Работа наших партнеров
КИЇВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ МИРОТВОРЦІВ
 

Звіт

щодо круглого столу по питанням соціальної адаптації осіб, що пройшли зони збройних конфліктів.

14-16 грудня 2016 року у м. Харків, Всеукраїнською Спілкою ветеранів війни був проведений круглий стіл з питань соціальної адаптації осіб, що пройшли зони збройних конфліктів. В роботі круглого столу приймали участь ветерани Другої світової війни та локальних війн, учасники миротворчих операцій, місій та АТО, представники патрульної поліції, спеціалісти психології, соціального захисту,спортивної і реабілітаційної сфери послуг та інші. Своїх делегатів прислали з міст Чернівців, Сум, Черкас, Кременчуга, Ахтирки та інших населених пунктів України.

Засідання круглого столу відкрив Голова ВСВВ генерал-майор Володимир Попович. Він зробив аналіз діяльності ветеранського руху в Україні за 2016 рік, доповів плани роботи ВСВВ і відокремлених підрозділів на 2017 рік та намітив обсяги робіт щодо, соціальної адаптації осіб, що пройшли зони збройних конфліктів і особливо АТО. Так же проінформував присутніх про заходи, що приймаються Міністерством соціальної політики України та Державною службою ветеранів війни та АТО у сфері соціального захисту ветеранів в Україні.

Голова громадської організації « Інваліди і ветерани локальних війн» (м. Харків) Іван Стойко поділився досвідом роботи по адаптації учасників афганської війни. Підкреслив щодо необхідності індивідуального підходу до кожного ветерана та необхідності залучення їх до громадської роботи.

В ході круглого столу демонструвалися відеоролики про участь в бойових діях українських воїнів у Афганістані, Анголі, Сьєра-Леоне, Кубі та Іраку.

Надзвичайно важливу роль ветеранів у патріотичному вихованні молоді підняв Голова правління Харківської громадської організації миротворців ООН, учасників міжнародних операцій і інвалідів війни Сергій Самойлов. Учні шкіл і студенти Харківських вишів надзвичайно позитивно відгукуються на пропозицію брати участь в роботі шкіл миру, в організації і практичній діяльності загонів юних миротворців. В Харкові і області накопичений великий досвід щодо роботи з молоддю по вихованню у світі мирного існування народів незалежно від раси, нації, соціального стану і релігії.

Представник ветеранських організацій міста Чернівці Анатолій Маринюк розповів про ветеранський рух на Буковині. Велика увага приділяється патріотичному, фізичному і військовому вихованню молодого покоління в літніх таборах відпочинку, в шкільних гуртках і клубах студентів. Воїни інтернаціоналісти разом з миротворцями і учасниками АТО проводять практичні заняття по виживанню в польових умовах, по вивченню військової справи, надання першої медичної допомоги тощо.

Всі учасники круглого столу з великою цікавістю слухали виступ учасника АТО, вчителя навчальних класів м. Харків Віктора Сокола. Зворушлива було чути з вуст цієї мужньої людини, про виховання самого молодого нашого покоління учнів 1-4-го класів

Світлана Тараненко розповіла про роль жінок у ветеранському русі, про проблеми з якими зустрічаються вдови, матері, сестри воїнів, що не повернулися з поля бою. На превеликий жаль з кожним роком, знедолених жінок збільшується, тому необхідно все більше і більше їм уваги приділяти.

В другій половині дня учасники круглого столу відвідали музей Харківського кадетського корпусу, провели цікаву зустріч з кадетами та ознайомилися з їх побутом.

Круглий стіл показав що такі заходи необхідно проводити постійно в різних куточках України. Ці зустрічі сприяють розвитку ветеранського руху, об'єднання ветеранів усіх поколінь та знімає напругу в місцевих громадських організаціях щодо соціального захисту їх свобод і прав.

Ветерани воєн чотирьох поколінь: ветеран Другої світової війни, учасник Курської битви і штурму Берліна-Бурних Володимир Семенович ; ветеран локальної війни в Єфіопії- Попович Володимир Васильович; ветеран миротворчої операції в Сьєра-Леоне та Іраку- Самойлов Сергій Анатолійович; ветеран антиторестичної операції на Донбасі- Сокол Віктор Миколайович .

Ветерани - миротворці у Кадецькому корпусі.м. Харків 15.12.216р.

Керівники Громадських організацій під час круглого столу. м. Харків 15.12.2016р

Работа наших партнеров

Центр миротворчества