Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські вертолітники-миротворці місії ООН в ДР Конго розгромили загін місцевих бойовиків

12 ГРУДНЯ 2018

В ході здійснення патрулювання силами Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго військовослужбовці Об’єднаної Республіки Танзанія потрапили у засідку одного з незаконних збройних формувань і змушені були дати бій. У той же час екіпажі українських Мі-24, котрі знаходились в 30-хвилинній готовності до вильоту були підняті по тривозі і кинуті для підтримки наземних сил Місії.

Завдяки точним ударам українських вертолітників бойовики понесли значні втрати і відступили вглиб джунглів. Це дало змогу танзанійським військовослужбовцям безпечно відійти до табору для перегрупування, проте стало відомо, що один з них дістав вогнепальне поранення в руку в ході прямого вогневого контакту.

Командувачем сил Місії було прийнято рішення доручити українцям здійснити евакуацію потерпілого з поля бою. Вже через 30 хвилин екіпаж Мі-8 був у визначеному районі та приймав на борт пораненого миротворця. Безпеку району забезпечували побратими танзанійця разом з контингентом Південно-Африканської Республіки. На момент прибуття українського екіпажу неподалік все-ще було чутно поодинокі постріли, бій тривав, але присутність в повітрі пари Мі-24 нашого національного контингенту, котрі забезпечували прикриття евакуації, значно зменшила рішучість бойовиків.

Пораненого військовослужбовця успішно доставили до бази ООН поблизу міста Бені, де його передали в руки медичного персоналу Місії.

Спеціально для Українських Новин - помічник командира загону по зв’язкам зі ЗМІ Андрій Остапюк.

https://ukranews.com/ua/news/601493-ukrainski-vertolitnyky-myrotvorci-misii-oon-v-dr-kongo-rozgromyly-zagin-miscevykh-boyovykiv?fbclid=IwAR3YSjx7e60jQXTkBfzSg5cgH_7Iq4SD-kQdG2uayvEvZ3PCFjcl5kn_xnk

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества