POLUKRBAT

 

Українські миротворці контролюють ситуацію в Косово

5 березня 2008

Ситуація в зоні відповідальності національної складової сумісного українсько-польського миротворчого батальйону «Укрполбат» багатонаціональної тактичної групи «Еast» сил КФОР у Косово залишається стабільною і контрольованою. Про це повідомили в управлінні прес-службі Міноборони.

Сьогодні, як і в попередні дні, близько 13 години представники сербської общини вийшли на центральну площу населеного пункту Штрпце – адміністративного центру однойменного муніципалітету – для проведення мітингу-протесту проти проголошення парламентом Косово незалежності краю.

Після ходу по центральній вулиці Штрпце учасники мітингу попрямували до місцевої церкви, де взяли участь у церковній службі, — передає «УНІАН».

Під час проведення мітингу охорону громадського порядку в Штрпце забезпечували підрозділи міжнародної поліції ООН, місцевої поліції і українські миротворці «Укрполбату».

Мітинг пройшов організовано і без порушень громадського порядку. Прес-служба повідомляє, що впродовж 28 лютого — 2 березня українські миротворці здійснили 19 патрулювань, виставили 4 наглядових поста, оглянули 254 автомобілі і 595 чоловік, зброю і заборонені для зберігання предмети і наркотичні речовини виявлено не було.

Нагадаємо, українські миротворчі підрозділи виконують завдання в Косово з 1 вересня 1999 року.

Серед основних завдань, які покладаються на 181 військовослужбовця національної складової сумісного українсько-польського миротворчого батальйону «Укрполбат» багатонаціональної тактичної групи «East» сил КФОР, – патрулювання, забезпечення безпеки переміщення місцевих жителів, несення служби на наглядових постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автомобільного транспорту і населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин і контрабанди, охорона історичних пам'ятників і тому подібне.

У цілому до складу сил КФОР у Косово входять майже 16 тис. військовослужбовців з 34 країн світу.

http://vkurse.ua/ua/society/mirotvorcy-kontroliruyut-situaciyu.html

Статьи

POLUKRBAT

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества