Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українських миротворців в ДР Конго нагороджено медалями ООН «За службу миру»

27 серпня 2018

В Демократичній Республіці Конго військовослужбовців 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації нагороджено медалями ООН «За службу миру».

Ця подія є важливою для всіх національних контингентів Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго, під час якої відзначають миротворців за їх внесок у підтриманні миру в гарячих точках світу. На даний час український національний контингент вертолітного загону виконує завдання щодо вогневої підтримки наземних сил, озброєного супроводження, перегрупування сил, підтримки пошуково-рятувальних та десантних операцій, медичного перевезення, патрулювання та спостереження.

Усі завдання, які ставляться керівництвом Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго перед загоном виконуються в повному об’ємі та в встановлені терміни.

— Українські миротворці з честю виконують шляхетну та відповідальну місію із забезпечення миру і стабільності на конголезькій землі, — відзначив у своєму зверненні до українських миротворців командувач Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго генерал-лейтенант Е.Р.М.Філхо.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ Володимир Фітьо, ДР Конго

http://www.mil.gov.ua/news/2018/08/27/ukrainskih-mirotvorcziv-v-dr-kongo-nagorodzheno-medalyami-oon-za-sluzhbu-miru/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества