Работа наших партнеров

Клуб юных десантников и миротворцев

г. Кременчуг

 

Марафон Миру «Мова Миру починається з мене» 13 серпня 2016

Новини марафону миру.
«Language of Peace begins with me»
«МОВА МИРУ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ»
55 діб без пострілів, без вибухів, без терактів, без насильства - в мирі та злагоді заради дітей планети.
55 days no shots, no explosions, no terrorist attacks, no violence in peace and harmony for the world's children.

12 серпня. Міжнародний день молоді. Акція «Підтримай мир, одягни синій колір – колір миру». На протязі всього дня діти, молодь та всі бажаючі підтримати марафон вбираються в одяг синього кольору (блайзер, сорочка, футболка).
До марафону долучилося державне підприємство «Український дитячий центр «Молода Гвардія», що знаходиться в м. Одеса, на базі якого в цьому році проходить ІІІ-й етап Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») – «Джура 2016: Хаджибейська Січ».
У привітанні міністра освіти і науки Лілії Гриневич до учасників гри є такі слова: «Звертаюся до нашої молоді, котра довела своє бажання жити у вільній Україні, виявила свою небайдужість до її долі. Завдяки вашій енергії та винахідливості, патріотизму та активній громадській позиції, досягненнями у навчанні наша держава стає частиною великої європейської родини». Згідно програми заходів на 12 серпня у Міжнародний день молоді було заплановано проведення засідання дитячої Генеральної Асамблеї ООН. Організацію та проведення засідання покладено на Галецьку Наталію Казимирівну – тренера-інструктора ІІІ-го етапу гри, керівника гуртка – методиста Кам’янець – Подільського управління освіти і науки Хмельницької області та Барановського Володимира Івановича, заступника головного судді ІІІ-го етапу гри з виду «Впоряд», керівника гуртків козацько – лицарського виховання Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.
У засіданні дитячої Генеральної Асамблеї ООН прийняли участь діти з 24 областей України та міста Києва. Завдання, яке покладалося на учасників, виступити в ролі дипломатів від різних країн та послів доброї волі від ЮНІСЕФ.
Незалежними спостерігачами та експертами Генеральної Асамблеї були члени головної суддівської колегії ІІІ-го етапу гри на чолі з Бондарчуком Олегом Степановичем – завідувачем відділу патріотичного виховання Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. 
На завершення засідання дитячої Генеральної Асамблеї ООН було проголошено звернення учасників дитячого миротворчого руху за культуру миру і ненасилля в інтересах дітей планети про підтримку марафону «Мова миру починається з мене» та було прийняте рішення направити протокол рішення засідання до представництва ООН в Україні


Координатор дитячого миротворчого руху Міжнародної програми "Модель миротворчості ООН" в Україні Володимир Барановський

Работа наших партнеров

Центр миротворчества