Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

З Африки додому повернулися понад сотню українських миротворців 10-ї «ювілейної» ротації

5 Грудня 2019

Сьогодні на Львівщині в одній з військових частин Повітряного командування «Захід» хлібом та сіллю привітали військовослужбовців 18-го окремого вертолітного загону ЗСУ, які більше ніж шість місяців виконували бойові завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

З теплими словами до наших «африканців» звернулися головний штурман — начальник штурманського управління авіації Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Сергій Кушнір, представники Повітряного командування та інші.

Зокрема генерал-майор Сергій Кушнір щиро привітав особовий склад загону з поверненням додому.

– Радію за вас разом із вашими родинами. Ви з честю виконали поставлені перед вами завдання! Упевнений, що це не крайня миротворча місія для військовослужбовців Повітряних Сил. Будуть і наступні, – наголосив генерал-майор Сергій Кушнір.

Звитягу військових вшановано відомчими відзнаками й подяками. А учасниці вокального ансамблю «Мальви» та хореографічного колективу «Веселинка» подарували хоч і стомленим далеким перельотом, але щедрим на бурхливі оплески воїнам концертну програму.

Варто зазначити: всі представники ротації пройдуть поглиблене медичне обстеження і впродовж визначеного періоду перебуватимуть під наглядом фахівців Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

https://armyinform.com.ua/2019/12/z-afryky-dodomu-povernulysya-bilshe-sotni-ukrayinskyh-myrotvorcziv-10-yi-yuvilejnoyi-rotacziyi/?fbclid=IwAR1uode2P9opABq6ZYFpLNIrFtX8jFFbopgTH2c3pbL05hPDuqoOmmU_beM

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества