напад на місто: український миротворчий контингент задіяно для реагування

07 березня 2019

У Демократичній Республіці Конго на місто Мамове здійснено напад. За існуючою інформацією, представники місцевих незаконних збройних формувань здійснили напад серед ночі та одразу з кількох напрямків. В першу чергу бойовики атакували табір збройних сил ДР Конго, «скувавши» військовослужбовців вогнем і майже одночасно здійснили підпал кількох будівель. Серед яких були медичний заклад, пограбували низку магазинів та будинків, після чого негайно сховались в джунглях.

Офіційних даних стосовно жертв нападу немає, однак місцеві засоби масової інформації повідомляють про те, що в ході нападу, загинуло двоє цивільних осіб, 14 зникло безвісти та ймовірно взяті в полон. Такі дії сіють страх, який є основною зброєю будь-яких терористів і Місія ООН зі стабілізації в ДР Конго зобов’язана вживати невідкладних дій.

Для реагування на ситуацію були задіяні підрозділи національних контингентів України, Танзанії та Південноафриканської Республіки. У першу чергу було здійснено активацію пари Мі-24 зі складу 18 окремого вертолітного загону, які знаходились в 30-хвилинній готовності до вильоту на аеродромі поблизу міста Бені. Українські екіпажі здійснили патрулювання визначеного району, а також аерофоторозвідку, забезпечивши командування сил Місії ООН найоперативнішими даними про стан справ на місці події. Після цього, українські та південноафриканські транспортні вертольоти доставили до Мамове спецпризначенців Об’єднаної Республіки Танзанія. Висадка десанту відбувалась одночасно в двох точках міста, де посадковими майданчиками слугували шкільне подвір’я та імпровізоване футбольне поле.

Найближчим часом танзанійці здійснять перевірку району та посилять місцеві Збройні сили. Українські вертолітні екіпажі, в свою чергу, будуть в готовності завдати повітряних ударів або за необхідності здійснити евакуацію наземних сил.

Помічник командира 18 окремого вертолітного загону по зв’язках з ЗМІ Андрій Остапюк, ДР Конго

http://www.mil.gov.ua/news/2019/03/07/v-dr-kongo-bojoviki-zdijsnili-napad-na-misto-ukrainskij-mirotvorchij-kontingent-zadiyano-dlya-reaguvannya/?fbclid=IwAR3WmJOrogXShdeKP-1lB50IxU-uV0tVS1C5ZnUCzywoHWzit7N5ndRxl4I

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества