Украинские миротворцы в Демократической Респубике Конго
 

Українські миротворці взяли участь у богослужінні за мир у Демократичній Республіці Конго

12/06/2012

Сьогодні, 6 грудня, в місті Гома Демократичної Республіки Конго, вперше за весь час перебування українських миротворців у цій центральноафриканській країні відбувся святковий молебень за мир у цій країні.
На території базового табору 18 окремого вертолітного загону близько сотні військовослужбовців першої та другої ротації з нагоди святкування 21 річниці Збройних Сил України помолились військовим покровителям - святим Олександру Невському та Ільї Муромському, частка святих мощiв якого перебуває разом з нашими миротворцями.
Метою цього заходу стало продовження духовних традицій вітчизняного війська. Як зазначив під час богослужіння помічник командира 18 окремого вертолітного загону з релігії отець Віктор, - дуже важливо, щоб у серці кожного миротворця панував мир, спокій та впевненість у тій важливій справі заради якої ми сюди приїхали.
- Ми, як провiдники гiдних традицій укранського народу, що вже бiльше тисячолiття э християнським, повиннi показувати приклад для всiх інших воiнiв-миротворцiв iноземних контингентiв у ДР Конго, - адже для нас миротворчiсть – це своєрiдна християнська мiсія любовi та миру, - підкреслив отець Выктор, - і додав, що робота з задоволення духовних потреб військовослужбовців буде нарощуватися. Найближчим часом в місці проживання особового складу буде побудовано християнський храм.

Віктор Шубець

http://peacekeepers.com.ua/content/

Пресса о миротворцах Конго

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества