Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

У ДР Конго встановили стелу на честь 100-річчя соборності України

23 СІЧНЯ 2019

Відтепер у місті Гома Демократичної Республіки Конго знаходиться стела української соборності. Аби увіковічити сторіччя підписання Акту Злуки українські миротворці встановили в своєму таборі пам’ятну стелу у вигляді карти України та вказівників з відстанями до рідних міст.
"Завдяки праці кожного українця і всього народу вцілому незалежність України з далекої мрії перетворилась на реальність. Кожен день з цих ста років, що минуло з моменту підписання Акту Злуки були днями боротьби народу за своє місце на карті світу і ця боротьба продовжується. Лише сумлінною працею можна вберегти те, що вибороли наші предки і досягти нових звершень. Нашому ж загону випала унікальна змога і величезна відповідальність зробити свій вклад для визнання нашої країни, як сильної світової держави і надійного союзника, адже дивлячись на нас наші партнери бачать Україну", – йдеться у повідомленні на сторінці 18 окремого вертолітного загону в Facebook.

https://ukranews.com/ua/news/609161-u-dr-kongo-vstanovyly-stelu-na-chest-100-richchya-sobornosti-ukrainy?fbclid=IwAR2TH07oEtG-GE7RvK4kdehZZWye0ZbSkHsSPXz8pXZvq2KOIB_l_6cbXYM

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества