Работа наших партнеров
КИЇВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ МИРОТВОРЦІВ
 

ЗВІТ

роботи Київської регіональної організації миротворців за 2014 рік.

Цей рік був дуже насичений різними подіями і заходами та ознаменований новими досягненнями нашої організації :

- в розширенню практичної діяльності по укріпленню миротворчого – ветеранського руху в Україні і на міжнародній арені;

- в пропаганді діяльності миротворців по захисту миру на території інших країн;

- в розширенні патріотичного виховання молоді вузів та шкіл;

- в організації взаємодії з діаспорою африканських країн, де наші миротворці проходили військову службу;

-в обміні досвідом роботи з іншими громадськими та ветеранськими організаціями;

- в дієвому підтриманні наших воїнів, які беруть участь в АТО.

За рік було проведено більше 25 заходів.

Це насамперед відзначення та вшанування учасників бойових дій на території інших країн, зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, воїнами –інтернаціоналістами, які брали участь в бойових діях на території Анголи, Мозамбік, Ефіопії та інших локальних війнах і конфліктах, проведення святкування Міжнародного Дня миротворців ООН та Дня українських миротворців, Дня звільнення Африки та Дня ООН, Дню Миру та Дню Ветерана.

Ведуче місце в нашій роботі була пропаганда діяльності миротворців по захисту миру на території інших країн. З цією метою регулярно організовувалися фото-виставки, які демонстрували світлини, зроблені самими миротворцями в різних місіях та миротворчих операціях. На них відображена повсякденна діяльність українських воїнів по підтриманню миру на Балканах, в Африці і Ближньому Сході. Вдивляючись в мужні обличчя наших побратимів, що стояли на лінії вогню протиборчих сторін, з гордістю констатуємо, що українські миротворці внесли значний вклад в забезпечення миру на Землі та спасли не одне людське життя. З великою гордістю, ми демонструємо численні відгуки керівників ООН та командувачів миротворчих місій і операцій про професіоналізм, мужність честь і достойність наших миротворців. Всього було організовано 12 фотовиставок.

Слушною пропагандою миротворчого руху та обміном передового досвіду в роботі громадських організацій миротворців –ветеранів виступають організовані нами Круглі столи з тематикою «Діяльність українських миротворців у республіці Сьєра-Леоне», «Зустріч бойових друзів – миротворців та воїнів інтернаціоналістів, що брали участь в бойових діях на території колишньої Югославії», «Українські ветерани-миротворці» та «Україна – в боротьбі за мир».

В Круглих столах брали участь представники обласних, регіональних та районних організацій миротворців - ветеранів з Харкова, Вінниці, Черкас, Львова, Запоріжжя, Житомира, Херсону, Миколаєва, Одеси, Хмельницька, Калуша, Кам’янець-Подільська та інших міст України.

28 травня була проведена воєнно-історична конференція «Участь громадян колишнього СРСР та незалежної України у миротворчих операціях ООН».

Хочу заявити, що члени нашої організації не поділяють миротворців на миротворців ООН, ОБСЄ, НАТО чи СРСР. Ми рахуємо, що миротворці єдині, нічого нас ділити по приналежності. Не залежно під якими прапорами ми перебували в тій чи іншій країні. Ми виконували одне завдання це принести мир населенню даної країни, зберегти спокій і життя людям.

В своїй діяльності ми тісно працюємо з Міністерством оборони України, Київською міською державною адміністрацією, Всеукраїнською Спілкою учасників війни, Київською організацією ветеранів війни, Харківською обласною громадською організацією миротворців, Черкаською обласною громадською організацією «Миротворців ООН, учасники міжнародних операцій та інваліди війни» та іншими патріотичними об’єднаннями.

На міжнародному рівні ми співпрацюємо з Міжнародною асоціацією миротворців ООН «Солдати миру» та ветеранською організацією миротворців «Блакитні шоломи». З цими організаціями постійно проводимо обмін інформацією по ветеранському – миротворчому русі, виступаємо пропагандистами об’єднання всіх миротворців світу за мир і спокій на планеті.

Майже дві третини наших миротворців проходили службу на Африканському континенті. З діаспорою африканських країн підтримуємо тісні зв’язки, проводимо сумісні круглі столи, зустрічі ветеранів та святкові вечори. Так наприклад у вересні місяці ми провели зустріч Нового року по ефіопському календарю. На цей захід прийшли ефіопські сім'ї разом з дітками. Нас вразила не їхня гостинність, або тепле відношення до миротворців,а вихованість їх діток в українському патріотизмі. Дітки читали українські вірші і співали народні пісні і з гордістю заявляли що вони українці, і ні один не сказав що ефіоп.

Зараз ми готуємо разом з африканською діаспорою готуємо концерт африканської музики для поранених бійців АТО.

Члени нашої організації брали участь у поїздках з ветеранами ВВВ до міста - героя Брест та в поїздці дружби до міста Ужгород приурочену 70-річчю звільнення України від німецьких окупантів.

Особливо хочу відмітити діяльність нашого сайту «Африканський центр» та музею Миротворців. Це новий напрямок нашої діяльності. На нашому сайті ви можете найти багато інформації про миротворців України, а так же воїнів - інтернаціоналістів українців радянської доби. Цю важливу роботу проводить Громов Сергій.

Я вас усіх закликаю відвідати наш сайт та наповнити його спогадами про свої бойові будні та життю після виконання бойових завдань.

Останні події в Україні не обійшли наших миротворців. Вони в перших рядах стояли на Майдані і один із перших трьох загиблих був наш миротворець Роман Сеник (Югославія,Хорватія -1995р).

І зараз коли ми з вами находимося в цьому теплому, привітному залі наші товариші – миротворці стоять насмерть захищаючи нашу територію Донбасу від загарбників. Ми постійно підтримуємо з ними зв'язок і надаємо всіляку допомогу в тому числі і матеріальну. Так у вересні місяці миротворці Київщини зібрали біля 800 тисячі гривень, на них закупили триста спальних мішків, чотири палатки, тепловізори, радіостанції та інше військове майно. Все це було передано в батальйон «Суми» та воїнам – десантникам. Зараз проводимо збір теплих речей та піклуємося за сім’ями загиблих та пораненими бійцями.

На наступний рік у нас надзвичайно амбітні плани і всі вони направлені на збереження миру не тільки не Сході України а й у інших країнах світу.

Работа наших партнеров

Центр миротворчества