Работа наших партнеров
КИЇВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ МИРОТВОРЦІВ
 

З В І Т

про проведення воєнно – історичної конференції

«Участь громадян колишнього СРСР та незалежної України у миротворчих операціях ООН»

28 травня 2014 року в Київському міському палаці ветеранів (вул. Бастіонна 11), відбулася воєнно – історична конференція «Участь громадян колишнього СРСР та незалежної України у миротворчих операціях ООН». Вона була організована Київською регіональною організацією миротворців (КРОМ) і Всеукраїнською Спілкою учасників війни (ВСУВ).

В конференції участь представники урядових установ України, міжнародних представництв та делеговані керівники і активісти українських миротворчих організацій областей і міст Києва, Харкова, Вінниці, Запоріжжя, Житомира, Миколаєва, Черкас, Хмельницька, Кам’янець – Подільська, Білої Церкви, Узина.

Відкрив конференцію Голова ВСУВ генерал – полковник запасу Воронцов Володимир Гаврилович. Він привітав усіх ветеранів – інтернаціоналістів ветеранів миротворчих операцій і місій ООН з Міжнародним Днем миротворців і відзначив великий їх вклад в становленні миру на усіх континентах світу як в Радянські часи так і в часи незалежної України.

З доповіддю про «Участь громадян колишнього СРСР та незалежної України у миротворчих операціях ООН», виступив Голова КРОМ, генерал-майор запасу Попович Володимир Васильович (додаток №1). В доповіді було зроблено екскурс в історію розвитку та руху миротворчих операцій та місій починаючи з першої місії ООН в Палестині (1948). Була відмічена велика роль радянських воїнів в локальних війнах в Китаї, Кореї, В´єтнамі, а так же в країнах Африки, Близького Сходу, Індокитаю, Латинської Америки.

В доповіді відзначено визначну роль України, як миротворчої держави уже в часи її незалежності. Знакове те що Міжнародний День миротворців був започаткований в 2002 році на 57-й Генеральній Асамблеї ООН за ініціативою української делегації.

За пропозицією доповідача учасники конференції вшанували загиблих воїнів – інтернаціоналістів та миротворців хвилиною мовчання.

Із співдоповіддю виступили :

- представник Генерального штабу ЗС України, офіцер Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій полковник Собора Володимир Анатолійович;

- представник офісу координатора системи ООН в Україні Сваволя Юлія Володимирівна;

- радник Голови КМДА Командиров Андрій Вікторович;

- ветеран 60-го миротворчого спецбатальйону, представник Держслужби по справам інвалідів і ветеранів Батенко Валерій Іванович;

- голова Житомирської обласної організації учасників миротворчих операцій «Солдати Миру» Коробцов Сергій Васильович;

- голова Харківської громадської організації миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни Самойлов Сергій Анатолійович;

- співголова Всеукраїнської Асоціації сприяння ООН Рижков Олексій Федорович;

- представник у Східній Європі та Азії миротворців ООН «Солдати Миру» Донський Юрій Семенович.

Всі виступаючі висвітлили важливу роль миротворців у встановленню миру на планеті, запобіганню розвитку військових конфліктів, надання гуманітарної допомоги мирному населенню та створення умов демократичного державотворення в різник країнах світу.

Відмічали так же високий професійний рівень підготовки наших воїнів миротворців, їхню самовіддану працю при виконанні завдань ООН та людяність по відношенню мирного населення країн перебування.

Ветерани-миротворці поділилися спогадами про свою миротворчу діяльність та досвідом роботи в миротворчих операціях і місіях.

Від імені Президії ВСУВ ряд активістів – миротворців, були нагороджені грамотами і почесними знаками за плодотворну свою діяльність в миротворчому русі України.

По завершенню усіх виступів, підсумки конференції зробив генерал – полковник Воронцов В.Г., а генерал - майор Попович В.В. зачитав звернення учасників конференції до ветеранів - миротворців України (додаток №2).

Звернення було прийняте усіма учасниками конференції одностайно.

Після офіційної частини відбувся фуршет, де продовжувалося жваве обговорення розвитку миротворчого руху в Україні.

Голова КРОМ, генерал-майор запасу

Попович Володимир Васильович.

     

Работа наших партнеров

Центр миротворчества