Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські вертолітники-миротворці з місії ООН в ДР Конго змусили бойовиків замовкнути на період новорічних свят і президентських виборів

09 СІЧНЯ 2019

Попри новорічні та різдвяні свята військовослужбовці українського національного контингенту щоденно продовжували виконувати свої службові обов’язки, демонструючи відданість кодексу честі миротворців.
Під час святкування великі скупчення цивільного місцевого населення могли стати легкою мішенню для незаконних збройних формувань, а враховуючи те, що саме на святковий період припав процес підрахунку голосів після президентських виборів, які пройшли в цій країні 30 грудня, сили Місії ООН в ДР Конго були зобов’язані проявляти особливу пильність.

Навіть тоді, коли місцеві бойовики не вдаються до прямої агресії, військовослужбовці 18 окремого загону не сидять без діла, вживаючи превентивних заходів. Командування Місії традиційно відмічає, що саме українські гелікоптери наводять найбільший жах на противника і у повній мірі використовують цей потенціал. Бойові Мі-24 нашого контингенту здійснюють прольоти у найбільш неспокійних регіонах країни на наднизьких висотах, показуючи присутність силового компоненту миротворчої місії та демонструючи, що у разі будь-якого порушення миру на землі негайно прийде кара з небес.

Теза, поширена як серед місцевого населення, так і серед національних контингентів Місії підтвердилась: "сама лише присутність українських гелікоптерів в небі ДР Конго є дієвим стримуючим фактором для загонів повстанців" – противник не наважився спробувати зірвати вибори, місцеве цивільне населення безпечно здійснило своє волевиявлення.

В той час, як країна завмерла в очікуванні результатів перших в її історії демократичних виборів, військовослужбовці українського національного контингенту продовжують нести бойове чергування та сповнені впевненості, що незабаром у світі стане на одну мирну державу більше.

Спеціально для Українських Новин, - помічник командира загону по зв’язкам зі ЗМІ Андрій Остапюк.

https://ukranews.com/ua/news/606217-ukrainski-vertolitnyky-myrotvorci-z-misii-oon-v-dr-kongo-zmusyly-boiovykiv-zamovknuty-na-period?fbclid=IwAR0_rlVLQMiictuCNkmuntydJAQa4C0u1Uh5a6a6XpVmudIrFiLwsw6AeHg

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества