Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго здійснили тренування рятувальної операції шляхом десантування з вертольота на воду

27 червня 2018

Метою даного тренування було відпрацювання злагодженості дій пілотів, десанту та авіанавідників.

— Від Місії ООН до нас поступають різноманітні операції. Тому досить часто ми вилітаємо для проведення евакуації поранених із важкодоступних місць ДР Конго. В цій країні є багато водойм, тож відпрацювання злагодженості дій під час проведення рятувальної операції на воді ми маємо постійно вдосконалювати, — зазначив командир вертольоту підполковник Олег Коцар.

Сценарій, який відпрацьовувався підчас одного із тренувань, полягав в наступному: потрібно було провести рятувальну операцію людей, які постраждали на воді. Дане тренування здійснювалось за допомогою човнів, які вирушили в бік умовного місця катастрофи та із залученням пошуково-рятувальної команди шляхом їх висадки з 10-метрової висоти на воду.

— Мета нашого тренування — відпрацювати навички десантування з вертольота на воду до тих, хто зазнав лиха та надати їм необхідну допомогу і подальшу евакуацію до суходолу. Подібний досвід виконання пошуково-рятувальних операцій ми практикували у Ліберії. А в ДР Конго таке тренування проводиться вперше, — повідомив начальник пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби 18 окремого вертолітного загону майор Олександр Коваленко.

Місцеве населення часто користується човнами щоб дістатись до будь-якого місця на суходолі, тож не є виключенням, що під час виконання поставлених Місією ООН завдань українські екіпажі вилетять для надання допомоги людям, які постраждали на воді.

Також під час пошуково-рятувальної операції брали участь авіанавідники, які забезпечували екіпаж вертольота метеоданими, координатами умовного місця катастрофи та надавали дані про глибину в місці десантування.

Як зазначили військові, враховуючи досвід з проведення рятувальних операцій на воді, який здобутий під час виконання завдань Місії ООН у Ліберії, українські військовослужбовці готові до виконання подібних рятувальних операцій в реальних умовах в ДР Конго.

Слід наголосити, що такого роду тренування в ДР Конго українські військовослужбовці провели вперше і навчання було проведено вдало.

Командування Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго високо оцінило дії українських військовослужбовців, які вчергове продемонстрували високий рівень підготовки фахівців усіх служб вертолітного загону.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ капітан Володимир Фітьо, ДР Конго

http://www.mil.gov.ua/news/2018/06/27/ukrainski-mirotvorczi-misii-oon-zi-stabilizaczii-v-dr-kongo-zdijsnili-trenuvannya-ryatuvalnoi-operaczii-shlyahom-desantuvannya-z-vertolota-na-vodu/?fbclid=IwAR3iygx-U87bi4F5EC5fVOFd9BXiShhUwAMXJBaUSAxBtfsq2gCM7TOzDRo

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества