Центр миротворчества

Музей миротворчества он-лайн

Новости

Порошенко проситиме в ЄС про миротворців на Донбасі

11 травня, 2015

Президент України Петро Порошенко 13-14 травня в Німеччині обговорить із лідерами ЄС питання запровадження миротворчої операції під егідою Ради безпеки ООН та Європейського Союзу.

Про це він заявив на брифінгу на військовому полігоні "Десна" у Чернігівській області, повідомляє УНІАН.

«Під час наших зустрічей в Європі ми обговоримо питання щодо запровадження під егідою Ради безпеки ООН, європейських сил безпеки миротворчої операції, що дозволять нам забезпечити виконання Мінських домовленостей.

Хочу ще раз наголосити: миротворці не є якимось окремими проектом, миротворці - це метод, щоб забезпечити імплементацію Мінських домовленостей», - сказав Порошенко.

Також він додав, що 8 травня під час переговорів з генсеком ООН Пан Гі Муном домовився про відкриття в Україні офісу організації з координації дій з ОБСЄ, що також сприятиме імплементації Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що у Європейському союзі на сьогоднішній день і в найближчому майбутньому неможливо досягти рішення про розгортання на сході України безпекової місії ЄС.

http://zik.ua/ua/news/2015/05/11/poroshenko_prosytyme_v_yes_pro_myrotvortsiv_na_donbasi_588732

Центр миротворчества