Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

У ДР Конго відбулась передача повноважень 18 окремого вертолітного загону новій ротації

02/14/2015

Сьогодні, 14 лютого, у базовому таборі 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго м. Гома відбулася церемонія передачі повноважень військовослужбовцями старої ротації новоприбулому контингенту нової ротації, командир якої льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило.

У заході взяли участь представники оперативної групи Міністерства оборони України на чолі заступником начальника Головного командного центру ЗС України полковником Сергієм Муженко, командири загону двох ротацій – полковники Володимир Пастухов, Володимир Колотило та особовий склад українського Національного контингенту.

Командири попередньої та нової ротацій вертолітного загону підписали акт прийому-передачі повноважень. Льотчик-снайпер полковник Володимир Пастухов доповів керівнику оперативної групи про передачу, а льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило — про прийом посади командира 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

Виступаючи перед присутніми керівник оперативної групи полковник Сергій Муженко зазначив, що офіцери групи здійснювали контроль прийому – передачі посад, повноважень, зброї, майна та техніки між військовослужбовцями двох ротацій та надавали практичну допомогу у вирішенні проблемних питань.

Слід зауважити, що тиждень тому, до міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького прибув літак Місії ООН, який доставив понад 200 українських військовослужбоців четвертої ротації 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго.

Своєю чергою, до військовослужбовців нової ротації також звернувся льотчик-снайпер полковник Володимир Пастухов, який побажав вдалої льотної роботи на час ротації і з честю виконати завдання які поставлені перед загоном Місією ООН.

Варто наголосити, що військовослужбовці нової ротації протягом тижня прийняли свої посади, зброю, техніку та майно загону, приступили до охорони та оборони базового табору. Вертолітники на вертольотах Мі-24 та Мі-8 виконали перші польотні завдання, які перед загоном ставить Місія ООН. Також кілька днів тому частина військовослужбовців 18 окремого вертолітного загону відбула в інший базовий табір у м.Бунія, де вони протягом певного часу виконуватимуть завдання Місії.

Таким чином, особовий склад загону приступив до виконання завдань за призначенням у цій африканській країні.

Довідково: 4 ротація 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго розпочалася 1 червня 2014 року. Особливістю служби в ДР Конго є готовність до виконання завдань за призначенням без вихідних за різних умов. А умови виконання польотів ускладнюються високогір’ям до 5 тисяч метрів над рівнем моря та мінливою тропічною погодою. В середньому, щодня виконується близько десятка польотів.

За вісім місяців екіпажі 4 ротації здійснили понад 2600 польотів, під час яких перевезено більше 600 тонн вантажів військового та логістичного призначення. За цей період вертолітники налітали понад дві тисячі вісімсот годин. Українські військовослужбоці взяли участь в десятках стабілізаційних операцій. Виконувалися польоти на бойові застосування, повітряну розвідку, супроводження вертольотів Місії ООН, для демонстрації сили тощо.

Помічник командира 18 ОВЗ по зв’язкам зі ЗМІ майор Назар Волошин

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества