Наша работа
КИЇВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ МИРОТВОРЦІВ
 

«Участь громадян колишнього СРСР та незалежної України у миротворчих операціях ООН»

Додаток № 2.

З В Е Р Н Е Н Н Я

учасників воєнно – історичної конференції Всеукраїнської Спілки учасників війни « Про участь громадян колишнього СРСР та незалежної України у миротворчих операціях ООН» до ветеранів – миротворців України.

Шановні друзі, бойові – побратими !

Ми, учасникивоєнно – історичної конференції Всеукраїнської Спілки учасників війни « Про участь громадян колишнього СРСР та незалежної України у миротворчих операціях ООН», які зібралися 28 травня 2014 року напередодні Міжнародного дня миротворців ООН, констатуємо значний внесок українських миротворців у забезпеченню миру і стабільності у багатьох «гарячих точках» планети.

Починаючи з 1992 року більше 50 тисяч військовослужбовців Збройних сил України взяли участь в миротворчих операціях і місіях ООН по відновленню миру, запобіганню військових конфліктів та надання гуманітарної допомоги в 22 країнах Європи, Азії та Африки.

При цьому вони проявили мужність, високий професіоналізм, толерантність та інші якості, притаманні українським військовим. Не одноразово керівництво ООН та командувачі миротворчих операцій та місій давали високу оцінку нашим воякам.

На превеликий жаль 56 наших побратимів віддали своє життя за мирне небо, процвітання і спокій в інших країнах.

Ми звертаємося до ветеранів – миротворців, які вже знаходяться у запасі та відставці із закликом, активно залучатися до ветеранського миротворчого руху. У дуже складній сучасній обстановці в Україні не бути байдужим до долі нашої країни, її соборності та територіальної цілісності. Передавайте свій бойовий досвід нашій армії, яка зараз бере участь в антитерористичній операції по відновлення миру і спокою на сході країни.

Запрошуємо Вас до лав існуючих громадських організацій ветеранів –миротворців, які сьогодні беруть активну участь у громадському житті країни, вирішують питанні соціального захисту ветеранів – миротворців, багато роблять для патріотичного виховання молоді на кращих традиціях старших поколінь.

Проводьте заходи, щодо виховання дітей і молоді у дусі миру, справедливості, прав людини і демократії.

Створюйте музеї, алеї – пам’яті, вшановуйте миротворців, що віддали своє життя на лінії вогню протиборчих сторін.

Пропагуйте ідеї миротворчості, стійкого розвитку і культури миру серед своїх школярів та студентів.

Наполегливо проводьте в життя принципи не насильства, відкидаючи будь-які форми насильства відносно інакомислячих.

Розширюйте співпрацю з міжнародними організаціями та миротворцями інших держав.

Пишіть книгу – пам’яті, яка збереже Ваш безцінний життєвий досвід та вшанує пам'ять миротворців усіх поколінь.

Работа наших партнеров

Центр миротворчества