POLUKRBAT

 

УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ З "УКРПОЛБАТУ" - ПРАОБРАЗ МАЙБУТНІХ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Миротворці окремого спеціального українсько-польського батальйону "Укрполбат" задали тон військовому параду, що відбувся у Львові на честь 10-ї річниці Незалежності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Бійці в особливій уніформі прямували під малиновим стягом, які запам`яталися завдяки щорічним міжнародним навчанням "Щит миру", що відбуваються на Яворівському полігоні. Легке стрілецьке озброєння доповнили бронемашини "Хаммер", на яких пересувалася частина особового складу. Цю техніку кілька місяців тому українцям подарували американські колеги в рамках програми "Партнерство заради миру", реалізація якої отримала широке визнання в світі.

Набуті на полігонах знання воїни "Укрполбату", створеного шість років тому на базі механізованого полку Західного оперативного командування і танкової бригади Війська Польського, неодноразово демонстрували під час миротворчих акцій ООН. Ось і зараз вони повернулися з Косово, де успішно виконали поставлені перед ними завдання, що отримало високу оцінку у керівників європейських держав.

- "Укрполбат" - це зразок реформування, яке проходить у Збройних Силах України, - відзначив командувач військ Західного оперативного командування генерал-полковник Сергій Чернілевський. - Для нас він уособлює не лише перехід до розбудови армії на професійних засадах, але й відкритість у стосунках із зарубіжними колегами. Військовослужбовці батальйону поряд зі спеціальною підготовкою освоюють іноземні мови, відпрацьовують миротворчі дії згідно з існуючими нормативно-правовими документами ООН в зонах етнічного конфлікту.

Разом з тим участь у міжнародних місіях зміцнює авторитет нашої держави на світовому рівні, підтверджує наше прагнення жити в мирі і злагоді. А перше десятиріччя - яскраве тому підтвердження.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/53191-ukransk_mirotvorts_z_ukrpolbatu___praobraz_maybutnh_zbroynih_sil_ukrani_50714.html

Статьи

POLUKRBAT

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества