Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці у Конго приєдналися до флешмобу на підтримку моряків

02.01.2019

Українські миротворці у Конго прикрасили свою ялинку корабликами у рамках акції #Save_Ukrainian_Seamen на підтримку полонених моряків.

Про це повідомляється на сторінці групи 18 окремий вертолітний загін ДР Конго у Facebook.

«Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго виконують службові обов'язки за тисячі кілометрів від Батьківщини, проте не менш близько до серця сприймають усі події, що відбуваються в Україні. Ми приєднуємось до інформаційної кампанії #Save_Ukrainian_Seamen і, будучи миротворцями ООН, радо вітаємо резолюції, прийняті Організацією Об'єднаних Націй у грудні 2018 року, котрі визнають РФ країною-окупантом, вимагають негайного виведення військ з окупованих територій та звільнення українських полонених», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «особовий склад 18 окремого вертолітного загону вітає Україну з Новим Роком та молиться, щоб взяті в полон та незаконно засуджені в Російській Федерації українці змогли зустріти Різдво Христове з їхніми рідними, близькими та коханими».

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь через Керченську протоку. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі та 24 моряків.

Флешмоб «жовто-блакитний кораблик – на ялинку» триває до 7 січня з ініціативи Всесвітнього руху патріотів України на підтримку та з вимогою звільнення захоплених у російський полон українських військових моряків.

Для участі в акції потрібно опублікувати в соцмережі світлини паперових корабликів із назвами захоплених Росією кораблів “Нікополь”, “Бердянськ” та “Яни Капу” під хештегом #Save_Ukrainian_Seamen.

https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2612163-ukrainski-mirotvorci-u-kongo-priednalisa-do-flesmobu-na-pidtrimku-morakiv.html?fbclid=IwAR0xyV0U3nq2vHI8DjzkKPrJ-PFwhmS9dxumeNxhdGJ2Cjdja2CxCZbrioc

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества