Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

ВОНИ НАЙКРАЩІ: УКРАЇНСЬКІ ВЕРТОЛІТНИКИ ДОПРАВИЛИ ВАНТАЖІ У ВАЖКОДОСТУПНІ СЕЛИЩА РЕСПУБЛІКИ КОНГО

14 Березня 2019

Український національний контингент єдиний серед авіаційних підрозділів Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго зміг виконати доставку вантажів на майданчики поблизу високогірних гірських селищ Кахолохоло, Мітамба та Кітога.

Про це повідомив помічник командира 18 окремого вертолітного загону зі зв'язками зі ЗМІ Андрій Остапюк, передає прес-служба Генеального штабу Збройних сил України.

Конго притаманний рельєф зі значним перепадом висот, що для авіаційних підрозділів значно ускладнює роботу. У зв’язку з цим у Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго постала проблема: для посилення місцевих Збройних сил необхідно налагодити логістичне сполучення з їх таборами, які розміщені високо в горах. Однак, наземних доріг до таких локацій просто не існує, а посадку авіаційної техніки на необлаштовані високогірні майданчики мінімальних розмірів під силу здійснити лише найдосвідченішим пілотам.

Український екіпаж працював в інтересах місцевих збройних сил, доправляючи боєприпаси та продукти харчування.

Під час виконання цих завдань ще два українські пілоти отримали допуск до роботи на майданчиках поза аеродромом обмежених розмірів на підвищенні до трьох тисяч метрів над рівнем моря. Допуск такого типу неможливо отримати в Україні, оскільки там немає посадкових майданчиків на подібних висотах.

"Миротворці українського національного контингенту в Демократичній Республіці Конго не лише на ділі демонструють, що вони найкращі в масштабах міжнародної світової спільноти, але й здобувають і приносять до для Збройних сил України неоціненний досвід", - підкреслив Остапюк.

Раніше у Демократичній Республіці Конго військовослужбовців 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації було нагороджено медалями ООН “За службу миру”.

https://prm.ua/voni-naykrashhi-ukrayinski-vertolitniki-dopravili-vantazhi-u-vazhkodostupni-selishha-respubliki-kongo/?fbclid=IwAR0l4P2n-cz-vIDFyfSJE2pZD6F97iE-rFDXGLSUEZlkJd6H0duuZuAf_Ms

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества