Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Президента України обирають і в Африці: як голосують миротворці ООН в ДР Конго

31 БЕРЕЗНЯ 2019

Для військовослужбовців Збройних Сил України у місті Гома ДР Конго організовано закордонну виборчу дільницю №900111. Дільниця розташована в таборі українського національного контингенту, який гідно представляє Україну на міжнародній арені, виконуючи завдання під егідою Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго.

Бюлетені до дільниці були доставлені дипломатичною поштою, тому конверт прибув неушкодженим та своєчасно. Дільнична виборча комісія була сформована з числа військовослужбовців загону, відповідно до законодавства України.

Командуванням загону було сплановано ротацію особового складу таким чином, щоб кожен військовослужбовець мав змогу здійснити волевиявлення, не залежно від місця дислокації чи завдань, які загін виконує в цей день. Після підрахунку голосів уся необхідна виборча документація буде доставлена до Центральної виборчої комісії дипломатичним представником, відрядженим Міністерством закордонних справ України.

Виборча дільниця відчинила двері своєчасно, о 08:00 за місцевим часом. Військовослужбовці 18 окремого вертолітного загону та військові спостерігачі України в ДР Конго показують високу явку, демонструючи активну громадську позицію. За їхніми словами, голос кожного громадянина України – це цеглина, за допомогою якої будується майбутнє нашої країни.

Помічник командира загону по зв'язках із засобами масової інформації, ст. л-нт Андрій Остапюк.

https://ukranews.com/ua/news/623277-prezydenta-ukrayiny-obyrayut-i-v-afrytsi-yak-golosuyut-myrotvortsi-oon-v-dr-kongo?fbclid=IwAR3dzVQpYX1iaQO74yBUDQgsL59_tFkp_L471mj0fpPPC0dD8AeU6HJWS-s

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества