Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

Наступного року 448 українських військових долучаться до миротворчих операцій

4 жовтня 2017

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Наступного року запланована участь 448 військовослужбовців Збройних сил України для участі у 9 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки. Про це повідомили у прес-службі Генерального штабу ЗСУ у відповіді на інформаційний запит УНН.
"448 військовослужбовців ЗС України заплановані до участі у 9 МОПМБ під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил," - зазначили у прес-службі відомства.
У Генштабі уточнили, що українські військові будуть задіяні у місіях ООН у Конго, Ліберії, Південному Судані, в Аб’єй, Косово, Кіпрі, операції НАТО "КФОР" у Косово, тренувально-дорадчій місії НАТО "Рішуча підтримка" в Ісламській Республіці Афганістан та спільних миротворчих силах у зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова.
Крім того, як поінформували у прес-службі ГШ, починаючи з 2018 року ротації військовослужбовців у складі національних контингентів миротворчих операцій будуть проводитися кожні 6 місяців. При цьому у відомстві зауважили, що на сьогодні ротація відбувається кожні 12 місяців.
У Генштабі також додали, що починаючи з 1992 року понад 42 тисячі військовослужбовців ЗС України взяли участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.
Як повідомляв УНН, починаючи з 1992 року загинуло 54 військовослужбовці Збройних сил України під час виконання завдань у складі міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1691172-nastupnoho-roku-448-ukrainskykh-viiskovykh-doluchatsia-do-myrotvorchykh-operatsii-u-vsomu-sviti

Центр миротворчества