«Школа виживання»

від Центру миротворчості

 

 

ОРГАНІЗАЦІЯ ПАРТИЗАНСЬКОЇ ВІЙНИ

Постачання продовольства

Регулярна армія в ході війни забезпечується продовольством з баз і складів. Партизанські формування повинні забезпечувати себе продовольством самостійно: за рахунок місцевого населення і захоплення продуктів харчування у противника. Питання забезпечення продовольством роблять сильний вплив на тактику дії партизанських загонів і підрозділів. Тому підрозділи дислокуються, як правило, окремо одне від іншого і об'єднуються для проведення тільки великих операцій.
Підрозділ чисельністю 70-100 чоловік може себе забезпечити продуктами харчування легше, ніж загін в 400 чоловік.
Може бути конфісковано продовольство у селян, на млинах, в магазинах і на складах. При цьому слід уникати конфліктів з місцевим населенням. Необхідно оплачувати всі продукти. Найчастіше слід нападати на працюючі на окупаційну владу продовольчі магазини і склади (бази).
Полювання та риболовля лише частково можуть компенсувати нестачу продовольства.
З високоякісних і продуктів довго зберігання (консервоване молоко, шоколад, яєчний порошок, сухарі, масло і консерви що містять жир, копчене м'ясо, сало, ковбасні вироби) необхідно створювати запаси на зимовий час і зберігати їх на замаскованих складах (базах).

Центр миротворчества