Наша работа

Виставка «Українці у війнах чужих і своїх»

Виставка "Українці у війнах чужих і своїх" 13 лютого – 27 лютого 2015 року в Музеї історії Києва

З 13 по 27 лютого в Музеї історії міста Києва буде проходити виставка “Українці у війнах чужих і своїх”. Виставка приурочена до дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, але присвячена всім учасникам бойових дій як за кордоном, так і в сьогоднішній Україні. Ініціатором її створення виступив Сергій Громов, який  сам  був учасником миротворчої місії ООН у Сьєрра-Леоне в 2003-2004 роках.

Після 1991 року, коли незалежна Україна почала поступову інтеграцію до європейських і трансатлантичних структур, українські військовослужбовці входять до складу миротворчих місій ООН та ОБСЄ у різних гарячих точках планети: від Югославії та Таджикістану — до Іраку та Кот д’Івуар, знов проливаючи свою кров на чужій землі.

Сьогодні війна прийшла до України, і найкращі людські якості — патріотизм, честь, мужність — набули особливої значущості.

Проте виставка розповідатиме не про запеклі бої, а про життя між ними, у хвилини тиші. В центрі уваги — дві маловідомі “чужі” війни: в Ефіопії (1977-1979) та Сьєрра-Леоне (2000-2005) — на тлі екзотичних культур, які репрезентовані етнографічними матеріалами, зібраними українськими військовослужбовцями, а також наша, сьогоднішня, війна за Україну, що представлена не через приціл зброї, а через повсякденний побут учасників бойових дій на Донбасі.

     

Наша работа

Центр миротворчества