Работа наших партнеров
Солдати миру
 
15 липня - День українських миротворців

15 липня, в нашій державі відзначають День українських миротворців. Це свято було засновано постановою Верховної Ради від 21 травня 2013 № 292-VII.

Цього дня в Житомирській обласній раді були проведені урочисті збори організації учасників міжнародних миротворчих організацій «Солдати миру». На заході були присутні голова обласної ради Віталій Француз, заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Поліщук, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, Аташе з питань оборони посольств Республіки Польща, Словацької Республіки та Чеської Республіки.

«Ви відстоювали та захищали мир разом із представниками різних країн світу на території інших країн, і ніхто тоді не думав, що доведеться воювати за мир на нашій землі. І, на жаль, уже не має в живих деяких ваших побратимів, які ще не так давно були присутні в цьому залі і отримували тут вітальні адреси і поздоровлення, а сьогодні вони загинули за мир у рідній Україні, - сказав Віталій Француз,- Тому я бажаю лише одного - мирного неба в усьому світі, щоб не в обмежених контингентах відстоювати мир на тій чи іншій території, а лише на полігонах та під час спільних навчань відпрацьовувати взаємодію».

Були вручені Грамоти обласної ради та обласної державної адміністрації, а до пам’ятника загиблим миротворцям покладено корзину з квітами.

Работа наших партнеров

Центр миротворчества