Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські вертолітники-миротворці провели перекидання індійського підрозділу Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго

24 ЛИСТОПАДА 2018

Українські гелікоптери є ключовим елементом у забезпеченні мобільності сил Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго. Мі-24, що знаходяться на озброєнні 18 окремого вертолітного загону, дозволяють Місії швидко реагувати на загострення обстановки в будь-якій частині другої найбільшої за площею країни Африки. Мі-8, у свою чергу, є незамінним транспортним засобом в умовах надзвичайно слабко розвиненої автотранспортної інфраструктури країни та загроз зі сторони незаконних збройних формувань, яких станом на липень 2018 року налічувалось аж 151.

Сьогодні гелікоптери Мі-8 здійснили перекидання сил та засобів миротворчого контингенту Індії з аеродрому міста Гома до бази МООНСДРК поблизу населеного пункту Люберо. У зв’язку з складним рельєфом країни, умовно прохідні дороги дозволяють подолати даний маршрут наземним транспортом за 10 годин за сприятливих погодних умов в той час, як 18 окремий вертолітний загін забезпечив передислокацію наземних сил ООН за 1 годину льотного часу.

Лише за перший місяць дислокації в ДРК 9 ротація 18 овз здійснила понад 400 польотів, забезпечила перевезення більш, ніж 83 тонн вантажів та транспортування 1110 пасажирів.

З кожним успішно виконаним українськими миротворцями завданням збільшується кредит довіри міжнародної спільноти до нашої держави.

Спеціально для Українських Новин - помічник командира загону по зв’язкам зі ЗМІ, ст. л-нт Андрій Остапюк.

https://ukranews.com/ua/news/597724-ukrainski-vertolitnyky-myrotvorci-provely-perekydannya-indiyskogo-pidrozdilu-misii-oon-zi?fbclid=IwAR38tGPuc2Df_UnHMTfIdI7SOW2Ju1_MFXY7slhF9JYIqcKEUrBsofwa4Y8

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества