Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Бойове злагодження чергової ротації 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго завершено

03 серпня 2018

Протягом останнього тижня злагодження 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго перевіряли комплексна комісія Генерального штабу Збройних Сил України та Головна інспекція Міністерства оборони України. Готовність підрозділу до виконання завдань перевірялась на землі та в небі. Кандидати на посади продемонстрували свої вміння та навички, відповідно до посад, морально-психологічну відповідність, фізичну підготовленість та здатність працювати як єдиний організм.

Згідно висновку перевірки, підрозділ готовий до виконання завдань в рамках Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

За словами командира 18 окремого вертолітного загону полковника Віталія Цапко, з самого початку злагодження серед кандидатів не було кращих та гірших. Проте, відібрано було найкращих серед кращих.

Особовий склад має унікальний бойовий досвід, здобутий в АТО та ООС, тому немає сумнівів, що світові черговий раз буде на ділі продемонстровано професіоналізм українських воїнів, відданість України своєму обов’язку як держави-миротворця та її надійність як партнера.

http://www.mil.gov.ua/news/2018/08/03/bojove-zlagodzhennya-chergovoi-rotaczii-18-okremogo-vertolitnogo-zagonu-misii-oon-zi-stabilizaczii-u-dr-kongo-zaversheno/?fbclid=IwAR2Xo-6s4W257zrsxpRUmUH6snTFqNHfsiPcFyUKrJV-UYK41fyzYuUe2bo

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества